Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dohányzó anyukák! Rátok is...

Dohányzó anyukák! Rátok is úgy néz minden ember, mintha ki akarná kaparni a szemeteket?

Figyelt kérdés
1 éves kisfiam van, mielőtt teherbe estem, erős dohányos voltam, napi másfél csomag minimum elment. Terhesség alatt nem cigiztem és (szoptatni nem tudtam, nem volt tejem) szülés után még 3 hónapot nem gyújtottam rá. Sajnos egyszer elszívtam azt az egyetlen "áááá, úgysem szokom vissza, én ennél erősebb vagyok" szálat, és egy év alatt szépen visszaszoktam. Persze a kisfiam mellett sosem gyújtok rá, otthon és autóban sem, és napi fél doboznál nem megy el több egy nap, de bizony előfordul, hogy mikor séta közben elalszik a babakocsiban, akkor picit arrébb tolom, leülök egy padra, és rágyújtok. A járókelők pedig felnyársalnak a tekintetükkel...Nem érzem magam rossz anyának, mindent megadok a kicsimnek, sokat játszom vele, énekelek, nevetünk, szeretjük egymást. Őszintén, ettől tényleg el kell ítélni engem, és a sorstársaimat?
2011. aug. 30. 20:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A 21.40-es témáját tovább fonnám.Offolnék bocs.

Mikor nst-re jártam be a kórházba,és az udvaron a problémás terhességgel befektetett kismamák csoportban cigiztek,alig bírtam megállni,hogy ne szóljak rájuk. Nem elég annak a picinek,hogy valami baj van,de nekik még rá is kell tenni? Hihetetlen,hogy ennyire felelőtlenek lenének?!

2011. aug. 30. 22:02
 22/27 anonim ***** válasza:
13%

Most le leszek pontozva, de én is cigizek.

persze szigorúan csak kint, kézmosás cigi után.

nem hiszem hogy ettől rosszabb anya lennék, és szerintem te se vagy az!!!!

2011. aug. 30. 22:05
 23/27 anonim ***** válasza:
61%
hát én is elszégyellném magam :S
2011. aug. 30. 22:08
 24/27 anonim ***** válasza:
22.01 :) korrekt választ
2011. aug. 30. 22:13
 25/27 anonim ***** válasza:
86%

Undorító szokás. Pláne egy szülőtől, szerintem. Legyen az férfi, ők mutatják az utat a gyereknek. Ez esetben dohányos utat.

Egyszer mikor álltam a buszmegállóban odatolta mellém egy anyuka a babakocsiját ( pár hetes baba volt) és közben beszélgetett egy öregasszonnyal, mondta az anyuka, hogy nincsen teje, a gyerek sír ha szopik és nem érti miért. Erre mindketten rágyújtottak és fújták a füstöt a babakocsi felett. Én meg megkértem őket, hogy menjenek arrébb dohányozni, mert az én gyerekemre is jön. Sértődötten arrébb álltak "mit képzel ez magáról?" nézéssel.

Ritka ha valaki figyel arra, hogy másra ne fújja.

2011. aug. 31. 07:28
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Az emberekbe az elmúlt 20 évben sikerült beleverni, hogy a dohányzás rossz, és rákot okoz. Valószínűleg ezért néznek rád szúrós szemmel. Nyiván ügyelsz, hogy ne tedd ki ennek a gyereket, de szerintem nem tudsz 100%-ra menni. A cigifüstben lévő mérgek rátapadnak a bőrödre, ruhádra, amivel utána megfogod a gyereket, az meg lenyalja. Jól teszed, hogy a lakásban nem dohányzol, mert a bútor ugyanígy beveszi a mérgeket, ahogy a kocsi kárpitja is. Az megint egy másik kérdés, hogy a gyerekeidnek majd huszonévesen el kell temetniük az anyjukat, mert az meghal rákban (tüdőrák, gégerák, gyomorrák, húgyhólyagrák, és még lehetne sorolni), vagy más betegségben (pl COPD). Újabban már azt is mondják, hogy a dohányzás megváltoztatja a DNS metilációt, ami átörökíthető a gyerekre, ő pedig továbbörökíti az unokákra. Ezek a változások többek között növelhetik a gyerekkori asztma, és hasonló betegségek esélyét. Szóval egyáltalán nem tettél meg mindent a gyereked érdekében, ha erre vagy kíváncsi. Én nem szoktam ítélkezni, szerintem érthető, hogy nehezen töröd meg a függőséged, másoknak sem megy könnyebben, próbálkozni kell, sokat, kitartóan. Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor szerintem rossz az, amit most csinálsz, és változtatnod kéne.
2015. márc. 15. 02:33
 27/27 anonim ***** válasza:
(Helyesbítek, amit 4 éve csináltál.)
2015. márc. 15. 02:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!