Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig ivott cumisüvegből a...

Meddig ivott cumisüvegből a babátok? Tényleg óriási hiba 10 hónapos babát még cumisüvegből itatni?

Figyelt kérdés
Most töltötte be 25-én a 10-dik hónapot a babám. 4 hónapja nem cicizik, cumisüvegből kap tápszert. A karácsonyi ünnepek alatt sok rokonnál jártunk, és többen számrehányóan csóválták a fejüket, hogy "Még mindig cumisüvegből iszik?!" A két nagymama azzal nyugtatott meg, hogy én is, és a férjem is még ovodás korunkban is cumisüvegből ittuk az esti tejet lefekvéskor. Már próbáltam amúgy itatópohárra (és pohárra) szoktatni, de szegénykém egy korty után mindig eltolta és kétségbeesetten sírt, hogy kéri a cumisüvegét. Ki mikor szoktatta pohárra a babáját?
2010. dec. 29. 10:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a 10:34-es nem rosszindulatból írta. Igenis vannak olyanok, akik sokáig szopiznak, és utána már nem kell a cumisüveg. Vagy egy csomóan már pár hónaposan (akár kezdetektől) pohárból itatják a babájukat. Nekem minden tiszteletem az övék, mert nekem nincs türelmem sajnos a pohárból itatáshoz sajnos még most sem, pedig 13 hónapos a fiam, nemhogy még pár hónaposan....

Kérdésedre válaszolva szerintem sem hiba, addig igyon cumisüvegből, amíg ő igényli, vagy te jónak látod. Az én fiam is abból issza még a reggeli, esti tápszert, de csak azt. Vizet, teát stb-t már 6 hónapos kora óta avent varázsitatóból kapja. Akkor még a vizet cumisüvegből itta, a különböző "löttyöket" (teát, még ha cukor nélkül is, bébi almalevet stb) itatóból adtam neki a fogai miatt. Aztán kb. 8-10 hóanposan tértünk rá, hogy a vizet is abból kapja. Ha rajtam múlik a pohárból itatás, sosem fog megtanulni szegénykém... :o)) Na, jó persze nem. de ilyenkor télen csak a füdésnél szoktunk gyakorolni, mert ott nem baj, ha a fele a nyakába megy. Ezt a módszert itt olvastam, és bevált. Majd tavasszal, amikor már melegebb lesz, próbálkozunk rendesen is. Rendesen néha-néha a sűrű turmixot szoktam vele pohárból itatni... így gyakorolja a technikát.

Szóval egyáltalán nem probléma, anyukám szerint én csak egy két hónapig használtam cumisüveget az esti evéshez, öcsém meg egyáltalán nem, mégsem korhol rám, vagy néz rossz szemmel. Kinek mi.

2010. dec. 29. 11:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem 1 éves és itatópohárból iszik napközben. Reggel és este cumisüvegből issza a tejet.
2010. dec. 29. 12:07
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Hú kérdező,jól leugattad a 10:34est.Semmi rosszat nem írt!Miért kötelező a cumisüveg egy gyereknek?Nekem lassan másfél éves a lányom és ő sem ismeri a cumisüveget.Borzasztó egyszerű az oka,szopik még most is és hozzátápláláskor pohárból ivott.5 hónaposan kapott csőrös itatót,de nem szerette,maradt a pohár.9 hónaposan egyedül ivott pohárból. Egyébként meg válaszolva a kérdésedre,nem gáz 10 hónaposan cumisüvegből inni.És nem vagyok szuperanyuka.
2010. dec. 29. 12:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát azért 10 hónaposan még korai lenne pohárból itatni szegényt:-) Szerintem...

Kisfiam 1,5 éves és a tejet reggel-este cumisüvegből issza. Sőt a teát v. vizet is néha cumisüvegből, néha pohárból. Nem is tudom mikor fogunk leszokni róla, de kivárom az idejét, hogy biztonságosan egyedül, önállóan tudjon inni pohárból. Most is próbálkozik, sőt akarja is a poharat, de csak felügyelet alatt ihat belőle, mert magára borítja ami benne van:-)

2010. dec. 29. 14:10
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

Kedves cumisüvegből sosem ivó babák Anyukái!

Nem tudom, feltűnt-e, de a kérdező nem azt kérdezte, hogy ivott-e a babád valaha cumisüvegből, hanem azt, hogy ki mikor szoktatta pohárra a babáját, aki eddig cumisüvegezett?

Ennyire nehéz értelmezni a kérdést?

2010. dec. 29. 14:20
 16/18 anonim ***** válasza:

az én fiam 3éves lesz nemsokára, de este, mivel az ágyikóbn mesehallgatás közben fekve még tejet iszik, máshogy nem tudom kivietelzni, csak cumisüvegből. :-)

engem nem zavar. egyébként pohárból meg csőrösből iszik napközben, és cumizni sem cumizik már.

ha ennek a cumisüvegnek tönkremegy a cumija, majd megpróbálok vmi jól záródó csőröspoharat venni- nem tudtok ajánlani- amit ha fekve iszik a gyerek, akkor sem csöpög össze-vissza...

10hónaposan nem kell ilyenekkel foglalkozni, hogy miért iszsik cumisüvegből!!!!

:-)

Nem bírom én sem az ilyen rokonokat... áááá mindenkinek osztják az észt, hogy mit kéne csinálnia más gyerekének....

:-) Csak nevetek rajta- neveljék úgy a gyereküket ahogy ők akarják. :-)

2010. dec. 30. 23:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van, hogy nem ezt kérdezte. Illetve érthető így is, MIKOR szoktattad POHÁRRA? Azonnal, születése után rögtön- ez miért nem válasz erre a kérdésre?

De ha vannak gyerekek, akik újszülött korban már tudnak pohárból inni és soha nem kellett nekik cumisüveg, akkor az ő gyerekének is képesnek kell lenni rá. Úgyhogy 10 hónaposan ihatna pohárból nyugodtan, mert tudna.

Ez nem olyan, mint a késsel villával evés, azt nyilván egyetlen 10 hónapos sem tud.De pohárból inni, tudna. Csak rá kéne szoktatni. Nyilván erre célzott az illető.

Az hogy ő nem szoktatja rá, mert jó a cumisüveg- teljes mértékben igaza van. 10 hónapos sőt szerintem még egy 2 éves is nyugodtan ihat cumisüvegből, nincs benne semmi.

De ha zavarja a kérdezőt, akkor adjon neki poharat, mert tudna belőle inni. De miért kell leugatni meg sértegetni a másikat?

2010. dec. 31. 10:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Nem számítottam rá, hogy egy ilyen egyszerű kérdés így "felzaklatja" egyes anyukák önérzetét:) Köszönöm a 2010-12-29 14:20-es válaszoló véleményét, megfogalmazta a lényeget! És azoknak is köszönöm, akik a kérdésemre válaszoltak! Akik nem a kérdésemre válaszoltak, csak piszkálódni akartak, és kioktatni, azokat inkább sajnálom, biztos itt élik ki magukat... Azoknak javasolom, hogy többet bújjanak ágyba a férjükkel, hátha akkor kevésbé lesznek ilyen arrongásak! :) Azt hiszem ez volt az utolsó, hogy ezen az oldalon bármit is olvastam, vagy kérdeztem, mert úgy látom a többség inkább kötekedeni, meg arcoskodni jön ide. Kedves érzelmileg és értelmileg magasabb szinten lévő Anyukák, neketek is javasolom, hogy inkább más babás fórumokon keressetek tanácsokat, mint itt!
2011. jan. 11. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!