Tényleg "gáz", ha annak ellenére is használok parfümöt, hogy babám van?
Az egyik "kedves" ismerősöm most azt vágta a fejemhez, hogy az hatalmas baj, hogy az öt hónapos babám mellett is használok parfümöt és szerinte illő lenne végre lejjebb adni az igényeimből legalább ezen a téren.
Most ez tényleg baj?
Nem követ hatalmas illatfelhő, nem én vagyok a női mosdók légfrissítője, nem fújom magam éjjel-nappal, de ha megyek valahova, akkor használok parfümöt. Ahogyan a sminkelésről sem mondtam le, sőt, szerintem a megjelenésem semmit sem változott a lánykorihoz képest, nem vagyok kihívó, de elegánsan öltözködöm, úgy, ahogy én jól érzem magam.
Sajnos szoptatni nem tudok, a babám nem nyalogatja tehát rólam semmilyen formában a parfümöt, nem is hiszem, hogy őt zavarná, megismer, szeret hozzám bújni, csak velem alszik el. Nem ürítem ki a családi kasszát a parfümök miatt, sem másra magam miatt.
Lemaradtam valamiről? Most miért is kellene lemondanom erről?
Én is használnék parfümöt, csak épp a terhességből fakadóan megmaradt a "vadászkutya" szaglásom. Megfulladok mindenféle illattól és szagtól. Mióta terhes voltam és megszültem a babámat (4 hónapja), azóta csak illatmentes tusfürdő, testápoló jöhet szóba. Még a férjemnek sem engedem a parfümöt.
Irigyellek! Semmi gond nincs ezzel, ne izgasd ezen magadat! Ha a babádat zavarná, valószínű sírna.
Már ne is haragudjon a kedves ismerős, de azért mert pici gyereked van még NŐ vagy. Pláne ha az eddigi életedben is meghatározó volt a külsőség, akkor miért ne.
Most, hogy nagy pocival itthon vagyok tény nem sminkelem magam, meg teszek fel parfümöt, de ha elmegyek a nagyimhoz, vagy a húgommal csajpartizok, és vásárolgatok, akkor felöltözök szépikén, smink és persze parfüm(nem a bőrömre). És manóka születése után is ha elmegyünk olyan helyekre, akkor igen is Nőként és Anyaként egyszerre. Mert erre van igényem, és nem beszélve a párom igényéről. Gyerek mellett nem kell letopisodni.
Irigykedik rád, hogy picike mellett is megtudod magad tartani.
Az ismerősöd picit rosszindulatú.
Én személy szerint gratulálok neked, amiért nem lettél a babára hivatkozva slampos banya. Igenis csinosítsd magad, ha van rá energiád! Ilyen anyukákat jó látni az utcán!
Én is olvastam ilyesmit, azaz hogy az illatunk miatt fontos a babának, hogy ne használjunk parfümöt, mármint, hogy az elején az alapján is azonosít. Egy ideig, az elején nem használtam, de amióta picit nagyobb a babám (3-4 hónapos kora óta) használok, persze én sem illatfelhőt. Nem történt semmi, megismer:)
Erről egyébként az a véleményem, hogy attól nem szűntünk meg nők lenni, hogy anyák vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!