Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Így belemerjünk vágni a baba...

Így belemerjünk vágni a baba projektbe?

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek van munkája,igaz párom most kezd majd határozatlan idejű szerződéssel,én meg csak megbízóival dolgozom,4órában,de ugye így is vonnak tb-t meg minden.

Az esküvő még nem volt meg,annyira nem is érdekel...aláfirkantjuk a papírt és kész :)

Vajon belevághatunk így a baba gyártásba? :)

Mindketten nagyon szeretnénk,de nem tudom,hogy megbízóira jár-e majd a gyed stb...

2011. ápr. 20. 10:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Jah,azt elfelejtettem,hogy a munkámat itthonról is tudnám végezni....
2011. ápr. 20. 10:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez így elég kevés infó, de egyébként is nektek kell tudni!

Számold ki,hogy mennyit költötök és mennyi maradna. GYED-re 4 órás melóval kb. 10 forintra számíthatsz + a családi! Az nem sok!

Én tavaly félévig 6, félévig 8 órára voltam bejelentve és kb. 35 ezer lesz a GYED-em! Szerencsére jól állunk, szóval nem gond!

2011. ápr. 20. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:

Jaaa, hát ha otthonról is tudod a munkád csinálni, akkor szerintem nyugodtan!

Ha szeretnétek, és mindketten készen álltok rá lelkiekben, akkor hajrá!

Sok sikert, szokasodjatok és szaporodjatok!

:D

2011. ápr. 20. 10:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Még azt szeretném kérdezni,hogy a gyes ,ha nem lenne munkám az elejétől járna?

És ha jár gyed,akkor amíg le nem jár ,a gyes nem?

2011. ápr. 20. 10:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem pénzügyi kérdés.

Legyen egy alap feltétel meg pl hogy egyikötök legalább keres, és legyen normális fedél a fejetek fölött.

2011. ápr. 20. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
GYED a GYED után van, nem egyszerre! GYED mellé, családit kapsz! Az most 12 ezer körül van valahogy!
2011. ápr. 20. 10:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem bántani akarom az egyik válaszolót, de olyan sokan írják itt,hogy nem pénzügyi kérdés, meg csak szeretet kell. Mégis minden nap van egy olyan kérdés,hogy nincs pénzünk mit csináljuk, milyen segély járna nekünk stb.

Az ismerősi körben is van, aki azt hitte nem lesz pénzügyi kérdés, egy egész apró dolog csúszott be és éjszakákat nem alszik,hogy oldja meg. Ráadásul pont most lett beteg a pici, a gyógyszerekre otthagytak 10 ezer forintot eddig!

Én sose mondtam,hogy gazdagság kell a gyerekhez, viszont voltam mindig annyira reális, hogy tudtam, egy alap biztonság kell hozzá!

2011. ápr. 20. 10:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolóval én is egyet értek.Azért is írtam ki a kérdést,hogy vajon így elég lesz-e a pénz.

Mivel elvileg tudok majd dolgozni itthonról ,így kb ugyanúgy 150-160 ezer jön be,abból 60 az albi,meg a rezsi...A pici után ugye, olyan 35 ezer járna....Ez így vajon elég lenne?

(jah,és kaja nem gond,mert max 20 ezerből kihozok egy hónapot általában.)

2011. ápr. 20. 10:58
 9/10 anonim ***** válasza:
A gyes alanyi jogon jár, ami most 25795 forint, a családi pótlék pedig 12200 forint még pluszba hozzá jön. Ha végig lesz munkaviszonyod, akkor jogosult vagy Gyed-re. A gyed és a gyes egyszerre nem jár.
2011. ápr. 20. 11:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy ezt nehéz így előre megmondani. Mert látod, bejöhet egy betegség és el is ugrik több ezer forint!

A 35 ezer hogy jött ki?

De egyébként ti látjátok! Nálunk most jön a baba, mi mielőtt belevágtunk leültünk és átszámoltunk mindent. Mennyi a bevétel, mennyi a rezsi (magasabb fűtésszámlával,mert a babára bizony jobban kell fűteni), körbekérdezgettem babás ismerősöket,hogy milyen kiadásokra számítsunk. Mi nem szeretünk koppra kijönni, ezért mindent felfelé kerekítettünk. Beleszámoltuk,hogy jöhet egy szülinap-névnap, bármi ami több pénzt visz el!

Mondjuk mi szerencsések vagyunk, mert nincs hitelünk!

2011. ápr. 20. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!