Mivel érveljek anyósomnak? Nem akarom teáztatni az 5 hetes babámat.
Nem hasfájós, de azért néha nyűgösködik, tekergeti magát a karomban kaki előtt, ennyi, éjszaka alszik.
Ritkán találkozunk, messze lakik, de a páromnak folyton mondja a telefonba, hogy miért nem adok teát a picinek, hiszen az megnyugtatná, meg a gyerekek szeretik, meg biztos szomjas is lehet ebben a melegben, stb. Mindig mondja, hogy bezzeg a fia hogy szerette annak idején a teát, mennyit megivott a cumisüvegből. Tudni kell, hogy a páromnak már nincs saját rágófoga a sok édességtől, amit kapott gyerekkorában, meg anyósomnak is van mindenféle egészségügyi gondja, így nem hiteles, amit mond :(
Sok tejem van, szopik rendesen a kicsim, minden oké.
Ha majd elkezdi nekem is mondani ezt a teadolgot, mit mondjak neki? Nem akarok bunkó lenni, meg tudományos sem, de szeretném, ha felfogná, hogy hülyeség a teáztatás a helyzetemben.
Én nem tudom mi ez a teamánia!
Ezzel engem is kiborított az anyósom, pedig téli babám van!
Én elhiszem, hogy nekik ezt tanították annak idején, na de józan paraszti ésszel elgondolva, semmilyen emlős állatnak a kölyke nem iszik teát, amíg szopik! :-)
Egyszer hagytam rá anyósomra a picit, amíg elmentem a hathetes kontrollra, meg is tömte teával úgy a gyereket, hogy nem is szopott utána!
ha most hagyod neki a jó tanácsokat, sose fogja abbahagyni!!
ne hazudj neki olyat, hogy nem kellett neki, mert akkor majd jön azzal, hogy biztos nem jól tartottad a cumisüveget, vagy hadd próbálja meg ő, stb.
mondd hogy egyszerűen anyatejen kívűl nem szeretnél neki adni semmit és kész!
nálunk is ez volt, csak nálunk a 4 napos Babámat akarta teáztatni, szerintem csak azért, mert marha jó bulinak tartják, ha etethetnek egy Babát cumisüvegből.
ezért is akarják folyamatosan dajkálgatni, meg kézben ringatni, mert azt hiszik ezzel kifejezik mennyire marha jó nagymamák!
bocsi nem akartam nagyon kifakadni.
a lényeg: normálisan mond meg nem szeretnéd teáztatni.
:)
jó Babázást :)
Jaj, mintha az én anyósom lenne! A babám egy hetes korától hallgattam, hogy "Dehát a meleg mézes-citromos tea oooolyaaan fiiiinooom!" Meg hogy azért sír a gyerek, mert teára vágyik, és bezzeg az övéi sose sírtak. Soha. :)))) (Meg soha nem is hisztiztek, ezt nemrég adta elő.)
Én "bunkó" voltam. Megmondtam, hogy az anyatej finomabb, és egyébként is az orvos megtiltotta a teáztatást. Erre megkérdezte, hogy "Inkább hiszel az orvosnak, mint nekem?" Mondtam, hogy igen. Téma lezárva.
Érdekes módon anyukám egy pillanat alatt felfogta, hogy nincs tea, meg sok egyéb mást is, úgyhogy tőle tanácsot is szívesebben kérek.
"Dehát a meleg mézes-citromos tea oooolyaaan fiiiinooom!" Meg hogy azért sír a gyerek, mert teára vágyik, és bezzeg az övéi sose sírtak. Soha. :)))) Meg soha nem is hisztiztek.
Az én anyósom ugyanez!!!
Köszi a válaszokat mindenkinek! Ezek szerint sokan vagyunk :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!