Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónaposan kezdted a...

Hány hónaposan kezdted a babád teáztatni? Milyen teát adsz neki és milyen gyakorisággal?

Figyelt kérdés
Anyukám és anyósom teljesen készen vannak attól, hogy 3 hónaposan nem teáztatok...
2011. márc. 30. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Lányom hasfájós volt, így arra kapott csak teát. Mecsek baby, köményes tea. Azokon kívül egyszer kóstolta a granulátumos teát, de nem ízlett neki. Vizet ivott, higított gyümölcslevet.
2011. márc. 30. 13:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Most öt hónaposan Mecsek Baby teát iszik, de nem sokat, mert nem is akarta elfogadni az elején.
2011. márc. 30. 13:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Én 1hónaposan már adtam neki hasfájásra teát! Na nem napi szintem de azért kapott!
2011. márc. 30. 13:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam kiköpte a teát és a gyümileveket is, már másfél éves de még mindig csak a vizet issza meg illetve most már a kakaót! Az én anyósom is az agyamra ment a ami napig teával akarja tömni a gyereket de minek?!
2011. márc. 30. 13:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Soha nem teáztettam.

Csak anyatejes baba volt, fél éves koráig egy korty egyéb folyadékot sem kapott. (vizzel kínálgattam, de nem itta meg)

2011. márc. 30. 14:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, ez ilyen generációs "betegség" , az én anyósom is mindig teát akart főzni a 3 hónaposomnak.
2011. márc. 30. 14:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Na ugye, hogy hülyeség? Én hasfájásra is inkább meggymagpárnázok, masszírozok, tornáztatok, de szerencsére nem is nagyon szenvedünk tőle.

Én is azt hinném, hogy generációs duma, de anyukám vagy anyósom mindig talál valakit, akit "nagyot néz, hogy én nem teáztatok", meg a szomszéd csaj is teáztat, és az ő ismerős védőnője szerint is rosszul csinálom, meg a Dr. Internet is mást ír, stb.

De tényleg, mi a fenének a tea? Direkt megnéztem a szakkönyvekben, max. kánikulában ajánlanak egy kis forralt-lehűtött vizet a pici babáknak.

Azért kérdem, hogy mások mégis MIKOR kezdik el a teáztatást (gyümölcslevezést, kakaó adását, stb.)

2011. márc. 30. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:

jól csinálod! tényleg a szüleink generációja ezzel jön folyamatosan, el kell nekik magyarázni, hogy mára már rájöttek, hogy nem tesz jót a teáztatás, az anyatej mennyiségét csökkenti. (a következő az lesz, hogy miért nem adsz már almát, krumplit...)

mi 6 hónap után, a főzelékek után kezdtük az ivást (tehát az ebéd idejére eső szopi után kap gyümölcsöt/főzeléket és az után ihat pár korty forralt-hűtött vizet). ennél előbb nem kell. (illetve, ahogy írtad esetleg kánikulában, de akkor is csak 1-2 kortyot adnék, nem pohárnyit.)

én azóta nem tárgyalok anyuval, anyóssal hozzátáplálásról, mióta elmesélte, hogy az ő idejükben az volt a szokás, hogy az újszülöttet sem szoptatták éjjel. hagyták sírni, majd abbahagyja. ha nagyon reklamált, akkor kapott teát. agyrém!

meg találtam akkori védőnői ajánlást, amin az állt, hogy 6 héttől almát adjon, 6 hónaptól napi 1 pohár kakaót.

itt találász jó cikkeket:

[link]

2011. márc. 30. 14:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi a cikket!

Tényleg durva, ilyen piciknek almát meg kakaót adni, hát kész! Lehet hogy szalonnát is adtak vöröshagymával, csak azt nem vallják be! :P :)

2011. márc. 31. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!