Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg "gáz", ha annak...

Tényleg "gáz", ha annak ellenére is használok parfümöt, hogy babám van?

Figyelt kérdés

Az egyik "kedves" ismerősöm most azt vágta a fejemhez, hogy az hatalmas baj, hogy az öt hónapos babám mellett is használok parfümöt és szerinte illő lenne végre lejjebb adni az igényeimből legalább ezen a téren.

Most ez tényleg baj?

Nem követ hatalmas illatfelhő, nem én vagyok a női mosdók légfrissítője, nem fújom magam éjjel-nappal, de ha megyek valahova, akkor használok parfümöt. Ahogyan a sminkelésről sem mondtam le, sőt, szerintem a megjelenésem semmit sem változott a lánykorihoz képest, nem vagyok kihívó, de elegánsan öltözködöm, úgy, ahogy én jól érzem magam.

Sajnos szoptatni nem tudok, a babám nem nyalogatja tehát rólam semmilyen formában a parfümöt, nem is hiszem, hogy őt zavarná, megismer, szeret hozzám bújni, csak velem alszik el. Nem ürítem ki a családi kasszát a parfümök miatt, sem másra magam miatt.

Lemaradtam valamiről? Most miért is kellene lemondanom erről?

2009. ápr. 21. 15:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is használnék parfümöt, csak épp a terhességből fakadóan megmaradt a "vadászkutya" szaglásom. Megfulladok mindenféle illattól és szagtól. Mióta terhes voltam és megszültem a babámat (4 hónapja), azóta csak illatmentes tusfürdő, testápoló jöhet szóba. Még a férjemnek sem engedem a parfümöt.

Irigyellek! Semmi gond nincs ezzel, ne izgasd ezen magadat! Ha a babádat zavarná, valószínű sírna.

2009. ápr. 21. 15:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használj parfümöt. Tutira csak irigykedik az ismerősöd rád. Ne foglalkozz vele. Én is használok parfümöt, ha olyan helyre megyek. Miért ne? Eszembe sem jutott még, hogy ne tegyem. Sőt! További jó babázást!
2009. ápr. 21. 15:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nahát ilyet még nem is hallottam.... Gáz, hogy ilyen emberek vannak, ne is törődj vele, parfümözd csak magad és öltözz úgy, ahogy neked tetszik! Komolyan kész diliház..... :)
2009. ápr. 21. 16:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudjon a kedves ismerős, de azért mert pici gyereked van még NŐ vagy. Pláne ha az eddigi életedben is meghatározó volt a külsőség, akkor miért ne.

Most, hogy nagy pocival itthon vagyok tény nem sminkelem magam, meg teszek fel parfümöt, de ha elmegyek a nagyimhoz, vagy a húgommal csajpartizok, és vásárolgatok, akkor felöltözök szépikén, smink és persze parfüm(nem a bőrömre). És manóka születése után is ha elmegyünk olyan helyekre, akkor igen is Nőként és Anyaként egyszerre. Mert erre van igényem, és nem beszélve a párom igényéről. Gyerek mellett nem kell letopisodni.

Irigykedik rád, hogy picike mellett is megtudod magad tartani.

2009. ápr. 21. 16:07
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősöd picit rosszindulatú.

Én személy szerint gratulálok neked, amiért nem lettél a babára hivatkozva slampos banya. Igenis csinosítsd magad, ha van rá energiád! Ilyen anyukákat jó látni az utcán!

2009. ápr. 21. 16:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem használok,de azért csak mert szoptatok és azt olvastam,hogy az illatok miatt elutasíthatja a mellet,mert a natúr "anyaszagot" szeretnék.De ha te nem is szoptatsz,akkor nyugodtan használhatsz.Miért ne használhatnál?Főleg,ha nem is olyan erős,mert esetleg mint a felnőtteknél is fejfájást és hányingert okozhat.Mondjuk terhesség óta nekem is érzékenyebb a szaglásom.Izzadsággátló stiftet azért használok,de diszkrét illatút.
2009. ápr. 21. 16:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én amig szoptattam, addig nem mertem, hallottam, hogy az idegen szagok miatt képes a baba nem elfogadni a cicit. Mióta nem szopik, teljesen természetes hogy parfüm is dukál a napi jókedvemhez:) tuti csinos, szép anyuka vagy., ez szúrja az ismerősöd szemét!
2009. ápr. 21. 16:10
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használj. Nekem a velem egykorú barátnőm mondta, hogy egy anyuka ne sminkeljen, és ne hordjon feszülős cuccokat. 29 éves vagyok. !!! Hát én sminkelek, és úgy gondolom, hogy az 50 kilómmal nyugodtan felvehetek feszes farmert és csini toppot.Pláne, ha jól érzem magam a bőrömben.:))) Ne hagyd magad!
2009. ápr. 21. 17:05
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is használok...2 gyerekem van,mindkettőnél használtam/használok.Atyám,milyen idióták vannak!!!Sztem irigy,rosszindulatú és tudatlan az ismerősöd.
2009. ápr. 21. 17:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is olvastam ilyesmit, azaz hogy az illatunk miatt fontos a babának, hogy ne használjunk parfümöt, mármint, hogy az elején az alapján is azonosít. Egy ideig, az elején nem használtam, de amióta picit nagyobb a babám (3-4 hónapos kora óta) használok, persze én sem illatfelhőt. Nem történt semmi, megismer:)

Erről egyébként az a véleményem, hogy attól nem szűntünk meg nők lenni, hogy anyák vagyunk.

2009. ápr. 21. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!