Volt nektek, vagy környezetetekben valakinek, hogy leállt a baba légzése és képtelenség volt felébreszteni 15 percig? Részletek.
igen, akár meg is halhatott volna, bár nekem nem tisza, hogy a riasztó megszólalása után mi törént. mikor vett levegőt? meddig nem vett? ezt mindenképpen tudni kéne!!!
ha utána elkezdett lélegezni rögtön, akkor szerintem nem lehet nagy baj. bár fogalmam sincs, miért nem ébredt fel.
régebben olvastam, hogy az is döntő fontosságú, hogy háton vagy hason alszik-e. itt úgy írják, hogy a hason fekvés közben nagyobb az előfordulási valószínűsége.
sajnos ha a gyerek hajlamos erre, akkor lesz még egy nehéz fél évetek, utána elmúlik a veszély.
születés körül volt valamilyen probléma? időre született? felsírt? volt beteg?
hány fok van a lakásban? kemény az ágya? te hány éves vagy? dohányzol?
nem is folytatom, ezen az oldalon, amit belinkeltem le vannak írva a kockázati tényezők.
viszont: azt is valószínűnek tartom, hogy ha egyszer már megtörtént, és újra lélegezni kezdett, akkor a következő alkalommal is ez lesz.
ha mindenképp őrizni akarod éjszaka, akkor inkább beszéld meg családtagokkal, hogy felváltva figyeljétek. bár a riasztó mellett felesleges, mert jól alkalmazva az teljesen jól figyeli.
neked is pihenni kell, mert a fáradt anya hibázik, és azt ugye senki sem akarja.
Igen, néztek nála epilepsziat, EEG-t csinaltak és semmi. Nem volt rohama, es nincs is jele, hogy lenne.
Háton alszik a kicsi, most már kicsit meg is van emelve (orvos tanacsara). Eleg kemeny a matraca, es a lepedo is rá van húzva teljesen. Nem volt koraszulott, 39 hétre jött, 9 pontot kapott a születés utáni vizsgálaton, két nappal később jött velem haza a korházból. Nem dohányzom, teljesen normális terhességem volt, szedtem végig a vitaminokat.
Azt nem tudni, hogy meddig nem vett levegőt, vagy, hogy volt e kimaradás ténylegesen. Többször volt, hogy beriasztott már ok nélkül. Anyukám annyira remegett, hogy nem érezte, hogy lélegzik e, kb 4 perccel az eset után hallották a légzését biztosan. A vérből megállapították, hogy nem volt oxigén hiány, tehát nem tarthatott sokáig a légzés nélküli állapot. Amire én hazaértem lélegzett rendesen de nem reagált semmire.
ez roppant különös. a gyerekeknél azonban sokszor vannak ilyen dolgok,és remélhetőleg hamar kinövi. anyukád jól megijedhetett, de nagyon fontos, hogy egy ilyen helyzetben a felnőtt összeszedetten és higgadtan reagáljon, a pánik ráér, majd ha elmúlt a vész -én is így szoktam, álltalában akkor omlok össze, mikor már nincs vészhelyzet... akkor már lehet :)
szóval azt tanácsolom, hogy azon esetre, ha még ilyesmi előfordulna (vagy bármilyen baleset, hirtelen probléma a jövőben) szokjátok a higgadt reagálás gondolatát. nem könnyű,de adott esetben sorsdöntő lehet.
majd írj, hogy hogy van a kisbabád, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond. a lényeg, hogy vegyem levegőt. tényleg fontos ilyenkor tudni, hogy lélegzik-e, érezni kell, nem szabad bepánikolni, és ezzel még fokozni a helyzetet. nem akartam megbántani senkit, a kislányod érdekében ezt gyakorolni kellene! :)
hát végig futott rajtam a hideg,ahogy olvastam...elhiszem h anyud sokkot kapott....
sárgaságot nem nézték,nem lehet attól ájult be?
fiamnál volt olyan h evett,és egyszer csak kibukott,elaludt,volt h ráztam,kiabáltam,de 10-15 másodperc múlva már minden oké volt..és a sárgasága miatt volt,de gondolom ezt is nézték...
Nekünk többször is beriasztott a légzésfigyelő, de mire odaértem, mindig rendesen lélegzett, mocorgott, úgyhogy nem is akartam felébreszteni.
Egyszer viszont késő este fel akartuk ébreszteni enni (még nagyon pici volt), na akkor vagy negyed óráig keltegettük, de semmire nem reagált, csak lógott az apja kezében, mint a rongybaba. Én már kezdtem bepánikolni, hogy valami baja van, de végül felébredt. Úgyhogy van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!