Van valakinek ilyen idegesítő anyósa? Babám 3hónapos, de anyósomnak semmi nem jó amit én csinálok?
Nem vagy egyedül, sok anyós viselkedik hasonlóképpen! Tulajdonképpen ők benned nem az anyát látják, hanem egy gyermeket, s nem azt látják, hogy felnőttél, s tudsz gondoskodni egy gyermekről.
A pároddal kell beszélned, ő enyhítse közöttetek a feszültséget. Ha ez sem járható, akkor ne is végy róla tudomást!
Nem kell kiosztani, határozottan megmondod neki, hogy NEKED ez igy megflele és kész. Semmi többet. MINDIG. Aztán a többit elengeded a füled mellett.
KAja ügyben meg közlöd, hogy szó se lehet róla. Szintén nem kell sok duma, semmi bántó, de HATÁROZOTTAN!
A párodnak a feladata az anyját féken tartani. Neki kellene megbeszélnie vele, hogy a gyereknevelést hagyja rád az anyós, az nem az ő dolga.
Sajnállak, őszinte részvétem. Én be se engedném az ajtón egy ilyen teáztatás után, ha megsértődne, annál jobb. Nehéz ügy. :-(
Mi is hasonló cipőben járunk, csak nálunk 2 éves ikerfiuk vannak.
De amit én csinálok mindig rossz , de nem lehet neki elmonani, megbántani meg nam akarom mert amúgy sokat segít.De tegnap például a fia is rászolt, hogy nem tömjön több sütit a gyerekbe, de meg se halotta, azon meg teljesen kiakadt, hogy én rászoltam amikor ebéd helyett kinálta a sütit.
Nálunk ez már mindennapos, ha valamit mondok, hogy így csinálom, akkor csakazértis máshogy kellene.
De arról sikerült lebeszélni, hogy feketeteát adjon a gyerekeknek (du apa levitte őket a mamáékhoz és ő megittata feketeteával, én meg csodálkoztam hogy rosszul alszanak.).
Én a helyedben nem foglalkoznék azzal, h megsértődik. Sértődjön. És, akkor mi van? az, h sokat segít? Majd megbékél, és segíteni fog továbbra is.
elég nagy káosz tud abból lenni, ha anya nem enged meg mindent, a mamánál meg mindent lehet... ha ráhagytok mindent, később sok bajotok lesz a nevelésükkel.
Amúgy, hogy viseled el; hogy a saját gyerekeiddel nem csinálhatsz mindent úgy, ahogy TE szeretnéd?? én megőrülnék, az tuti.
ha valamit megjegyez, hogy rosszul tetted, mondd, hogy a fia ötlete volt.
ha intelligensebb, akkor próbáld vele éreztetni, hogy fontos a véleménye, kérdezz tőle mindenfélét, hogy ő hogy csinálná (persze nem muszáj hallgatni is rá). az én anyósom erre jól reagált, és azóta jóban vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!