Szerintetek is nagyon okos korához képest?
Jaj, nehogy ráparázz már erre!
Majd a tiéd is fogja ezeket csinálni!
Nem egyformán fejlődnek a gyerekek! Ezt kéne végre megérteni!
pedig dicsekszel, nem mindegy:-)
kérdező: van ilyen van olyan gyerek.
Nekem ikreim vannak és az egyik 2 hónappal előrébb van mindenben, a másik meg a korának megfelelően fejlődik kábé. és mindkettő nagyon okos, ilyen szempontból nincs különbség!
Tényleg minden baba más, ne hasonlítsd össze őket! Meg minden baba más területen ügyesedik.
Pl. az én 7 hónaposom tudja, hogy hol a vonat (sínek mellett lakunk- meg nem mutatja, de odanéz), hol a cica, a kutya, a lovacska.
A cicára azt mondja "tyatya", a bácsira, hogy "bá". De mozgásilag baromira nem kapkodó típus. Ha leteszem, elforog ő a szőnyegen, de hogy megpróbáljon más mozgásformát is, az tőle távol áll. :)
Pl. barátnőm babája 7 hónaposan már tapsolt, az én lányomnak esze ágában nincs. Mégsem aggódom. Az a kislány pl. alig "beszél", jóformán hangja sincs. Szóval nincs két egyforma baba, ne aggódj emiatt! A te babád is fogja csinálni, csak várd ki türelmesen!
Én pl. annak idején az őrületbe kergettem anyukámat azzal, hogy 8 hónaposan elkezdtem beszélni, 1 évesen már közöltem, hogy "Anya, bekakiltam, tegyél tisztába!". De azért sosem szóltam, hogy kaki lesz, és jó lenne a bili. :D
Ja, bocs. Most látom a kommentedet. Akkor nem aggódsz, nagyon helyes. :D
És igen, ügyes baba az a kisfiú. :)
A kisfiam 10 hónaposan mondta a lámpára, hogy pa, és közben mutatta is. 13 hónapos, és ha tele a pelus, markolássza, integet, pá-pázik. Csipp-csipp csókázik,stb. A szavak elejét mondja, pl.: sze (szeretném); tök; káp (káposzta); tábl (tábla), ilyenek. Utánozza az oroszlán és a farkasüvöltést, a kutyát, a halat, kacsint, persze két szemmel :-)
Nekem ezek tök normális dolgok. Ismerek olyan hozzá hasonló kisfiút, aki sokkal többet beszél és ügyesebb, mint az én fiam. Én nem parázok semmin. Olyan ütemben fejlődik, ahogy kell. Van aki előbb érik, van aki később. Ja és 10 hósan már ment.
Kislányom egy évesen ezeket a szavakat használta tudatosan:baba,mama,papa,dédi,fáni,vau-vau,nem-nem,elment(nt-t elharapta még)
kb.6-7 állatnak tudta a hangját utánozni és tudja és mutatja a saját testrészeit,ha bekakált jött és mondta,hogy be-be,bármit kértünk és ismerte az tárgyat azt odaadta...
Ma 15 hónapos és megérteti magát szavakkal,amiket természetesen nem mondatokban használ,de hatalmas szókincs van!!!!Viszont 15 hónapos létére még nem tud menni:DDD
Ezzel csak azt akartam mondani,hogy nincs két egyforma baba,az enyémnek pl.az agya van előrébb...míg a Te babád Kedves Kérdező, 1 évesen meg már biztosan szaladgált ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!