Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Laevolac szirupot ti hogyan...

Laevolac szirupot ti hogyan adtátok a babátoknak (7,5 hónapos múlt az enyém)?

Figyelt kérdés

Hány deci vízhez adjátok az 5 ml szirupot amit ír?

22 utáni következő etetéskor is jó vagy reggeli első éhgyomorra?

Nekem éjjel nappal szopik. Van hogy 20 után, s vagy felkel 22 -kor vagy csak éjfélkor legközelebb, s 2-3 között valamikor, majd 5-6 körül, s 8kor is szopizik.

S hogy ha nem vízhez, teához adom neki, hanem gyümölcsléhez? bébiital formájában adnám a gyümölcs levet, mert se a kamilla teát se a vizet nem issza, se a csapviz se a bébiviz. S ez által hogy kevés folyadékhoz jut, próbálkoztam ma a bébiitallal vizzel hígitva. Így megindult neki a széklete, de nagyon szenved, s nagyon nehezen jött. Próbálkoznék mellette a sziruppal, mert már 2 hete nem volt széklete. Amit ki is nyomott, visszacsúszott, vagy kicsi ami kijött, az meg kő kemény volt :(

Rossz nézni a hogy szenved, s védőnőtől kérdzztem milyen szirupot vegyek neki. Ezt a levolacot ajánlotta.

S anyukám mondta még hogy amit 3-4 között adok neki tejpépet, úgy olvasta a tájékoztatón, abba is adhatom. Abba is lehet?

de azt este nem kap, csak délután

2011. szept. 22. 13:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondta a doki, hogy ne hígítsuk a laevolac-ot, úgy adjuk, ahogy az üvegben van. Reggeli előtt.

7,5 hónaposan már gondolom hogy eszik őszibarackot, az is székletlazító hatású. Az alma és banán pedig hasfogó, úgyhogy ezeket most nem adnám neki a helyedben.

Jobbulást!

2011. szept. 22. 13:48
 12/12 A kérdező kommentje:

Nurofen adagolója helyett, mikor vettünk fecskendőt van, de otthon, el se hoztam, mert egyszer próbáltam, de nekem se a pohárból itatás nem jött be, se az. Ma kétszer kapott őszibaracklevet hippeset hígítva. Elsőnek 40 ml víz 40 ml baracklé, majd később 40 ml baracklé 50 ml vizzel, abból csak 50 ml-t ha megivott. Első alkalommal 9kor adtam, s 11 körül már hatott is, volt kis kaki, de nagyon nehezen, szenvedett. Tornáztatni a lábát szoktam, mióta fáj a pocakja, de ezt a pocak simogatást és a csípő feletti mutatóujjat, ezeket nem tudtam, köszönöm. Holnap ki is próbálom. Almát rítkán adok neki, mert nem szereti, s ha azt kap, alig eszik.

2 hete nem kapott banánt se.

Két hete következők a menük nála tízórainál:

kecskeméti szilva, őszibarack vagy magyar termelőtől vagy fagyasztott, még mikor szeszonja volt, tettem el, vilmos, császár körte, néha meggy. S pár napja vezettem be nála, 7vége körül a sárgabarackot bébiétel formájában. S amikor bevezetem direkt úgy adtam, hogy kostoltattam a barackot nála, s mivel mondta a doki, ne nagyon szoptassam, mert nem akar hízni, így kecskeméti szilvát kapott bébiételben, aminek majdnem a felét megette.

Csak az ebédje olyan, ami fogja a pocakját (burgonya, répa, sütőtök). Mert még csak ezeket eszi, meg a cékla lett nemrég bevezetve. A paradicsomot s brokkolit akkor akarom, ha hazamentünk. fejtem le egy kis tejet, de csak 20 ml-t pár perc alatt, ha felkelne a fiam, mert idegen helyen van, s nem tud mélyen aludni. 20 ml van, s reggel 6-8 között ha felkel, akkor gondoltam h odaadom neki, az előtt úgy is 3 körül fog kelni. S arra ondoltam a tejbe belekeverem az 5 ml-t.

Nekem a doki csak annyit mondott h glicerin kúpot vegek, írd is fel, s a sziruot megemlítette h ez is van, de arról nem mondott semmit. Mivel a nevét elfelejtettem, felhívtam a védőnőt, de ő is s a gyógyszertárban is azt mondták, hogy nem tudják elmondani az adagolást s hogy hgyan adjam be neki, olvassam el a betegtájékoztatót.

2011. szept. 22. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!