Elhidegülhet tőlem a babám?
Figyelt kérdés
Engem semmibe vesz, mintha megszokta volna, h én mindig egész nap vele vagyok, és akkor én már nem is vagyok érdekes. Másnak megcsinálja amit kér, én hiába mondok neki akármit, h hol van ez, hol van az, nem reagál. Ma lefeküdtem mellé a szőnyegre és órákig eljátszik észre sem vesz, nem néz a szemembe. Pedig nagyon közel volt az arcunk, szóltam, akkor is csak játszik. Ha az ajtóból szólok neki, akkor odanéz és mosolyog, de ha kimegyek, akkor egyből szépen a játékaival foglalkozik. Ha valakitől megijed, nem feltétlenül énnálam nyer nyugvást, bárki ölbe veheti és megnyugszik. A szobában órákig eljátszik, nem keres engem, csak akkor sír ha megérzi h éhes, megetetem és megint egyedül lehet hagyni. Én reagálom túl a dolgokat, és örüljek, h ilyen önálló a babám, vagy rosszul neveltem, és emiatt nem kötődik? Igaz, h sosem egyből mentem be hozzá, amikor sírt, mindig csak később, egy ideje emiatt már nem is sír, csak szépen eljátszik a kiságyban, mikor felébred, és ha megérzi, h éhes, akkor sír. Van, h 1 órát is eljátszik ébredés után! Elrontottam, és mindig azonnal futni kellett volna? Már nem bízik bennem, nem bízik abban, h azonnal kielégítem a vágyait, ha hív és ezt elfogadta? Vagy autista?2011. okt. 1. 19:56
11/14 A kérdező kommentje:
Szerintem azért kellett volna bemenni hozzá mindig egyből, mert szükségletei vannak és azt ki kell elégíteni, és őnekik még nincs időérzékük. Anya nem jön, ha hívom, tehát nem érezhetem magam biztonságban, egyedül kell lennem. Szerintem ezt gondolják. Egyáltalán nem akartam hozzászoktatni, h jól ellegyen egyedül, majd 3 évesen eljátszhat egyedül, ha már ért mindent, h mi történik körülötte, de most még biztonságérzetet ad neki, ha mindig számíthat rám és lát. Csak annyi a dolog, h nem tudok egész nap vele foglalkozni és mindig befejeztem, amit elkezdtem, h én is jussak valamire és azért nem futottam egyből. Remélem, h megbízik bennem maximálisan és azért van el egyedül is! Köszi mindenkinek!
2011. okt. 3. 14:41
12/14 anonim válasza:
Utolsó vagyok.
Így azért kicsit máshogy hangzik. Szerintem senki nem mondhatja el magáról, hogy abban a másodpercben pattan, hiszen néha le kell mosni a húslét a kezünkről, megkavarni a rántást, sőt, a legtöbben a zuhany alól sem ugranak ki szappanosan. Szóval ettől ne izgulj. :)
Egyáltalán ki az a "bárki", akinek az ölében megnyugszik? Az apja és a nagyszülők? Mert az nem baj. :)
Szerintem annyi lehet, hogy a babádnál később jelentkezik a szeparációs szorongás. Nem csodálkoznék, ha egy hónap múlva újraolvasva ezeket a sorokat nem is ismernél rá a saját babádra.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. okt. 3. 18:30
14/14 A kérdező kommentje:
És ha az a szeparációs szorongás, h éjjel felsír keservesen és nyűgösködik, aztán cumit kap, kicsit beszélgetek neki és viszaalszik, de egy éjjel többször is felsír, vagy ez nem az?
2011. okt. 3. 18:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!