Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol olvastál a babádnak...

Mikortol olvastál a babádnak gyerekkonyvet? és melyiket?

Figyelt kérdés
én ma kínomba már énekeltem neki a netrol.Nem tudom,hogy ismeritek-e,az Old Macdonald had a farm-ot.Meg mindent ami eszembejutott.2-3hete egyfolytában énekelek neki,így megnyugszik,még ki is nevet a kis napocskám.Ezért érdekelne,hogy mikor váltsunk már át a konyvekre,és melyikre?Megyunk 2hét mulva lakni Csehországba,és addig még be akarnám szerezni a konyveket.Elore is koszonom a válaszokat. :)
2011. szept. 14. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy éves koruk körül nézegetik a képeskönyveket, a rövid meséket két éves koruk körül kezdik figyelni. De elég,ha délután vagy este mesélsz neki. Inkább játékokat adj neki,és hagyd egyedül játszani. Nem kell állandóan foglalkozni velük.
2011. szept. 14. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Én 4 hónapos kora óta olvasok, nem baj, ha nem érti, a lényeg, hogy hallja. Én a grimm és andersen meséket olvasom jelenleg, olyan szókincsek vannak benne, amiket tőlünk nem biztos, hogy fog hallani olyan sokszor

Ha nagyobb lesz (most fél éves), akkor meg gyerekeknek való mesekönyvet veszek majd, állatosat, képeset.

szerintem ha kimentek lakni, bármit vehetsz, ami később jó, és tudod mutogatni neki az állatokat, a tárgyakat, illetve a folyamatosa beszéd érdekében hosszabb olvasmányokat.

2011. szept. 15. 07:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Én kb. 3 hónapos kora óta szoktam olvasni neki. Nem érti még, de nagyon szereti a hangsúlyokat. Az ő kedvence a Sün Balázs. Amint elkezdem, már vigyorog, mint a vadalma. :D

Nézegeti a képeket is, olyan 5 hónapos kora óta. Nem mondom, hogy fél órára le lehet vele kötni, de 10-15 percre simán.

Most 6,5 hónapos a babám.

2011. szept. 15. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, 13 hónapos a kisfiam, és kb. 3 hónapos kora óta mutogatok neki könyveket, imádja őket kicsi korától. Én a sarki coop-ban vettem sokat, sok mondókás-énekes könyveket, 399,-Ft volt darabja, van vagy 25-30 leporellója, azt is ott vettem szintén 399,-ért darabját. Ugyanazokat a könyveket több ezerért láttam, meg a leporellókat ugyanazokat 690,-Ft-ért az Alexandrában...tiszta rablás, nekem már szólnak, ha hoznak újakat, én meg futok, mert ez tényleg fillérek a mesekönyvekért. Vettem neki olyat is, ami nagyobb korában is jó lesz, 5-6 évesen, mert enni nem kér, viszont ennyiért nem hagytam ott.

De amit nagyon-nagyon ajánlok, az ez a sorozat: [link]

húzós az 1200,Ft a könyvek darabjáért, de ezek szuper könyvek, szép színesek, szépen vannak megrajzolva, és kis kivehető állatok vannak benne, amiket vissza lehet pattintani a helyükre, így lehet vele jókat játszani, pl. elmegy a brumi a nyuszihoz, stb. Én ezt a sorozatot nagyon jó szívvel ajánlom tényleg, imádjuk!

2011. szept. 15. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!