Az baj, ha a pár hónapos kisbaba mindig megtalálja a
tévét és mereven nézi? Nem kap epilepsziát? Azt
hallottam lehet tőle epilepsziát kapni.
Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 19:52
1/9 anonim válasza:
Nem, de azért takard le, Tegyél egy kendőt a kiságy szélére!
2009. dec. 7. 19:56
2/9 anonim válasza:
Az én 5 hósom is mindig megtalálja a tv-t és nézi pedig direkt ugy teszem h ne lássa
2009. dec. 7. 20:24
3/9 anonim válasza:
Az én kislányom is oda van a tv-ért. Remélem nem lesz ennek valami rossz mellékhatása.
2009. dec. 7. 20:28
4/9 anonim válasza:
Remélem, hogy nem, mert az enyémek is nézik. Még jó, hogy valami leköti őket néha! Hárman vannak, ikrek. Pedig hogy fogadkoztam az elején, hogy soha! De akkor még nem tudtam, hogy ennyien vannak odabenn.
Egyébként én azt hallottam, hogy nem epilepsziát kapnak, hanem inkább az a gond, hogy a sok tévénézés miatt is aludhatnak rosszabbul, ugye a sok villogó fény miatt és a későbbiekben, rosszul tanulnak meg beszélni, mert ugye az 2d-ben látják. Ha pedig szájról olvasnak, akkor jobban látják, hogy kell kerekíteni a szánkat. (remélem, érthetően írtam. ? )
2009. dec. 7. 20:41
5/9 anonim válasza:
Az én 4 hónapos babám is sokszor néz tévét, mert leköti, pedig én sem szerettem volna.
Viszont ismerek már iskoláskorú gyerekeket (barátnőmét), akik szintén pici korukban nézték a tévét. Semmilyen bajuk sincsen, sőt rettentő értelmesek, figyelmesek, intelligensek korukhoz képest. Szerintem később gond a tv nézése, most még a fények, mozgások, színek kötik le.
2009. dec. 7. 21:08
6/9 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy nem epilepsziát, hanem diszlexiát okozhat. Nem tudom, az én kislányom hat hónapos, és néha én is hagyom tévézni. Jólesik az a pár perc. A hármasikres anyukának minden elismerésem! Nem lehet könnyű három babával. Én tutira nem török pálcát felette, hisz nekem csak egy van, de én is hagyom.
2009. dec. 7. 23:13
7/9 anonim válasza:
epilepsziát nem kapnak tőle, hanem ha van rá hajlamuk, akkor előhozza. ez bármiylen villozó fényre igaz. számítógépes játékra is pl.
2009. dec. 8. 10:05
8/9 anonim válasza:
Úgy tűnik mindannyiótoknak néhány hónapos csak a babája. Nyugodtak lehettek, meg fogják unni, és egy idő után le sem tojják a tévét! Epilepsziát csak akkor okozhat, ha valóban megvan a hajlam, de azt sem néhány perc tévé bámulás okozza. (sajna tudom, epilepsziás vagyok)
2009. dec. 8. 11:33
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szóval nem vagyok egyedül a problémával.Én is próbálom úgy tenni, hogy ne lássa, de úgy tekergeti a kis fejét, hogy láthassa tv-t.Napközben egyedül vagyok otthon, "alapzajként" ált.ban be van kapcsolva. Én is ismerek egy 3 gyerekes anyukát, Ő is azt mondta, hogy a gyerekei nézték a tv-t, de nem lett tőle bajuk. Remélem az enyémnek sem lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!