4 hónapos múlt anyatejes baba ha napok óta nem kakál, hogyan segítsek neki?
Ha csak anyatejes, és neki nem okoz problémát, ne kínozd semmivel. Lányomnál 14 nap volt a rekord. Már ott volt előkészítve a kúp, mikor nekifogtam kipelenkázni, és akkor odapakolt egy jókora csomagot teljesen könnyedén.
Kisfiamnál is vol vagy 2-3 hónap, mikor hetente, másfél hetente kakilt. Aztán elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan, és a gyümölcsök meghozták az eredményt. Most 9 hónapos, megint minden nap van kaki, van, hogy kettő is
nekem 3 hónapos korától volt ugyanez a baja majd egy hónapig. nem segített se a lázmérőzés, se a cukros kamillatea, Ez utóbbit azért se szívesen adtam, mert csak anyatejes a baba. A gyerekorvos a kóstoltatás elkezdését, rostokat, almalevet, barackot javasolt. Na, lett tőle a 4 hónaposomnak olyan kétnapos hascsikarása, hogy elátkoztam az egész korai hozzátáplálást!
Végül glicerines kúppal seíytettem rajta, amikor nagyon erőlködött, de nem jött semmi, mert ehhez hozzászokhat, ezt nem szabad rendszeresen adni. Egyébként pedig Laevolac szirupból kapott napi 5 milit, ehhez nem szokhat hozzá. ez is meghozta a kívánt eredményt.
Most 5 hónapos, még mindig csak anyatejes, és 2 hete nincs gondunk, végre megint mindennap vagy maximum minden másnap van kaki.
Remélem, segíthettem az esetünk leírásával.
Nem laveolac, így nem találod meg, hanem LAEVOLAC. :-)
Első vagyok még mindig:
Nekem a lázmérőt se a doki, se a védőnő nem ajánlotta. Pont elég láz esetén, nem kell kakiltatásra is. Annyira gyengék még, könnyen meg lehet sérteni a nyálkahártyájukat, és a záróizmuknak sem tesz jót. Mondjuk egyszer-egyszer talán szabad, de rendszeresen semmiképpen.
Elhiheted, a két hetet én is úgy vártam ki, hogy állandóan szagolgattam a fenekét, hátha kakilt már. :-)
Ha láttam volna rajta, hogy kicsit is feszíti, biztos, hogy cselekszem valamit, de abszolút semmi jelét nem mutatta, hogy bántja a kaki.
Ez a két hét egyébként egyszer fordult elő. Az átlag heti 1 volt. És a hozzátáplálással mindkét gyerekemnél azonnal megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!