Ha használok légzésfigyelőt akkor altathatom hason is 3 hetes babámat?
Első héttől hason aludt!
Persze a sok ijesztgetés miatt bebiztosítottam magam légzésfigyelővel. :) Bár, ha nem tudod mit kell tenned, ha jogosan sípol, akkor szinte mindegy.
Ez egy hülye tévhit (nem tudom ki kezdte el terjeszteni), hogy a hason fekvés okoz bölcsőhalált. Ahhoz még kell egyéb más is. Pl. terhesség alatt dohányzás, kábszerezés, ivás; szülés után a lakásban dohányzás, stb.
Az oldalt fektetés KIFEJEZETTEN káros a csípőre, főleg a lányoknál. Nekik nem csak a bukás miatt, hanem pont a csípő miatt jótékony a hason fekvés (jól széttárva béka pózban). A baba háta, nyaka, karjai sokkal, de sokkal gyorsabban és jobban erősödnek hason, mint háton, vagy oldalt.
A mi anyáink is a hason fekvést részesítették előnyben. Az ezzel kapcsolatos rémisztgetés új dolognak számít és tényleg nem tudom agyilag felfogni, miért terjesztették így el a "szakemberek".
Egy másik érv a hason fekvés mellett, ami igaz, hogy csak esztétika, de nézd meg a hasas és a hátas babák fejét... :)
14:27-es vagyok.
Azt el is felejtettem, hogy hason nyugodtabbak is, mert fel tudják húzni a lábacskájukat, össze tudnak gömböjödni, ami emlékezteti a pociban létre és a görcsölő hasuknak is jobb, jobban kijön a puki is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!