Miért érzi sok ember úgy, hogy becéznie kell egy szinte becézhetetlen nevet?
Nekem van Szilárd és Botond nevű gyermek a környezetemben és bizony becézik őket a szüleik is Sziszi és Boti. Sőt a Bulcsúra is hallottam már azt, hogy Buli.
Egyébként én sem értem, hogy miért kell a becézést ennyire elutasítani. Csak a gyerek issza meg majd a nevét, mert az óvodában, iskolában becézni fogják és ha a szülő már belenevelte, hogy az rossz, csak ő fogja rosszul érezni magát, dühös lesz.
Az én fiam Barnabás és a férjem utálja ha Barnának szólítják, de megbeszéltük, hogy nem szólunk rá senkire, főleg nem a gyerek előtt, legfeljebb mi nem szólítjuk így és kész.
Én sem szeretem ha valaki nagyon ragaszkodik a becézéshez, engem anyukám sosem becézett és ha más becézett azt utáltam, pedig anyukám nem tiltotta senkinek. Mosz h felnőttem annyira nem bánom h becéznek. Szerintem ha a gyereket nem zavarja nyugodtan lehet becézni.
Szilárdot ismerek 40év körüli, Szilinek becézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!