Mi a véleményetek az ÁRMIN névről? Adnátok a kisfiatoknak?
Akik az Ármin név férfias csengését vonják kétségbe, nem tudom, mit gondolnak a Noelről??? Őt hogy fogják hivni, Noel bácsinak?
Ez hülyeség.
Jajmár, nyilván nemcsak egy név van, ami egy felnőtt férfira kicsit furán hangozhat. :)
Nekem szemszer az Ármin is ilyen, de ugyanígy az Ákos, Bence, Bendegúz, Zénó, Tódor, Ábel. Lányban pl. a Kitti, Csenge, Enikő, Virág, Bíborka stb. Nekem ezek inkább gyerekre passzolnak, de egy felnőtt, esetleg meglett férfi-nő képe kevésbé passzol hozzájuk.
De ez mondjuk teljesen szubjektív.
(És a Lajos nekem se tetszik, de én ennél olajra asszociálok.:)
A férfias-nem férfias dologhoz fűzném hozzá:
Ok, többen írták, hogy nem férfias név. Ez biztos, hogy baj?
Ennek a kérdésnek a kapcsán eszembe jutott James Dean és Ingrid Bergman. James Deanben van valami nőies és Ingrid Bergmann is bír férfias vonásokkal, mégis koruk (sőt mindkettőjüket időtálló példának tartok) szexikonjai voltak. Ők a példa rá, hogy egy ici-pici "fűszerezés" az ellenkező nemből még érdekesebbé tehet valakit.
Az meg megint egy másik dolog, hogy egy név sugallhat valamit, de nem biztos, hogy a viselője is ugyanazzal a tulajdonsággal bír.
Kérdező, annyit akartam mondani, hogy bár eddig páran eléggé negatív köntösben tálalták ezt a fajta észrevételüket, de nem kell negatívként megélni.
Nekem egy virág jut róla eszembe.
Én csak azért nem adnám a babámnak, mert a vezeték nevünk elég magyaros és nem illene hozzá, meg aztán valahogy a számra sem jön ez a név.
13:12-es válaszoló!
Ugye??Én is így voltam vele,először nem tetszett,de aztán ahogy "ízlelgettem" egyre jobban!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!