Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babánkat képtelensé...

10 hónapos babánkat képtelenség pelenkázni, összevissza forog. Milyen praktikával lehetne bepelenkázni? Már hiába adok valamit a kezébe, hiába énekelek, nem használ.

Figyelt kérdés
2011. szept. 7. 14:48
1 2
 11/18 krisztivan ***** válasza:
Pelenkázón van fönt és a kezetektől nem szórakozás volt a pelus csere.Kell és kész,neki is és nekem is.Nincs harc meg mindenféle játék közben.Csak beszélgetés és jár a kezem hogy gyorsan végezzünk.Ha az ágyon akarnám akkor már harcolni kellene.
2011. okt. 1. 22:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Én szűk helyen, pelenkázón teszem tisztába, és mégis forgolódik, minden érdekli, forgolódik, stb! Franciaágyon is próbáltam, ott sem jobb! Ha erélyesen rászólok, az se használ! Úgyhogy én elkönyvelem, hogy ez ez ilyen időszak! Nehéz, de majd ez is elmúlik! Néha az használ, ha valami játékot adok a kezébe, és lefoglalja magát! De nem mindig! Kitartást!
2011. okt. 1. 23:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem olvastam az előző válaszokat.

Csak 6 hónapos, egy hónapja kúszik, napról napra rosszabb, ahogy erősödik, már nem tudom tartani.

A pelenkázót rég elfelejtettem, a kiságy remek volt, megmaradt háton, de le kellett raknunk az alsó szintre, mert már kapaszkodik négykézlábból fel, és minket les alvás helyett (nappaliban van). Úgyhogy a földön öltöztetek, pelenkázok.

Manapság már annyira unom a harcot, hogy egyszer fordítom hátra, a kedvencét a kezébe adom, 10-ből egyszer talán kibírja, amíg a pelust ráadom. A többi esetben röhej, de hason pelenkázom, sokszor lábainál fogva visszahúzom, mert kúszik, mászik el. (Ez nem olyan brutális, ahogy hangzik. :D) Ez persze sokkal nehezebb, meg kellett tanulnom, pláne, hogy fiú, és a kukacra is figyelni kell, de még mindig könnyebb, mint próbálni lefogni.

Nagyon remélem, hogy csak egy időszak ez, ami el fog múlni, mert hiába irigyel mindenki, hogy átalussza az éjszakát, napi hatszor minimum leizzadok pelenkázáskor, öltözéskor, nem beszélve a fürdőben mozgásról. Hulla vagyok, komolyan. Most a fáradtságtól nem tudok már aludni.

2011. okt. 1. 23:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, úgy két hétig bejött, hogy mondtam neki ijesztő hangon, hogyha nem marad nyugton, jön Darth Vader, és nem lesz köszönet. Persze nem értette, csak nevetett a mély hangon.
2011. okt. 1. 23:54
 15/18 A kérdező kommentje:

Én is hulla vagyok. Kedves utolsó! A darth vader-es sztorin majdnem leestem a székről, annyira vicces.

Amúgy nekünk 7 hónapos koráig átaludta az éjszakát a babánk, mindenki azt mondta, hogy milyen szerencsések vagyunk, aztán azóta az alvással is komoly bajok vannak. Úgyhogy én elhatároztam, hogy már nem kiabálok el semmit :((( Ja, és én is van, hogy hason pelenkázom, pedig nekünk is fiunk van. Amúgy szerintem ez már nem annyira szülői fellépés kérdése, szerintem ez a gyerek vérmérsékletén is nagyban múlik.

2011. okt. 2. 00:50
 16/18 A kérdező kommentje:
És nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
2011. okt. 2. 00:50
 17/18 anonim ***** válasza:

A nagy öregek aszongyák, hogy határozottan!

Én határozott vagyok, de a 11 hónapos ikreim lekakilják a határozottságomat:-)

Marad a figyelemelterelés, néha bejön. Mindig új dolgot nyomok a kezükbe, az leköti kb 10 mp-re. Ennyi időm van pelenkázni:-)

Ha indítanak egy pelenkázóversenyt, az elsők között lennék:-)

2011. okt. 2. 07:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Rászólsz hogy maradsz-fekszel vagy akármi vezényszót, abbahagyod a pelenkázást, és ahányszor elindul, annyiszor fekteted vissza, míg úgy nem marad. A fiam nagyon hamar vette a lapot, igaz ordítva de mozdulatlanul maradt, pár nap alatt az ordítás is elmaradt, annyira megszokta hogy úgy kell maradni hogy most 2 évesen sincs baj.
2011. okt. 2. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!