Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól tennétek...

Mennyi idős kortól tennétek bele babátokat kenguruba? 8 hetesen lehet? Nem lesz baja a gerincének?

Figyelt kérdés
2011. szept. 26. 15:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%
A kenguru nem egészséges, a kendő pedig az? Akik ezt írták, meg tudják indokolni, hogy miért is? Mert mondjuk én a kenguruba néha néha beletettem, és nagyon élvezte, de kendőbe nem tenném, pedig azt is kaptam ajándékba! Mennyivel jobb a kendő szerintetek? Nem is értem, nekem fura ez, hogy a kengurut ellenzik, a kendőt meg pártolják!
2011. okt. 6. 22:34
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
én hordozókendőt haszntáltam, abba már 1-2 hetes kortól.
2011. okt. 6. 23:29
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Gondolkozom én is a kengurun,nekem nem tetszik konkrétan ez a hordozó kendő lehet felőlem Mei Tai vagy akármi.Tényleg az mitől jobb?Jobban hangzik hogy Mei Tai?ÁÁ.Én várok még egy hónapot a kenguruval.Most vagyunk 3 hónaposak.De biztos hogy veszek egy kengurut.Nem hiszem hogy lenne baja a gerincének.Jöhet a lepontozás:)
2011. okt. 7. 08:08
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
3 hósan tettem először kenguruba néhány percre.Az elsőt is, a másodikat is...nem gondolom, hogy olyan rosszat tettem volna.Ha ölben hurcolom is lóg a lába nem?Ugyan!Kicsit túl van lihegve.
2011. okt. 7. 12:36
 15/17 anonim ***** válasza:
83%

Valaki kérdezte, hogy miért jobb a kendő.

Aki kipróbálja, az szerintem érzi a babáján is.

1.

Sokkal jobban tartja a hátát. A kenguruban a súlya inkább a popójára terhelődik, tehát a gerincét terheli, ami ilyen kis korban nem jó, hiszen még nem erősödött meg rendesen a vázrendszere.

A kendő (akár rugalmas kendő, akár szövött, akár Mei Tai) - ha jól van megkötve - a hátát is tartja, így a súlya nem a popójára illetve gerincére terhelődik.

2.

A kenguru nem biztosít a babának kellő terpesztartást. A csípő egészséges fejlődésére pedig nagy szükség lenne rá. Gondoljunk csak arra, hogy kb. 2 hónapos kortól ajánlják is, hogy tegyük a piciket hasra, már csak azért is, hogy a csípőjük is erősödjön, fejlődjön (nem beszélve a hátukról és nyakukról). A legnagyobb terpesztartást - szerintem a Mei Tai biztosítja. De a kendő sem rossz.

(Egyébként kendőbe újszülöttet újszülött pózban érdemes és ajánlott betenni - de vigyázni kell vele, hogy jól legyen megkötve a kendő.)

3.

Érdemes hordozóeszközöket akkortól használni, amikor a kicsi már viszonylag jól tartja a fejét, hiszen a gerincoszlop a nyakcsigolyáknál is folytatódik. Ezért is ajánlják 3-4 hónapos kortól. A kenguru viszont a fejét nem tartja. A Mei Tai sem. Egyedül a kendő.

2011. okt. 7. 12:39
 16/17 anonim ***** válasza:
39%
Én biztos nem tenném kenguruba. De mi nem vagyunk itt szakértők, kérdezz csak meg bátran ortopéd orvos véleményét: kendő/ mei-tai vs. kenguru... A választ borítékolom...
2011. okt. 7. 14:02
 17/17 anonim ***** válasza:
26%

Kenguruba lehetőleg sosem. Már egy válaszoló előttem elírta, hogy miért.

És a kifelé hordozás a legkárosabb.

[link]

2011. nov. 1. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!