Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Állandóan bukik a babám!?

Állandóan bukik a babám!?

Figyelt kérdés

2 hónapos lányom reggel 6-kor evett, majd 9-kor 110ml-t (csak anyatejet), ezután 13:20-kor szintén 110 ml-t (anyatej+tápszer).

Eléggé álmost most már és gondoltam akkor hasra fordítom, de csak úgy ömlik ki belőle a kaja. Szó szerint, mintha pohárból önteném. Tegnap volt széklete, de az normálisnak mondható, semmi különös nem volt benne. És ez az állapot 2 napja fenn áll.

Hívtam a védőnőt, de semmi értelmeset nem mondott.. csak annyit, hogy még nem zár jól a rekeszizma ... és, hogyha a súlya nő, akkor nincs gond.

Most mit csináljak a gyerekkel?

Gyerekorvoshoz ha leviszem, úgy se fog normálisan foglalkozni a gyerekkel ... akárhányszor megyek vele, mindig "hülyének" néz.

2011. szept. 29. 15:10
 1/10 coffeez ***** válasza:
100%
Amikor hozzátáplálod majd, 6 hónapos korban, akkor sokat fog javulni. Ne aggódj, szinte minden baba Bukik. 5 hónapos korban kell elkezdeni a glutén bevezetését(4 hónap után, de 7 hónap előtt), nálunk akkor már sokat javult a helyzet. Napi fél babakeksszel kezdtük, estére kapta meg, este már szinte nem is bukott. Gondolom kisfiú, ők produkálnak ált. ilyen látványosakat. Ne aggódj, ha nem sugárba jön mint az ördögűzőben, és nem éhes utána, akkor bent maradt annyi, amennyivel jóllakott és nincs semmi komoly. Csak nem zár még jól a gyomorszáj, mert még most erősödik a záróizom. Nyugi! :)
2011. szept. 29. 15:17
 2/10 coffeez ***** válasza:
Ja, látom lány. Akkor csak peches kislány :)
2011. szept. 29. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:

A bukás valóban nagyon riasztó dolog... a kisebbik fiam is nagyon sokat bukott. Az orvos tényleg nem fog vele foglalkozni, ha a súlya nő, és a bukások ellenére jókedvű baba.

Létezik egy Nutriton nevű sűrítő, (kb 1300.-) az segíteni szokott. Kevés lefejt tejben fel kell oldani, egy zselés trutyi lesz belőle, ezt kell neki adni evés előtt. A kis gyomrában tovább sűrűsödik, így csökkenti a bukások mennyiségét.

Esetleg próbáld ki.

Kb 1 éves korra el szokott múlni teljesen, de ahogy már mocorog, felül kicsit csökken a bukás.

Kitartás. Remélem tudtam segíteni.

2011. szept. 29. 15:20
 4/10 A kérdező kommentje:
És ezt aNutriton-t recept nélkül is lehet kapni?
2011. szept. 29. 15:22
 5/10 coffeez ***** válasza:
100%
Mi AR tápszert kaptunk, azóta is itt rohad a polcon a fél doboz. Nehéz elkészíteni, nagyon megterheli a pici gyomrát. Ja és szar íze van. Ezek a sűrítők meg, mint Sinlac és tsai nagyon magas szh tartalmúak, hízlalnak. Olyan babáknak ajánlják, akik nem gyarapodnak a bukás miatt. Gondold át, mert lehet hogy nem fog bukni tőle semmit, viszont olyan lesz Neki mindig, mint amit Te érzel, mikor degeszre eszed magad. Puffad, fáj a hasa, és a kaki is el-elmarad :(
2011. szept. 29. 15:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Nutritont kapni recept nélkül is. Nekünk sajnos nem használt.

Mennyi ideig büfizteted? Fiamat muszáj volt 20-30 percig, ha nem akartam, hogy a fele visszajöjjön. Kb. 20 perc után indul be igazán az emésztés, lejjebb megy a kajcsi.

Aztán mikor elkezdett forogni, kúszni, csak rosszabbodott a helyzet. :D De ne ess kétségbe, tényleg ritka, hogy ne bukjon a baba.

Most lesz 7 hónapos, talán most az elmúlt hetekben csökkent le igazán.

2011. szept. 29. 15:29
 7/10 A kérdező kommentje:

20 perc büfiztetés megvan minden kaja után.

Az a baj, hogy kezdő anyukaként én megőrülök a tehetelenségtől. Látom, hogy elvan, nézelődik, aránylag semmi baját nem látom és egyszer csak bumm.. háton fekve ömlik ki a száján az étel.

2011. szept. 29. 15:43
 8/10 anonim ***** válasza:

sajson ez nálunk is így volt. sokat vittem vizsgálatra, de mindehol azt mondták, hogy ha a súlya nő, akkor nem kell vele foglalkozni (nálunk stagnált, úgyhogy ijesztő volt.) még valóban rosszul zár a rekeszizma, ez idővel javulni fog. addig ezekkel segíthetsz neki:

-kiságyat fejnél megemelni

-evés után fél órát legyen függőleges helyzetben, pocakját ne nyomja semmi

-utána ne hasra tedd (amikor csak lehet, legyen függőlegesen pl.hordozókendőben)

-te ne egyél irritáló dolgokat (ami a tejjel átjut) pl.nálunk a tej és a csoki került tiltó listára

-etetésnél próbáld kiküszöbölni hogy sok levegőt nyelejen pl. szopinál te fotelben hátradőlve legyél, babád a hasadon feküdjön.

-szopinál 2 mell között büfiztesd (ha hagyja)

sok sikert! tesómnál 6 hónsaposan elmúlt a bukás, lányomnál csak 8 hósan. de elmúlt!

2011. szept. 29. 16:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Pontosan ilyen volt a helyzet nálunk is!

Tényleg csak idővel lesz jobb, talán a hozzátáplálással majd javul a dolog.

Valóban úgy van, ahogy a védőnő mondta: ha hízik, akkor nincs baj.

Ne aggódj! Csak türelem...

2011. szept. 29. 23:33
 10/10 anonim ***** válasza:

15.20-as vagyok.

Cáfolnám, hogy a nutriton hizlal, és terheli a gyomrot. Szentjánoskenyérfa-mag kivonatot tartalmaz, ami nem szívódik fel, áthalad a tápcsatornán, így még a székletet is lágyabbá teszi. Nálunk hasfájást sem okozott, és jelentősen csökkentette a bukások számát. Később hozzátápláláskor is adtam a kisfiamnak, ha valami hígabb ételt kapott. Íztelen teljesen, csak nem túl gusztusos ahogy szinte bezselésíti az ételt. De mindent a cél érdekében. Tápszert pedig kipróbáltuk a Humana baby fitt-et, ez banános ízesítésű, nagyon finom, de nem vált be. Utána Milumil Optima AR-t kapott, ami valóban nem túl finom szerintem, de a kisfiam itta és issza még mindig. Nekünk teljesen jól bevált.

Most 14 hónapos a kisfiam, de már kb havonta 1-1 alkalommal jön elő a bukás olyankor, ha rengeteget eszik...

2011. szept. 30. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!