Állandóan bukik a babám!?
2 hónapos lányom reggel 6-kor evett, majd 9-kor 110ml-t (csak anyatejet), ezután 13:20-kor szintén 110 ml-t (anyatej+tápszer).
Eléggé álmost most már és gondoltam akkor hasra fordítom, de csak úgy ömlik ki belőle a kaja. Szó szerint, mintha pohárból önteném. Tegnap volt széklete, de az normálisnak mondható, semmi különös nem volt benne. És ez az állapot 2 napja fenn áll.
Hívtam a védőnőt, de semmi értelmeset nem mondott.. csak annyit, hogy még nem zár jól a rekeszizma ... és, hogyha a súlya nő, akkor nincs gond.
Most mit csináljak a gyerekkel?
Gyerekorvoshoz ha leviszem, úgy se fog normálisan foglalkozni a gyerekkel ... akárhányszor megyek vele, mindig "hülyének" néz.
A bukás valóban nagyon riasztó dolog... a kisebbik fiam is nagyon sokat bukott. Az orvos tényleg nem fog vele foglalkozni, ha a súlya nő, és a bukások ellenére jókedvű baba.
Létezik egy Nutriton nevű sűrítő, (kb 1300.-) az segíteni szokott. Kevés lefejt tejben fel kell oldani, egy zselés trutyi lesz belőle, ezt kell neki adni evés előtt. A kis gyomrában tovább sűrűsödik, így csökkenti a bukások mennyiségét.
Esetleg próbáld ki.
Kb 1 éves korra el szokott múlni teljesen, de ahogy már mocorog, felül kicsit csökken a bukás.
Kitartás. Remélem tudtam segíteni.
Nutritont kapni recept nélkül is. Nekünk sajnos nem használt.
Mennyi ideig büfizteted? Fiamat muszáj volt 20-30 percig, ha nem akartam, hogy a fele visszajöjjön. Kb. 20 perc után indul be igazán az emésztés, lejjebb megy a kajcsi.
Aztán mikor elkezdett forogni, kúszni, csak rosszabbodott a helyzet. :D De ne ess kétségbe, tényleg ritka, hogy ne bukjon a baba.
Most lesz 7 hónapos, talán most az elmúlt hetekben csökkent le igazán.
20 perc büfiztetés megvan minden kaja után.
Az a baj, hogy kezdő anyukaként én megőrülök a tehetelenségtől. Látom, hogy elvan, nézelődik, aránylag semmi baját nem látom és egyszer csak bumm.. háton fekve ömlik ki a száján az étel.
sajson ez nálunk is így volt. sokat vittem vizsgálatra, de mindehol azt mondták, hogy ha a súlya nő, akkor nem kell vele foglalkozni (nálunk stagnált, úgyhogy ijesztő volt.) még valóban rosszul zár a rekeszizma, ez idővel javulni fog. addig ezekkel segíthetsz neki:
-kiságyat fejnél megemelni
-evés után fél órát legyen függőleges helyzetben, pocakját ne nyomja semmi
-utána ne hasra tedd (amikor csak lehet, legyen függőlegesen pl.hordozókendőben)
-te ne egyél irritáló dolgokat (ami a tejjel átjut) pl.nálunk a tej és a csoki került tiltó listára
-etetésnél próbáld kiküszöbölni hogy sok levegőt nyelejen pl. szopinál te fotelben hátradőlve legyél, babád a hasadon feküdjön.
-szopinál 2 mell között büfiztesd (ha hagyja)
sok sikert! tesómnál 6 hónsaposan elmúlt a bukás, lányomnál csak 8 hósan. de elmúlt!
Pontosan ilyen volt a helyzet nálunk is!
Tényleg csak idővel lesz jobb, talán a hozzátáplálással majd javul a dolog.
Valóban úgy van, ahogy a védőnő mondta: ha hízik, akkor nincs baj.
Ne aggódj! Csak türelem...
15.20-as vagyok.
Cáfolnám, hogy a nutriton hizlal, és terheli a gyomrot. Szentjánoskenyérfa-mag kivonatot tartalmaz, ami nem szívódik fel, áthalad a tápcsatornán, így még a székletet is lágyabbá teszi. Nálunk hasfájást sem okozott, és jelentősen csökkentette a bukások számát. Később hozzátápláláskor is adtam a kisfiamnak, ha valami hígabb ételt kapott. Íztelen teljesen, csak nem túl gusztusos ahogy szinte bezselésíti az ételt. De mindent a cél érdekében. Tápszert pedig kipróbáltuk a Humana baby fitt-et, ez banános ízesítésű, nagyon finom, de nem vált be. Utána Milumil Optima AR-t kapott, ami valóban nem túl finom szerintem, de a kisfiam itta és issza még mindig. Nekünk teljesen jól bevált.
Most 14 hónapos a kisfiam, de már kb havonta 1-1 alkalommal jön elő a bukás olyankor, ha rengeteget eszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!