Mire jó az, ha a szülők a pár hónapos csecsemőjüket "szenvedtetik" egy zajos lakodalomban?
Figyelt kérdés
Láttam ilyen esetet. A baba kínjában sírt, bóklászott, félájultan aludt, szóval szenvedett.
Csak rázták és táncoltak vele, de még éjjel 3-kor sem mentek haza.
Mire jó ez?
2009. ápr. 19. 21:15
11/14 A kérdező kommentje:
Szerintem a gyermekvédelmet ne keverjük most ide. Ha csak erről az egyetlen esetről beszélünk, az itt elegendő.
Helyes ez vagy nem? Helyes-e ilyen helyen, ilyen időben, ilyen körülmények között lennie egy babának, vagy nem? Legyen csak ez a kérdés!
2009. ápr. 19. 22:24
12/14 anonim válasza:
Egy szülőnek kell(ene) a legjobban látnia a gyereke igényeit! Azt, hogy meddig érzi jól magát idegen helyen, és mi az, ami már terhet jelent neki. Egy nagyobb babának már nem rossz dolog, ha elviszik egy esküvőre. Új ismereteket, látványt jelent neki, találkozik emberekkel, más babákkal. De ha az ember látja, hogy a kisbabájának terhére van a program, akkor az ő nyugalma a fontos. Viszont szerintem egy 5-6 hónapos kisbaba még nem élvezi a lagzit, számára még semmi olyan élmény nincs ott, ami miatt ott kellene lennie. Az én kisfiam 10 hónaposan volt először lagziban. Akkor már élvezte a többi felnőtt, baba, kisgyerek társaságát, evett a lagzis menüből, kicsit táncolt is velünk. De aminkor láttuk, hogy álmos, mentünk haza. Én azt vallom, hogy mindenkink a magánügye, hogy neveli a gyerekét, de én a helyükben csak egy keveset maradtam volna és korán hazamentem volna a babával aludni.
13/14 anonim válasza:
Arra azért kíváncsi lennék,hogy ki pontozgatja le azokat,akik azt írják,hogy a baba éerdekeit kell hogy nézze a szülő.Gondolom marha értelmes lehet.
14/14 anonim válasza:
Nem tudom mire jó, hogy "szenvedtetik" egy zajos lakodalomban. Talán nem vették észre, amit a kérdező igen, hogy nem érzi jól magát a csecsemő. A védőnő is például a gyermekvédelem része, akkor is amikor tanácsokat ad a szülőknek a kisbabájuk etetésével, gondozásával kapcsolatban. Talán erről is beszélhetne velük, hogy miért lehet ártalmas a nagy zaj, a villodzó fények a gyermekük számára. A világ változik, a szokások is és a tudásunk is. Valamikor érvágással "gyógyitották" a magasvérnyomást, de a legyengült betegeket is. Az előbbieknek átmenetileg ez hasznos volt, de az utóbbiaknak rontott az állapotukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!