Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon belefáradtam már....

Nagyon belefáradtam már. Hasonló hiszti esetén mit tettél, ami bevált?

Figyelt kérdés
A 4 éves fiam provokálja az olyan helyzeteket, amiknél hisztizni tud. Mondok példát: ma szóltam neki, hogy hozza a cipőjét, mert indulunk a nővéréért az iskolába. Mivel két pár van, elővette a szürkét, hogy ezt veszi fel. Mondom, jó. Felveszi, közli, hogy szorít, inkább a másikat. Mondom, rendben, vedd a másikat. Felveszi, majd közli, hogy mégis inkább az elsőt. Mondom, nem, most már maradjon ez, különben is, azt mondtad, szorít. Reakció: ordítós hiszti. Rendszeresen ezt műveli (mosok fogat - jó mossál - nem mosok), mindig ellenkezik, borzasztó fárasztó. Volt már türelmesen elmagyarázva, megbeszélve, gyereket sarokba állítva, szobába küldve, hideg vizes arcmosás, stb. Próbálok türelmes lenni, de 15 perc szirénázás ronggyá tépi az idegeimet... Főleg úgy, hogy a 8 hónapos öccse éppen fogzik, így hozzá 7-8-szor kelek éjszakánként. Valami ötlet???
2011. szept. 20. 17:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én is csak azt tudom javasolni,hogy ne vedd figyelembe a hisztit.mert amíg látja,hogy ez hatással van rád addig úgyis ezt fogja alkalmazni,de ha nyugodt maradsz és kitartasz (nem könnyű) akkor előbb-útobb úgyis abbahagyja
2011. szept. 20. 18:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Kedves Ági, ez nagyon aranyos sztori volt. :) Nagyon aranyos kisfiad lehet. Hát, ezt a lelki ráhatást még megpróbálom, mert az enyém is lelkis és édes kisfiú, kivéve, ha hisztizik, mert akkor olyan, mint aki főszerepet akar szerezni az ördögűzőben...
2011. szept. 20. 21:27
 13/19 anonim ***** válasza:

:) óóó nagyon egyforma fiaink lehetnek :D mert néha törpe terroristának becézem :D tegnap bokszoltak Apával játékból (... Istenem, hogy nincs értelmesebb játék a gyerekkel...) és még amikor lefektettem, akkor is ezen pörgött olyannyira, hogy egy jól irányzott öklössel az orromba csapott!! ... azonnal "kiborul", össze-vissza puszilgatott, totál megszeppent, én meg azt sem tudtam, hogy a csillagokat vakarjam le a fejem fölül vagy röhögjek, esetleg leordítsam... nálunk is így telnek a hétköznapok, igen eseménydúsan. ezért is húzzuk még a tesó projectet, mert hát még egy ugyan ilyen kis ördögöt...:)

remélem, sikerül hatnod a kis lelkére és rendeződik ez a helyzet is!! hogy azután jöhessen a következő :)

Ági

2011. szept. 21. 13:42
 14/19 A kérdező kommentje:
Milyen ostoba helyzet: tegnap este hányásos vírussal kórházba került. Most azt kívánom, bárcsak inkább itthon hisztizne...
2011. szept. 22. 14:10
 15/19 anonim ***** válasza:

basszus, nagyon sajnálom!!!!!!!!! kérlek ne marcangold magad, erről igazán nem Te tehetsz!! ... hidd el, hogy a hétköznapi kis viták, dolgok akkor kapnak hangsúlyt ha ilyen eset történik!! ... de minden rendben lesz, ne aggódj!!

kisfiunk 11 hónapos volt, amikor elkapta az első láz görcs. akkor azt hittem ott hal meg Édesapja keze között és csak kiabálni tudtam, hogy csinálj már valamit!!!! az nap csúnyán leszidtam, fortyogtam magamban egész nap... sosem fogom elfelejteni azt az érzést, amit az autóban éreztem a kórház felé miközben a gyermekem életéért imádkoztam... de minden rendbe jött és természetesen az össze zörrenések maradtak :) de ha történik valami Velük, akkor kiéleződnek bennünk a saját hülyeségeink is...

fel a fejjel!! a kisfiadnak jobbulást, mennek a gyógy puszik!!!!! kitartás, remélem, hamar haza kerül!!

Ági

2011. szept. 24. 11:44
 16/19 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, köszönöm!!! Remélem, hamar meggyógyul, még tegnap is hányt... :(
2011. szept. 25. 11:21
 17/19 anonim ***** válasza:

szia,

hogy van a kis fiad?? remélem, már jobban van és javult az állapota!!!!!!!

Ági

2011. szept. 26. 21:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hála Istennek jobban van, de most én kaptam el tőle ezt a hányós vírust. Kemény ez 3 kicsi gyerek mellett, remélem, holnapra túl leszek a nehezén. Egy anyuka nem engedheti meg magának, hogy beteg legyen. :)
2011. szept. 27. 16:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Azt ajánlom h szeresd es ne ugy nezz ra a fiadra h kitartas kell hozzá.

Remelem igy fog hozzad is voszonyulni nagy korában.

2021. ápr. 11. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!