Hadjam így ültetni? Szabad már?
Kell is, hogy felhúzza magát, hisz az orvos is ezt nézi, hogy tartja-e a fejét közben, vagy hátralóg.
DE!!! Ültetni nem szabad addig míg maga fel nem ül. Nem véletlen, hogy nem tud egyedül felülni, nyilván azért mert még a gerince, az izomzata stb nem érett meg rá. Semmit nem szabad erőltetni.
Nálunk is volt ilyen probléma, és hiába hangoztattam, a véleményem, egy idő után kifejezetten meg kellett kérni őket, hogy ne ültessék legyenek szívesek.
ugyanezen az alapon nem is sétáltattam két kezénél fogva.
Szia!
Amit a baba akar csinálni és egyedül csinál azt szabad neki és engedni is kell. Az én kislányom 4és fél hónaposan felült egyedül, nem volt 6 hónapos mikor felállt egyedül és mindenki ki volt akadva, hogy miért engedem neki. Le kellett volna kötöznöm??? A gyerekdoki is mondta, hogy amíg a baba egyedül akarja, addig lehet neki csak erőltetni nem szabad.
Ja a kislányom most 8 hónapos múlt nemrég és már próbál elindulni egyedül. Vannak gyorsabban fejlődő babák!
Ne aggódj emiatt!
ne haragudj, de olyan butaságot írtál: magától ha fogjuk a kezét...
tudod mi a magától felülés, hogy a közelében sem vagy és fekvésből négykézlábra áll majd a sarka mellé ül...
nem sértegetni akarlak de nagyon távol van még attól, hogy felüljön és bizony ez árt :(
"segítség nélkül felhuzakodik ha fogjuk a kezét "
Nekem is ez szúrt szemet.Mi ez,ha nem segítsgé.És igen,árt,csatlakozom a többiekhez.Ne csináljátok!!!!
Túl azon, hogy árt a gerincének, ha megszokja és megszereti az ültetést, nem akar majd hason feküdni, majd kúszni, mászni. Ücsörög, azán egyszer majd feláll, és akkor majd jön az aggódás, hogy miért is hagyta ki a mászást...
Kérd meg a nagyszülőket, hogy inkább azt játsszák vele, hogy fektessék hasra és szórakoztassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!