Reggeli ébresztés, hiba? 3 hónapos kisbabámról van szó.
Bajt biztosan nem csinálsz vele. Egy ekkora gyerek, ha álmos, nem pihente ki magát, egyszerűen visszaalszik.
A 2 legkisebb gyerekemet iskolaidőben én is 6-kor keltem (a pici most 3 hónapos, a nagyobb 2 éves), mert a nagyokat vinnem kell. Semmi bajuk tőle, megszokták.
Nálunk nincs bevett szokás addig alszik míg jól esik neki,viszont este szigorúan fürdetés 7kor és így 8 után már alszik is és reggel 7 fele kel.Mivel ezt szokta meg nincs baj az esti elalvással mert gondolom ő is tudja,hogy fürcsi,evés,alvás.Ha véletlenül elcsúszunk a fürdéssel/ami nagyon ritka/ és előbb van akkor előbb el is alszik ha később akkor kicsit később is alszik el.Igaz nálunk napközben ritka ha alszik.
Szintén 3 hónapos a kislányom!
Nem kell ennyire pontosan ragaszkodni a napirendhez. Egyébként pszichológusok mondják, hogy ilyen pici gyereket nem szabad felébreszteni.
Bár gondolom, megszokja, de én biztos nem tenném, ha nem muszáj.
Igaza van anyósodnak. Előfordul, hogy a család élete miatt (nagyok oviba vitele stb.) kelteni kell a picit, de ha nem muszáj, hagyd, hadd aludja ki magát. Ő tudja, mire van szüksége.
Nem kell ilyen merevnek lenni, még csak 3 hónapos, számtalanszor borulni fog még a napirend. Alkalmazkodj hozzá, pláne, ha megteheted, mert első baba.
Hagyd aludni, én is ezt teszem, pedig 11 hetes a lányom.
Nálunk du. 5-6 környékén séta van születése óta. 8- fél 9 között van a fürdetés.
2 hete átaludja az éjszakát, és +- 10-20 perc csak napközben az elcsúszás. Saját maga alakítja a napirendet. Kezdetek óta van 3 "támpontja": reggeli séta (9-től - 12-ig), du. séta: 5-6tól 8-ig, negyed9től fürdés, evés és alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!