Ha használok légzésfigyelőt akkor altathatom hason is 3 hetes babámat?
Figyelt kérdés
2011. aug. 23. 17:26
1/20 anonim válasza:
Nemszabad hasra fektetni, én ugy szoktam hogy oldalra fektettem a babát. és így nyugodtan tudtam aludni.
2/20 anonim válasza:
Szia. Nekem viszonylag kis súllyal született a lányom, 2800gramm, és én a 2. héttől hason altattam mert háton egyáltalán nem tudott elaludni. Szerintem semmi baja nem lesz ha még légzésfigyelőd is van akkor meg tuti. Nekem légzésfigyelőm sem volt. Most 2 éves nagylány és várjuk a tesót!
3/20 anonim válasza:
Én is ugyanúgy, mint első válaszoló. Bár hozzáteszem, napközben elalszik néha hason, de éjjel, a kiságyban mindig oldalt van.
4/20 anonim válasza:
Amikor kicsi volt, oldalra fektettem, elfordulást gátló párnába, amikor kinőtte ezt a párnát hasra fektettem, és azóta is hason alszik pedig ma már 17 hónapos!
5/20 anonim válasza:
Ez az a kérdés amire nagyon eltérő válaszokat fogsz kapni. A mi fiunk 2 hetes kora óta alszik hason, háton vagy oldalt kitámasztva mindig felébredt. Nem volt légzésfigyelőnk, szerencsére nem lett baj. Mondjuk 3 hetesen már nagyon szépen tartotta a fejét és át is fordította a másik oldalra.
6/20 anonim válasza:
Az én kisfiam első itthon töltött éjszakától kezdve hason aludt (volt légzésfigyelőnk).
Egyébként mindegyik alváspóznak megvan a maga hátránya:
- a sokak által kedvelt oldalt fektetés nem tesz jót a csípőknek
- hanyatt fekve ha bukik a baba, könnyen a légutakba kerülhet a visszabukott kaja, mivel nem fordítják el a fejüket ösztönből
- hason fekvésre meg ugye a bölcsőhalált írják, mint veszélyforrást.
Szóval így akarj jót a gyereknek....
Én azon a véleményen vagyok, hogy úgy aludjon a baba, ahogy szeret, ahogy kényelmes neki. Az enyém csak hason tudott. 23 hónapos lesz, még él, egészséges, és érdekes módon legtöbbször hanyatt és oldalt alszik, hason nagyon ritkán látom. :)
7/20 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doktorno, hogy a legzesfigyelo elengedhetetlen, de ne altassam hason akkor sem. Mondjuk, enelkul is csak haton vagy az elejen oldalt fektetve altattam.
8/20 anonim válasza:
Én háton nem mertem volna soha altatni. Ha életlenül bukna álmában úgy könnyebben lesz baja, ha hason van akkor ki tud folyni. Az én lányom első naptól hason aludt!
9/20 anonim válasza:
Igen, erre a kérdésre valóban nagyon eltérő válaszok érkeznek, én is színesítem a palettát: a mi doktornőnk pedig minden alkalommal azt hangsúlyozta, hogy amikor csak lehet, legyen hason a gyerek, és aludjon is úgy - kiemelte, hogy ha van légzésfigyelő. Az ok pedig az, hogy ez a pozíció sokkal jobb a csípőjének, gerincének, és kényelmesebben is alszik. Nekünk párszor becsipogott a cucc, de mindig kiderült, hogy tévesen.. A döntés a Te kezedben van.
10/20 anonim válasza:
Utolsó vagyok (11:59-es), most olvasom az előttem szólót, és ezzel is egyetértek, még egy ok, amiért szerintem igenis jó a hason fektetés, főleg, ha bukós a baba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!