Akkor most mit szabad és mit nem?
Nem szabad ültetni, amíg magától nem ül!
A komp pedig olyan dolog, amin állandóan megy a vita (a gyógytornász azt mondta, hogy semmiképp se tegyük bele, a védőnő azt, hogy minél többet legyen benne, az orvos meg azt, hogy ne nagyon tegyük bele, de ha mégis, akkor csak kicsit). Úgyhogy én azt mondtam, hogy inkább nem teszem bele. És lehet, hogy nem káros, de én úgy vagyok vele, hogy inkább nem kockáztatok.
A 11:08-as vagyok újra. :)
Itt írnak a babykomp használatának negatív oldaláról, végül is hasonló, mint amit én is írtam, csak tudományosabb szempontból.
Én logikusnak is tartom, mert mert mindegyik mozgásformának megvan az oka és funkciója, zavart okozhat, ha kihagyva 1-2 lépcsőfokot magasabb szintű mozgást végez, ráadásul nem is magától.
Úgyhogy továbbra is az a tanácsom, hogy ne használjátok, bármennyire is tetszik most neki, mert a fejlődése fontosabb!!! Majd ha már mászik egy ideje, és magától kapaszkodva fel tud állni, akkor elővehetitek újból.
én se kompba nem tettem bele a babámat és nem is ültettem amíg nem ült.
kérdésedre a válasz, hogy persze, hogy boldoggá akarom tenni a babámat, de az, hogy gerincferdülése lesz már gyerekkorában és hordhatom gyógytornára nekem nem egyenlő a boldogsággal. másik, hogy amiről nem tud az nem fáj, enyém mikor úgy döntött, hogy ülni akar akkor fogta magát és felült, fogalma nem volt, hogy lehet lustán is csinálni, hogy nyekereg kicsit és rohanok felültetni. így nincs ösztönözve, nem kell megerőltetnie magát, nem kell küzdenie. szerintem ez a legrosszabb és hol van itt a boldogság? boldogság az mikor megdolgozik érte és eléri, sikerélménye van!
Tényleg megoszlanak a vélemények... Minden baba másképp fejlődik. Általánosságban elmondható, hogy amelyik szívesebben üldögél, azt nem vonzza annyira a mászás.
Az ültetésről meg annyit, hogy icipici babát párnákkal megtámasztva tényleg nem szabad. De a hordozó meg a pihenőszék / etetőszék nem véletlen olyan szögben van kialakítva, ahogyan... És ha ebből már "ki tud ülni" egyedül a bébi, akkor már le lehet tenni ülve szőnyegre is rövid ideig. Az én babám eleinte még hason feküdni is utált, visított, mint akit nyúznak, a hordozóban pedig boldogan elnézelődött hosszasan. Feküdni is borzasztóan utált, amikor már egyre inkább érdekelte minden, ezért amikor a pihenőszékében a nem tudom hány fokos félig fekvő helyzetében a saját erejéből feltornászta magát egyenes háttal ülő helyzetbe, akkor már hagytam a szőnyegen is ülve játszani. Ha elfáradt, elfeküdt, és nekiállt kúszni. Majd írok, ha esetleg gerincsérve lesz, de nem igazán hiszem :)))
azért mert te ültetted nem kéne hirdetni, hogy nyugodtan más is tegye. ilyen butaságot írni, komolyan. kísérletezz a babáddal ahogy akarsz, de attól még nem szabad ültetni a babát míg magától hasonfekvésből fel nem ül
kérdező, a vélemények nem oszlanak meg, babád kicsit le van maradva és ha kompoztatod, ülteted akkor ebből jóval nagyobb lemaradás lehet ami értelmi lemaradás is követhet. fektesd le a pocakjára és hagyd egy kicsit szenvedni, ha nem akarsz bajt, muszáj megeröltetnie magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!