Van itt olyan anyuka, akinek a picijénél epilepsziát diagnosztizáltak?
Mik voltak a tünetek? és hogy jöttetek rá, hogy baj van?
Kisfiam 4 hónapos és a neurológus mondta, hogy meg kell nézetni, mert többször elbambul, ezért EEG-t kell csinálni.
Úgy aggódom, hogy ne hogy baj legyen, ez mitől alakulhat ki?
Más tünet nincs, de nem is tudom, hogy ha lenne felismerném-e, mert nem tudok sokat erről a betegségről.
Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Szia!
Most voltunk a kisfiammal a II. gyerekklinikán eeg-n, mert néha remegett a keze és a feje. Az apukájának volt gyerekkori epilepsziája, Jakson féle motoros roham vagy mi, és jobbnak láttam elvinni. Az epilepsziának is nagyon sok fajtája van.
A kisfiamról kiderült, hogy csak simán hisztis... Illetve orvosi papírjain az szerepel, hogy remegése egyértelmű akaratmegnyilvánulás.
Ne félj a vizsgálattól, leírom, hogy zajlott. 8én aggódtam miatta nagyon, gondolom jól jön a megnyugtatás és hogy tudd mi is ez)
Reggel bementünk 8-9 között, kitöltöttük a papírokat, majd felmentünk az osztályra. Mindenki nagyon kedves volt, nővérek, dokik egyaránt.
Elfoglaltuk az ágyat (vihetsz babakocsit, hordozót). Vettek vért a fiamtól, majd, szóltak, hogy szóljunk ha álmosodik. Szóltunk, így felkísértek az eeg szobába.
(ő addigra elaludt, még a matatásra se kelt fel...) Rátettek egy kis sapit a fejére, amin elektródák vannak, telenyomták zselével (olyan mint az uh zselé) és letettem az ágyra aludni. 10 percet vettek belőle, majd fel kellett kelteni. Akkor ölben ülve villanófényt kapcsoltak be, és az alatt is vették gépre az eeg-t. mikor azt kikapcsolták, még egy kicsit hagyták, mert nem volt alvás-ébrenlét átmenet (mert már aludt, mire a fejére került a sapi), majd végetünk. utálta hogy csak 15 percet aludt, de ez van.
Aznap már nem csináltak mást. Délután 4 körül hazamentünk. majd másnap vettek vizeletet (kap egy kis zacsit, amit ráragasztanak, ezzel együtt bepelusozzák, majd ha van benne leveszik), és dokinak kellett szólni, mikor remegett. Délután mentünk haza 3-kor. Harmadnap bementünk a záróért.
Ne aggódj, legyetek túl mielőbb a vizsgálaton, és akkor nem kell izgulni, ha meg mégis az lenne, akkor hamarabb kap gyógyszert. Egyébként a gyerekkori epilepszia nagy része kinőhető.
Egyébként nem valószínű hogy az, szerintem csak a dokid elővigyázatos akar lenni, csak nem számol vele, hogy ezzel megijeszt. A dokik odavágnak egy egy mondatot, te frászt kapsz, mert semmit nem tudsz adott betegségről... :(
Ne aggódj, mielőbb vidd el, mert most már csak akkor leszel nyugodt.
Bocs, h hosszúra sikerült.
Ha gondolod írj privit.
judy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!