Mennyi idős kortól tennétek bele babátokat kenguruba? 8 hetesen lehet? Nem lesz baja a gerincének?
Valaki kérdezte, hogy miért jobb a kendő.
Aki kipróbálja, az szerintem érzi a babáján is.
1.
Sokkal jobban tartja a hátát. A kenguruban a súlya inkább a popójára terhelődik, tehát a gerincét terheli, ami ilyen kis korban nem jó, hiszen még nem erősödött meg rendesen a vázrendszere.
A kendő (akár rugalmas kendő, akár szövött, akár Mei Tai) - ha jól van megkötve - a hátát is tartja, így a súlya nem a popójára illetve gerincére terhelődik.
2.
A kenguru nem biztosít a babának kellő terpesztartást. A csípő egészséges fejlődésére pedig nagy szükség lenne rá. Gondoljunk csak arra, hogy kb. 2 hónapos kortól ajánlják is, hogy tegyük a piciket hasra, már csak azért is, hogy a csípőjük is erősödjön, fejlődjön (nem beszélve a hátukról és nyakukról). A legnagyobb terpesztartást - szerintem a Mei Tai biztosítja. De a kendő sem rossz.
(Egyébként kendőbe újszülöttet újszülött pózban érdemes és ajánlott betenni - de vigyázni kell vele, hogy jól legyen megkötve a kendő.)
3.
Érdemes hordozóeszközöket akkortól használni, amikor a kicsi már viszonylag jól tartja a fejét, hiszen a gerincoszlop a nyakcsigolyáknál is folytatódik. Ezért is ajánlják 3-4 hónapos kortól. A kenguru viszont a fejét nem tartja. A Mei Tai sem. Egyedül a kendő.
Kenguruba lehetőleg sosem. Már egy válaszoló előttem elírta, hogy miért.
És a kifelé hordozás a legkárosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!