Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig ivott cumisüvegből a...

Meddig ivott cumisüvegből a babátok? Tényleg óriási hiba 10 hónapos babát még cumisüvegből itatni?

Figyelt kérdés
Most töltötte be 25-én a 10-dik hónapot a babám. 4 hónapja nem cicizik, cumisüvegből kap tápszert. A karácsonyi ünnepek alatt sok rokonnál jártunk, és többen számrehányóan csóválták a fejüket, hogy "Még mindig cumisüvegből iszik?!" A két nagymama azzal nyugtatott meg, hogy én is, és a férjem is még ovodás korunkban is cumisüvegből ittuk az esti tejet lefekvéskor. Már próbáltam amúgy itatópohárra (és pohárra) szoktatni, de szegénykém egy korty után mindig eltolta és kétségbeesetten sírt, hogy kéri a cumisüvegét. Ki mikor szoktatta pohárra a babáját?
2010. dec. 29. 10:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
mért ne ihatna cumisüvegböl?az enyém 1 éves,és cumisüvegböl issza a tápot,meg a vizet.söt láttam 2éveset is aki cumisüvegböl iszik.majd iszik másbol is,hova kell siettetni?annyira zavaró vagy nemértem.
2010. dec. 29. 10:25
 2/18 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem hiba, egyesek sokat várbak el egy 10 honapos babátol, már jo hogy nem tetek szemrehányást azért h miért nem megy már egyedül?Ne is foglalkoz velük, az én babám is 10 hónapos és normáisnak tartom h a cumisüveget használjuk.
2010. dec. 29. 10:26
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam 2 éves és még mindig cumisüvegből issza az esti kakaóját. Napközben mindenféléből iszik, pohárból is (cumisüvegből nem).Szerintem nincs ezzel semmi probléma.

2010. dec. 29. 10:27
 4/18 anonim ***** válasza:
A fiam kb 1,5 éves koráig cumisüvegből ivott, utána tanulópohárból, aminek füle is volt és tudta fogni. Nagyon büszke volt magára. Szerintem még hagyd egy kicsit, aztán ha jön a nyár, kezdjétek el az átszoktatást. Próbálhatod a Jana babavíz sportkupakoshoz hasonló flakonjából is itatni, a lányom nagyon hamar átszokott arra. De tény, ha túl sokáig hagyod cumisüvegezni, annál nehezebb lesz átszoktatni, de még ráértek. Szerintem 1,5 évesen már meg lehet vele beszélni, hogy ő már milyen ügyes nagy gyerek. Sok sikert.
2010. dec. 29. 10:30
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszok! Az első válaszolónak: engem nem zavar, hogy cumisüvegből iszik! Csak a kedves rokonok korholtak engem le, hogy miért nem pohárból adok neki inni. Nem fogom eröltetni neki, ha nem akarja! Csak szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy más anyukák is ugyanígy csináják.
2010. dec. 29. 10:32
 6/18 anonim ***** válasza:
11%
Enyémek nem is láttak cumisüveget soha.
2010. dec. 29. 10:34
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Most múlt két éves a lányom, és este a tejet még cumisüvegből issza meg. Ameddig igényli, én biztos nem veszem el tőle :)

Nappal pohárból iszik, csőrösből, üvegből, mindenből tud már. A megnyugvás miatt szerintem vannak babák, akiknek ez fontos. Az enyémnek úgy látszik, fontos. (ezen alszik el).

2010. dec. 29. 10:48
 8/18 anonim ***** válasza:
54%

Nézd ez egyéni dolog, ha téged nem zavar a cumisüveg, akkor itasd abból. Nekem már korábban sem tetszett, amikor járni tudó babák szájában ott lógott a cumisüveg, és úgy általában a cumisüvegből itatás, úgyhogy én kezdetektől pohárból itattam. Megfigyeltem a kórházban hogyan csinálják a csecsemősők, mert ők is pohárból adták a lefejt tejet és így itattam otthon is.

De nekünk meg volt cumink, amire más nem szoktatta rá a babáját és egy szobában sőt mellettünk aludt a gyerek. Van aki ezt tartja elképzelhetetlennek.

Én azt tartom, ez rossz? szokás persze, de úgyis elhagyja, ha megérik rá. Ahogy Márta néni szokta volt mondani 18 éves gyerek már nem iszik cumisüvegből és nem pelenkába végzi a dolgát stb stb. És van annyi egyéb gond a gyerek körül, felesleges még ebből is ügyet csinálni.

2010. dec. 29. 10:54
 9/18 A kérdező kommentje:
10:34-as válaszolónak: jaj, ne kezdjük ezt! Most mit mondjak erre? szuper anyuka vagy! gratulálok! ilyenkor szokott jönni az, h a te gyereked nem cumizott, nem kakált be, már 1 hónaposan járt és 1 évesen már kivülről fújta a János vitézt! bravó
2010. dec. 29. 11:04
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam 1 éves múlt és hallani sem akar sem pohárról,sem csőrös tanuló pohárról,csak és kizárólag a cumisüveget fogadja el egyenlőre! Sőt tovább megyek nem is hajlandó megfogni és egyedül inni,én tartom és itatom még mindíg:( Hát ez van,lusta a lelkem kicsit,de szerintem ezzel nem vagyunk egyedül:) Ti meg pláne nem maradtatok le semmiről,ne izgulj,majd iszik pohárból ha elérkezik az idő!

Ja és a kommentet jól megmosolyogtam!

Igazad volt,nem az volt a kérdés,hogy ivott-e egyáltalán!

2010. dec. 29. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!