Adnátok olyan nevet a kisfiatoknak, ami nem annyira tetszik, viszont párotok imádja?
Nekem tetszik a Mátyás név.
Egyébként nálunk ugyanez volt a szitu, a férjemnek nagyon tetszett egy név, szinte csak neki tetszett az egész családból + ismeretségi körből, végül az utolsó pillanatban én is rábólintottam. Már 5 hónapos, még most sem mondom azt, hogy ez a kedvenc lánynevem, de egyáltalán nem bántam meg, mert ha ránézek a lányomra, egyből olyan szép lesz ez a név :) :) Semmi negatívat nem érzek ezzel kapcsolatban, hogy ez lett a neve, a férjem viszont nagyon boldog, ez nekem meg pont elég :)
Ezzel azt akartam mondani neked, hogy meg fogod szokni és meg fogod szeretni a Mátyás nevet, mivel a te édes egyetlen pici fiad lesz :)
Azt hiszem, én sem adnék így nevet. Megpróbálnék kompromisszumot kötni.
Nálunk a Zsombor név a kedvenc, vagyis nálam. Férjem csak húzogatja a vállát, "Elmegy...hááát...nem tudom..." stb
Viszont nem tud helyette mást mondani, ami nagyon tetszene neki,így még függőben van a kérdés.
Nem. Mi csak olyat adtunk, ami mindkettőnknek tetszett. 10 volt a listán. Ebből 5-öt a férjem kilőtt, a maradékon pedig kitotóztuk, melyik legyen :)
A Mátyás amúgy nekem is tetszik, de nem úgy hogy Mátyás, hanem hogy Matyi. Az tök cuki név. :) Bár felnőtt férfinál el kell dönteni, Matyizod, vagy Mátyásozod-e...
ha ízlelgetem, nekem tetszik. Szép, férfias név.
Egyébként nálunk én választottam a fiúk nevét és nem érdekelt ki fújolt rá. (Botond és Zalán) Mondjuk akkora hülyeségeket mondtak, ami minimális IQ-ra és intelligenciára (na meg alapműveltségre), utalt, hogy fel sem merült foglalkoznom kéne a véleményükkel.
Te és a férjed döntsétek el, nem lehet az egész családot bevonni ebbe! Lehetetlen. Nektek tetsszen, a többiek meg majd megszokják.
Egyébként bármilyen nevet meg lehet szokni.
Miért ragaszkodik a Mátyáshoz? Kérd meg, hogy ha már mindenképp ő akar ebbe mérvadó lenni, akkor hozzon fel alternatívákat. Többet...és akkor majd biztosan sikerül döntenetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!