Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi ideig tarthat a baba...

Mennyi ideig tarthat a baba arcán a szeborreás dermatitisz? A ti babátoknak mitől múlt el?

Figyelt kérdés
Hat hetes a kisfiam,és tegnapra az eddig mindenki által tejkiütésnek mondott pöttyökből összefüggő vörös foltok lettek a kis arcán.Iszonyú csúnya sajnos.Legyen szíves írjon az,akinek van erről tapasztalata.Mit tehetnék,hogy javuljon a helyzet?
2010. nov. 4. 09:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak volt ilyen az arca. Bephantennel próbáltad kenni neki? Naponta többször is lehetne...
2010. nov. 4. 10:28
 2/12 A kérdező kommentje:

Te azzal kented,és hatott?

Nekem a dr.-nő felírt valamit a tejkiütésekre,tegnapig azzal kentem,de nem használt,nem is rontott a helyzeten.Tegnap a gyógyszertárban ajánlották a Babé krémet 3ezerért megvettem,pancsinál bekentem vele,és utána,attól vagy nem attól nem tudom,de borzasztóan néz ki.Sírni tudnék,amikor látom.Sudocream van még itthon,de nem merem használni.

2010. nov. 4. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az én fiamnak is rettentő csúnya volt a bőre, tiszta vörös volt és hámlott. A doktornő felírt valami kencét az arcára, ami direkt erre való, de még úgy is jópár hétbe telt mire elmúlt. A gyógyszertári blokkot eltettem, mert az összetétel rajta van, de nem tudom, hogy lehet-e recept nélkül kapni.

Az krém összetétele a következő:

Acidum salicylicum (lose) 1.00 gr

Acidum boricum pulv. (lose) 1.00 gr

Elocom 0,1% krém (20 g)

Ung. hydrophilicum nonionicum (lose) 30.00 gr

Próbáld meg hátha adnak recept nélkül. Igaz a fiam már 11 hónapos, de születésétől kezdve nagyon csúnya volt a bőre, a kórházban kálciumot kapott, hogy elmúljanak a vörös foltjai. Otthon meg ezzel a krémmel kentük és ez használt. A hasát is ezzel kentem be, amikor csalánkiütéses lett, összefüggő vörös volt az egész hasa, de ez a krém egy nap alatt levitte.

2010. nov. 4. 11:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Aranyos vagy!Megpróbálom a gyógyszertárban,hátha felírják,mert nem igazán szeretném a picurt bevinni a rendelőbe a beteg gyerekek közé.
2010. nov. 4. 11:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Szívesen. Azért írjál majd, hogy adtak-e, illetve, hogy használt-e. Jobbulást a picinek.
2010. nov. 4. 11:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Én csak megmutatnám, nem tudhatod nektek jó e az a kence,pici még a babád.Ne kisérletezz szerintem.
2010. nov. 4. 11:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem,hogy mi az az elocom,és azt olvastam,hogy egy erős hatású kortikoszteroid,és 6 hó.-s kortól használható,ezért ezt most mégsem próbáljuk ki,de ezeket az összetevőket felírom,megőrzöm,ha esetleg később szükség lenne rá.
2010. nov. 4. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Hú, köszi, hogy megnézted. Én sem néztem utána az összetevőknek, akkor ezek szerint ez az a krém volt, amit később kaptunk. Ha szteroidos, akkor viszont csak receptre lehet kapni.
2010. nov. 4. 12:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Lányomnak szteroidos krémet írt fel anno a dr-nő, és azt keverték ki a gyógyszertárban. A nevére sajna már nem emlékszem. De mindenképp mutasd meg még egyszer dokinak sztem is.
2010. nov. 4. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia!Az elocom egy nagyon erős krém!Kozmetikus vagyok és ismerem jól!DE 2 nap alatt rendbe fog jönni tőle!és ami nagyon fontos,hogy erős ugyan a krém de csak hosszú ideid történő használat során okozHAT problémát!!!!!Ne kend a babád bőrét mindeféle illatosított dolgokkal,még ha Babé is!!!Én anno anyatejjel kentem naponta többször és el is múlt 4 nap alatt!De halgass az orvosodra!
2010. nov. 4. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!