Lassan 6 hónapos baba miért nem ehet még joghurtot?
Már 2 hónapja tápszeres, eszik gyümiket: alma-őszibarack-banán-szilva, zöldségeket: sütőtök- répa-burgonya-cukkini, és kóstolt már számos üveges bébiételt, amiben pl. husi is van (4-5 hósaknak valót).
Activia natúr nagyon bejött neki kóstolásra, egyenesen imádja, de nem merek neki nagyobb adagot adni, rendszeresen, mert mindenhol azt hallom, nem kéne. De miért??
Mert talán semmit sem kellene siettetni. Mindennek megvan a maga ideje, kb. akkortól képes a pici szervezete feldolgozni. Annyi mindent adhatsz neki, miért akarsz sietni, hisz még pici. Különben is Activiát maga a készítő sem ajánlja 2 éves kor alatt a benne levő bifidusz miatt...
Persze, a te gyereked, azt csinálsz, amit jónak látsz. De egy fél éves babának még nincs szüksége joghurtra, sem más tehéntejfélére. Sajnos a túl korai tejtermék adás akár komoly allergiát, ekcémát is kiválthat.
Köszönöm mindenkinek! Nem akarom siettetni, sok félét adok neki így is, csak sajnos a tápszert annyira nem szereti (többfélét kipróbáltunk már), így próbálok néha trükközni, hogyan legyen meg mégis a napi 0,5 L tejalapú kajája.
A por-alakú rizspépek, tejpépek és társai - hát nem tudom, nekem olyan mű-kajáknak tűnnek.
Első vagyok, én adtam tejpépet gyümölccsel keverve. Nálunk is harc ment hogy megegye a tápszert, sokat kipróbáltunk, és végül a vaníliás lett a nyerő.
Vannak babajoghurtok is, talán a milupának.
tejcukor lebontása nagyon nehéz egy baba számára. legtöbb gyermek képtelen 2 éves koráig megemészteni, hány, hasmenése lesz töle vagy egyszerüen hasa fáj töle. Az ilyen gyerekeknél 2 éves korig nem szabad adni.
8 hós kortól el lehet kezdeni kostolgatni joghurtot ami 1 kanal joghurt a többi gyümölcs, és kb 12 hós kórtol már megehet egy egész joghurtot, de a tejterméket nagyon nagyon ovatosan kell adagolni.
a gyomor, bél nyálkahártyája nincs még kiépülve hiányoznak a tejhez szükséges baktériumok a gyomorból, így egyben jön ki belöle.
az aktíviát azért sme adnék még egy nagyobb gyerkenek mert az baktériummal érlelet amire meg föleg nincs a baba gyomra felkészülve.
ha tönkre teszed a gyomor, bél nyálkahártyáját az nem biztos hogy most fog érzödni hanem mondjuk 16 évesen nem tud egy pohár tejet meginni mert 5 perc múlva fosik töle.
Bocsi sz OFF-ért!
Miért nem lehet adni activiát? Én ezt eddig nem is tudtam mindig ilyet adok a 11 hósomnak.
Akkor most rosszat csináltam?
Bifidusz van a Beba pro-ban is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!