Baj, ha nem tanítgatom a gyermekem?
nem baj, ami ösztönösen jön, azt úgyis megtanítod neki nem direktben, hanem spontán.
Mikor együtt játszotok tanul tőled, mikor egyedül játszik, akkor is tanul.
Az én fiam 1 éves, hiába tanítgattam a "pá-pá"-ra, nem megy neki.Viszont el tudja fújni a gyertyát:)
De ezt sem direktben tanítottam, hanem épp főtt a tészta, ott volt az ölemben, én kivettem egy darabot megkóstolni, elkezdtem fújni, erre ő is elkezdte fújni:)))
Na gondoltam akkor menni fog a gyertya is:)
Nem baj. Én sem tanítom vásári majomnak csak azért, hogy másnak a kedvére legyen.
Integetni magától tanult meg 15 hónaposan, tapsolni is magától 13 hónaposan.
Cserébe egy évesen tudta, hogy a csalánhoz nem nyúlunk mert megcsíp, és még járni sem tudott, amikor a veteményesben odamászott a hagymához, kihúzta és megette.
A könyvekkel is úgy volt, hogy sokáig nem érdekelte, már kezdtem elkeseredni. Most, 16 hónaposan a kedvenc játékai a könyvek, egy órát is eltöltünk "olvasással", van hogy 5-6 könyvet is elolvasunk egymás után.
A testrészeket is úgy tanulja, ahogy éppen jön. A cicit pl ugye ismeri, és megtalálta magán és az apján is, nagy volt az öröm.
Szóval szerintem hülyeség ez a manapság oly divatos trenírozás, meg "fejlesztés".
Szerintem baj, ahogy leírod. Nem az, hogy nem tanítod direktben, hanem, mert úgy tűnik egyáltalán nem foglalkozol vele, nődögél melletted a gyerek.
Ha úgy tetszik, én tanítgattam direktbe a gyerekeimet, de valójában inkább foglalkoztam velük. Mutogattuk a testrészeket, színeket, formákat.
És azt sem gondolnám az nem tetszett a védőnőnek, hogy nem integet, mert csinálhatna helyette mást, az én gyerekeim sem integettek 9 hónaposan, viszont csináltak rengeteg mást és senki nem is kérdezte, hogy integetnek e. Inkább a foglalkozás hiánya nem tetszett neki.
Úgyhogy, biztos lehurrognak a szuperanyuk, de szerintem baj és foglalkoznod kéne vele direktbe is, tanítgatni, ha úgy tetszik. Mert magától szerintem nem fogja megtanulni. Az óvónő szerint van olyan 4-5 éves gyerek, aki nem tud köszönni, és gondolom, az ő szüleik is ilyenek voltak, csak nem csinálok bazári majmot a gyerekből, majd megtanulja, ha akarja. És nem tanulták meg.
Viszont akik 9 hónaposan már köszöntek(integettek), később is tudtak köszönni. Mert már ebbe nőttek bele.
Kedves utolsó, első vagyok, és már bocsánat, de elég nagy hülyeségeket írsz...A gyerek nem azért fog köszönni, mert már 9 hónaposan tudott integetni, hanem mert hallja, hogy az anyja is köszön, és nyilván majd felszólítja a gyerekét, hogy köszönjön, mikor már tud beszélni?Szerinted az én gyerekem nem fog köszönni,mert már 1 éves és nem integet?
Azok a gyerekek azért nem köszöntek, mert valószínű az anyjuk sem, meg az apjuk sem!!!
A kérdező nem erre gondolt, és nem értem honnan veszed, hogy nem foglalkozik vele...attól még hogy nem csüng rajta egész nap, az nem azt jelenti, hogy csak "mellette nő"
Bocsánat, de ez muszáj voltam leírni.
De egy 10 hónapos babáról van szó könyörgöm, nem 2 évesről!!!!színeket tanítani??persze, de majd később, de a kérdező nyilván nem erre gondolt....
ha énekelget vele, beszél hozzá, és leül mellé játszani az tök jó, nem kell mindent erőltetni!!!Úgyis látja mikor nyílik az értelme és kapató új dolgokra!
Megint első voltam!
Hol írta, hogy leül vele játszani?
Hagyom a földön játszani és egész nap figyeli, mit csinálok..
Én azt gondolom egy 10 hónapost már be lehet vonni a tevékenységekbe. És igen le lehet ülni mellé játszani, énekelni, mutogatni a testrészeit, állatokat.
Egyébként meg az integetést azért írtam, mert sok gyerekkel találkozom nap mint nap, oviban, játszótéren, egyiket sem kéri az anyukája, mint bazári majom, mutasd meg a néninek, hogyan tudsz integetni, de ügyes vagy.
Viszont ha találkozunk az utcán vagy indulnak a játszótérről, mondják a kilenc hónaposnak, köszönjél és természetszerűleg én integetek, mondom szia, ő meg visszainteget. Ettől még nem lesz bazári majom egy gyerek.
Pláne nem idomított majom. Még sosem jutott eszembe, mikor integetett egy baba nekem, hű de jól idomított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!