Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Reggeli ébresztés, hiba? 3...

Reggeli ébresztés, hiba? 3 hónapos kisbabámról van szó.

Figyelt kérdés
Reggel kénytelen vagyok felébreszteni, hogy a fürdetés-vacsora ne csússzon el. Ha 6-kor ébred reggel, akkor este 8-8:30-kor van vacsora. Viszont ha ettől később ébredne akkor minden elcsúszna, ezért én felébresztem reggel. Anyósom szerint rosszul csinálom, hagynom kellene aludni.
2011. szept. 29. 06:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Jesszus! Pszichológus? Üdvözlöm azt a pszichológust aki ilyet ki mer ejteni a száján, és arra kérem, hogy menjen el azokhoz a családokhoz bébiszitternek ahol muszáj a kicsi babát felébreszteni, ha vigyázz a kisbabára amíg az anya elcügöli a tesókat az ovib isibe akkor máris nem kell ébreszteni. Sajnálom, nem szeretem ezeket a "pszichológusok is azt mondják" érveket.

Rendben van,hogy alkalmazkodjunk a kisbabához, azt is tesszük, de mi szeretjük betartani a fürdetési időt, hisz mi is emberek vagyunk, van életünk, szeretnénk néha kettesben lenni, és ez csak akkor adatik meg ha a gyereket már lefektettük. Nem tudom mások, hogy csinálják...

2011. szept. 29. 08:31
 12/25 A kérdező kommentje:
*vigyáz, és nem vigyázz
2011. szept. 29. 08:32
 13/25 A kérdező kommentje:
Oké, hagyom aludni tegyük fel. Szívem szerint én is hagynám, de ha 3 óránként kér enni akkor vagy nem vacsorázik, vagy kétszer vacsorázik 3 órán belül. Ugyanis mondjuk 7-kor ébred eszik 7;10;13;16;19 órakkor körülbelül. Akkor vagy megfürdetem este 7-kor és lefektetem aludni, amit nem nagyon akarok, mert akkor nem alussza át az éjszakát. Vagy megetetm este 7-kor, 8-kor megfürdetem, és megint megetetem, ez itt a kérdés, hogy ezt így lehet csinálni? Egyen 7-kor is és 8-kor is? Meg vagyok kattanva:-) Tudom, hogy úgy tünik mintha rugalmatlan lennék, de én csak az esti fürdetési időponthoz ragaszkodom.
2011. szept. 29. 08:36
 14/25 anonim ***** válasza:

Figyelj, megértem a problémádat, mi is annyak idején sokat sakkoztunk a napközbeni etetésekkel, hogy kijöjjön a fürdetési időpont, de most már úgy gondolom, felesleges ennyire ráparázni. Semmi baja nem lesz, ha nem pont 3, hanem 2,5-3,5 óra telik el egy-egy étkezés között, mint ahogy attól sem, ha fél órával előbb vagy később fürdetitek.

Divat óramű pontossággal ragaszkodni a fürdetési időponthoz, tudom, mi is beleestünk ebbe a hibába, pedig egy ennyi idős babánál még a dolgok egymást követő sorrendje, és nem az időpontja a lényeg. Ezzel nem azt mondom, hogy hagyd éjfélig fent lenni, de valamennyire engedd, hogy a saját belső órája alapján élje az életét, és hidd el, neked is sokkal egyszerűbb lesz.

2011. szept. 29. 09:05
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

Nem a gyereknek kell hozzád alkalmazkodni,hanem neked a gyerekhez!Én úgy látom a te problémád az,h a gyerek aludjon minél előbb,hogy te a pároddal lehessél!?(Bocs nekem ez jött le)

Nekem 4 gyerekem van a legkisebb 3 hónapos én akkor keltem ,ha időre kell menni valahová,nálunk is borul a fürdetés 7-8 között fürdünk akkor eszünk amikor éhesek vagyunk,ez is 3 óránként jön ki és este fürdés után eszik a picim reggelig alszik.Beállítják ők saját magukat egy olyan napi rendre ami nekik jól esik!Ráadásul mi hasfájósak is voltunk tehát szinte semmit nem aludt....És majd ha jön a fogacskája és nem akar aludni éjjel?Akkor is felkelted reggel,hogy ne csússzatok a napi rendel?Legyél egy kicsit laza.hagyd a babát saját ritmusába élni....neked is neki is jobb.Szép napot:)

2011. szept. 29. 10:12
 16/25 anonim ***** válasza:
A kisányom 4 hónapos, és soha nem keltem, a napirendjét ő alakitotta ki. van olyan, hogy eszik fürdés előtt meg után is. Reggel kel 9kor akkor eszik 150 ml, aztán délben eszik 150 és délutánra megpróbálok még 3 evést beszorítani, de akkor 2-2,5 óránként eszik. este 18 után fürd9k és 19kor alszik reggel 9-ig.
2011. szept. 29. 10:28
 17/25 anonim ***** válasza:

Tulajdonképp én sem értem, miért ébreszted a babád. Én pl örülnék, ha 6nál tovább aludna... De nem is ez a lényeg. Kislányom 7,5 hónapos, én is 3 óránként etetem. Elvileg. De +-fél óra csúszás simán szokott lenni, és nincs belőle gond. A nap közbeni alvásra sosem tudok alapozni, van, h 20 perc, van, h 2óra. Ami fix, az az esti fürdés, 6.30kor.

Időrendileg így enne:

8, 11, 14, 17, 20óra. Ehhez képest sokszor, ha 6 kor kel, akkor 7kor reggelizik. Utána a 11-14-17órási étkezés kb fél óra eltéréssel megvan. DE a vacsi SOSE 8kor van, hanem kb 7kor. Így is mindgi megeszi az adagját.

Próbáld ki. Hidd el, ha éhes, enni fog. Ettől nem fog kelni éjjel, és elég, ha csak a fürdés idejéhez ragaszkodsz, az egy biztos pont. Időrendileg meg mi felnőttek se óramű pontossággal eszünk.

2011. szept. 29. 11:02
 18/25 A kérdező kommentje:

Kedves 10:12-es válaszoló. Nem akarok udvariatlan lenni, de süt a számonkérés a válaszodból.

Van két alternatíva, válassz melyik szimpatikusabb. Igen, azért akarom letenni a gyereket "olyan korán", hogy a párommal együtt lehessek. Ugyanis ő is él, létezik ugyanúgy ahogy én, gyerektől függetlenül.

Vagy, azért akarom letenni olyan korán, mert éjjel húzunk mind a ketten dolgozni, és el kell indulnunk időben, tehát időben kell lefektetnem. A csaj aki vigyáz a gyerekre ő nem fürdeti, tehát nekünk kell.

SZóval mi a különbség????

2011. szept. 29. 11:19
 19/25 anonim ***** válasza:
43%
A 10:12-es válaszoló "számonkérése" nekem is szemet szúrt. Én írtam amúgy azt, hogy a nagyok miatt muszáj vagyok a piciket is kelteni. Ettől függetlenül, vagy talán pont ezért nekünk lazább a napirendünk. Nincs két egyforma nap, 5 gyerek mellett lehetetlen pontokba szedett életet élni. De az esti időben fekvéshez én is ragaszkodom. Van egy férjem, akit szeretek, szükségem van a társaságára, az együtt töltött időre, arra, hogy csak ketten legyünk. Számunkra ez a feltöltődés ideje. És ez csak úgy megy, ha a gyerekeket ágyba dugjuk. Önzőek lennénk? Szerintem nem. egyszerűen vigyázunk arra a kapcsolatra, ami közöttünk van.
2011. szept. 29. 11:27
 20/25 A kérdező kommentje:

Akkor holnap reggel megnézem, hogy egyáltalán meddig alszik magától...és megnézem azt is, hogyan tudom úgy alakítani a kajálásokat, hogy az jó legyen.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

2011. szept. 29. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!