Kistesó projektbe belevágnátok így?
Igaz,hogy ma divat ennyi idősen szülni. De ha az első terhességeddel is gond volt,akkor a másodikkal lehet,hogy még több lesz. A gyerek pedig lehet,hogy nem lesz egészséges.
Nagyon meggondolnám a helyedben.
1válaszóló:Hogy írhatsz ekkora hülyeséget hogy lehet beteg lesz a baba?????
Egyébként van egy mondás ami szerintem nagyon igaz, a legnagyobb ajándék amit a gyermekednek adhatsz az a testvér.
A másik, általában a sors mindig megadja mind a 2típusú gyereket ha az első sírós volt a második angyal és fordítva.Persze vannak kivételek, de az én ismerőseim között szinte kivétel nélkül így volt.
Most várom a második kislányunkat az első csak evett és aludt ezért most lelkiekben edzem magam hogy bizony lehet most éjszakázni fogok :-)
Az anyagi oldala nehéz kérdés ezt tényleg csak ti tudjátok mérlegelni.Ha "szerencsétek" van a második is kisfiú lesz és akkor szinte semmit sem kell vennetek.
Én nem vállalnék még egy gyereket a helyedben.
Nekem mondjuk probléma mentes volt a terhességem (első baba és 39 évesen szültem), de az én férjem sem nagyon foglalkozik a gyerekkel (egyenlőre). Most 7 hónapos, azt mondja, hogy majd ha már tud vele focizni akkor többet fog foglalkozni vele. Még jó, hogy anyukám itt lakik a mellettünk lévő lakásban, így sokat segít, illetve nagyon jó baba, igazából az ég világon semmi gond nincs vele, nem hasfájós, nem sír, órákig elvan a játékaival. Nekünk van lakásunk, de csak 1 szoba, vagyis nem tudom hogy fogjuk megoldani ha nagyobb lesz a gyerek, a férjem munkája olyan mint a "kutya vacsorája" vagy van, vagy nincs, az én GYED-em az egyetlen biztos bevétel. Én is gondolkodtam már kistesón, de a fent leírtak miatt kizárt, hogy bevállalnám. Szerintem Te is jól gondold meg.
Első válaszoló, feleslegesen nem kellene a kérdezőt rémisztgetni. A terhességgel való problémát(kat) az orvosoddal kellene megbeszélned.
A kicsi viselkedése.. Hát, nincs kettő egyforma gyerek. Nálunk is az első gyermekünk nyűgösebb volt, dajkálni kellett valakinek mindig, ellentétben a másodig gyermekünkkel. Ő evett, és elvolt a kiságyban vagy a járókában, a bátyóval ellentétben. Persze foglalkoztunk a kicsivel is sokat, de ő más természetű. Lehet köze van ahhoz is, hogyan viseli az ember a terhességet. Az elsővel én is végigaggódtam, mondhatom, hogy hisztis voltam. A másodikkal már rendelkeztem némi rutinnal, nem aggodalmaskodtam annyit.
Ami a pénzügyeket illeti, meg kell beszélnetek a pároddal, átrágni mindent.
Lehet tudni, hogy milyen egészségügyi probléma volt a terhességed alatt?
Nem tudom, hogy pontosan mi miatt gondolkodsz inkább. :)
A pénz? A korod? Hogy hogy fogod viselni az elejét?
Nálunk kb 3,5 éves volt, mikor terhes lettem. Kikalkuláltuk, hogy szuper gyedem lesz. A MÁK máshogy kalkulált, lett 30... Pedig mikor 2 éves lett visszamentem dolgozni... Volt, hogy 3 állásom is volt, anyagilag mégis beszívtam... :(
A korkülönbség nekem bejött eddig. A nagy már egy-két dolgot tud önállóan csinálni, nem borítja magára a szekrényt míg szoptatok.
A korod miatt inkább sürgős, de még amiatt sem aggódnék. :)
tény és való h a korral nőnek az egyes genetikai betegségek kockázatai azért ennyi idősen ez még nem olyan számottevő
viszont egyszer sem biztos h a második baba beteg lesz és szerintem ha már így állsz akkor inkább vállad be a következőt mihamarabb egyszer sem biztos h rossz lesz megint a terhességed ha az volt az első terhességed anno akkor a tested akkor készült fel rá most viszont tudja h mit kell tennie
lehet h ezt majd nevetve hordod ki és mivel már túl vagy az első gyerek buktatóin így neked is könnyebb lesz az a első fél év .-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!