Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dohányzó anyukák! Rátok is...

Dohányzó anyukák! Rátok is úgy néz minden ember, mintha ki akarná kaparni a szemeteket?

Figyelt kérdés
1 éves kisfiam van, mielőtt teherbe estem, erős dohányos voltam, napi másfél csomag minimum elment. Terhesség alatt nem cigiztem és (szoptatni nem tudtam, nem volt tejem) szülés után még 3 hónapot nem gyújtottam rá. Sajnos egyszer elszívtam azt az egyetlen "áááá, úgysem szokom vissza, én ennél erősebb vagyok" szálat, és egy év alatt szépen visszaszoktam. Persze a kisfiam mellett sosem gyújtok rá, otthon és autóban sem, és napi fél doboznál nem megy el több egy nap, de bizony előfordul, hogy mikor séta közben elalszik a babakocsiban, akkor picit arrébb tolom, leülök egy padra, és rágyújtok. A járókelők pedig felnyársalnak a tekintetükkel...Nem érzem magam rossz anyának, mindent megadok a kicsimnek, sokat játszom vele, énekelek, nevetünk, szeretjük egymást. Őszintén, ettől tényleg el kell ítélni engem, és a sorstársaimat?
2011. aug. 30. 20:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
21%
Én leszoktam,és nem ítéllek el.A te dolgod,és ha nem a gyerek képébe fújod,kezet mosol utánna,bekapsz egy rágót,tic-tacot,stb.akkor nem tudom mi elítélendő van benne.Magadat mérgezed nem őt,de amúgy meg légy büszke rá,hogy terhesen nem szívtad,és a többire meg tojj nagy ívben.
2011. aug. 30. 21:02
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

20:56

Ha 2 évig kibírtad ez vicces akkor már 2év Úristen 2év! után már miért szoktál vissza??? :O NA EZ A DURVA!

2011. aug. 30. 21:08
 13/27 anonim ***** válasza:
90%
ne csodálkozz rajta,ha csúnyán néznek rád.én is úgy nézek.én is erős dohányos voltam,de már egy évvel azelőtt leszoktam,hogy terhes lettem.a fiam már két éves,de eszembe sem jut,hogy rágyújtsak,pedig egy éve nem szoptatom.sok stressz ér,nem egyszerű gyerek,de máshogy vezetem le a stresszt.én megértem a bagósokat is,az ő dolguk.DE.amikor 40 fokban csukott ablaknál kell altatnom agyereket,mert kint bagóznak az erkélyen,és dől be a füst,kinyílik a bicska a zsebemben.mert nekem és a gyerekemnek miért kell szagolnom más büdös bagóját?elég a szmog és egyéb környezeti ártalmak,a tartósítók,hormonok,ízfokozók.minek még ezzel is mérgezni magunkat és másokat.azt hiszed amiért egy méterrel arréb cigizel,nem megy arra a füst?a buszmegállóban az öt méterre álló dohányzó ember cigifüstjét is érzem.arról nem beszélve,hogy büdös vagy,és szegény gyereknek ezt a szagot kell megszoknia,ezzel a szaggal azonosít téged.nála az anya szag a büdös bagó.mert hiába mosol arcot, kezet, fogat,akkor is büdös vagy
2011. aug. 30. 21:12
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
OTT A VÁLASZ!
2011. aug. 30. 21:19
 15/27 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm a válaszokat...igen, sejtettem, hogy megkapom a magamét, de köszönöm a véleményeket és az őszinteséget mindenkitől! Egy dolgot tisztázni szeretnék: természetesen játszótéren, illetve mikor mások közel vannak, nem gyújtok rá, tisztelek másokat, hogy ne menjen rájuk a füst. Arra is ügyelek, hogy a babára ne menjen ilyenkor. Valaki írta, hogy ha a babát arrébb tolom, akkor arra nem megy a füst? Nem, nem megy, mert mindig úgy állok, hogy a szél a másik irányba fújja. Mindegy...Azért őszintén tisztelek minden hozzászólót, aki le tudta tenni a cigit, én nem érzem, hogy ezzel kevesebbet nyújtanék a kis kincsemnek!
2011. aug. 30. 21:23
 16/27 anonim ***** válasza:
17%
20:56-os Úristen visszaszoktam a cigire vagyok. Én is hülye vagyok, hogy egy buli alatt rágyújtottam, de pont ma jutottam el oda, hogy még a maradékot elszívom, és utána abbahagyaom, mert tudom, hogy abba tudom hagyni, de most így jó volt kicsit dohányozni! De nem kell már, mert én is érzem, nem olyan jó, de én legalább most ismét kielégitettem a vágyamat az elkövetkezendő 2 évre. :-)és nem fogok kattogni rajta, hogy de jó lenne rágyújtani, mert egyik napról a másikra jött az érzés.
2011. aug. 30. 21:24
 17/27 anonim ***** válasza:
79%

Én 12 évig dohányoztam, majd a párom miatt leszoktam. Most már 6,5 éve teljesen tiszta vagyok, azóta egyetlen szálat nem szívtam el. Sőt, engem jobban zavar már a cigifüst, mint őt, aki életében rá se gyújtott. Egyik napról a másikra tettem le, mert AKARTAM.

A babád ugyan még nem tudja mondani, de biztosan érzi rajtad a cigiszagot. A kezeden, a ruhádon, a hajadon, a lehelleteden. Nem tudom, hogy a párod dohányzik-e, de egy dohányzó emberrel csókolózni olyan, mintha egy kiürült hamutartót nyalogatnál, egyszóval undorító.

Megmondom őszintén, hogy én bizony elsüllyednék szégyenemben, ha a babakocsi mellett gyújtanék rá. Pont azért is írom ezt, mert voltam dohányos, tudom, milyen az: egy bűzrúd vagy koporsószög (ki hogy hívja) rabja lenni.

Azt kellene felfognod, hogy ezzel a saját életedet rövidíted, és annál kevesebb időt tölthetsz majd a gyermekeddel, minél több cigarettát szívsz el. Keress rá a neten, hogy néz ki egy dohányos tüdő. Hát nem üdítő látvány...

2011. aug. 30. 21:25
 18/27 anonim ***** válasza:
97%
Én tizenkét éve tettem le a bagót, akkor vártam az első gyermekem. Azóta nem gyújtottam rá. Én magam sem szeretem látni, ha egy anyuka cigizik. Igaz én az apukákat sem nézem jó szemmel. Annak viszont örülök, hogy a világ az én gyermekkorom óta változott annyit, hogy már szégyellnék rágyújtani a gyermekeim mellett. Anyuék még azt sem tudták, hogy káros, azt meg pláne nem, hogy a gyerekeiknek is árt. Így hát szépen belenőttem a bagózásba, s ezt a társasági tevékenységet is megtanultam. Koppintottam a mutatott mintát. Nem is értettem anyám miért tiltja, hogy otthon cigizzek, amikor a gyárkémény kismiska volt hozzájuk képest. Így hát tizenöt éves koromtól önellátó bagós lettem, mivel dolgoznom kellett,saját keresetemből vettem a cigit.Reggel kávé, cigi, evés után, ivás után cigi, munka közben cigi szünet. Most nem érek rá, mondtam gyakran, mert egy szál cigit már csak el szívok, ennyi jár nekem. Aztán megfogant az első csemetém, aki rádöbbentett, hogy én más mintát akarok mutatni a gyerekeimnek. Letettem a cigit, így hitelesen mondhatom, hogy ne gyújtson rá. Hiszen nem csak az számít, hogy mit mondunk a gyermekeinknek, hanem az is, hogy milyen mintát mutatunk.
2011. aug. 30. 21:35
 19/27 anonim ***** válasza:
95%
Azt nem tartom már olyan felháborítónak ha a kisbabától távolabb dohányzik egy anya, de amikor a terhes kolléganőmet látom akinek majd kidurrana pocakja olyan előrehaladott a terhessége és végig dohányozta a terhességét, na azt felháborítónak tartom.
2011. aug. 30. 21:40
 20/27 anonim ***** válasza:
61%

Engem pont nem érdekel mások véleménye. Lehet, hogy ő nem dohányzik, de mondjuk otthon, ha nem látja senki, üti a gyerekét, vagy üvöltözik vele. Esetleg másképpen bántja.

Kocsiban, zárt térben a gyerekem mellett nem gyújtok rá. Nem mások véleménye miatt, hanem azért, hogy ne károsítsam a fiamat. Attól meg semmi baja nem lesz, ha úgy gyújtok rá, hogy nem is megy rá a füst. Játszón szintén kimegyek oda, ahol már lehet cigizni. Buszmegállókban is megállok távolabb. A többi meg nem érdekel.

Utóirat: Makkegészséges a fiam, még allergiája sincs. Sok olyan családot ismerek, ahol senki se cigizik, a gyerek mégis kéthetente beteg... Meg még több olyan családot, ahol pl. csupa penész a ház. Az sem jobb, mint a cigifüst, de rájuk nem néz csúnyán senki, mert nem tud róla senki. (Pedig hypóval az is kiirtható.) Lehet ítélkezni, de én egyetlen tökéletes szülőt sem ismerek. Se dohányost, se füstmenteset. Csak sajnos sokan mégis ezt képzelik magukról, és más gyerekével foglalkoznak a sajátjuk helyett...

2011. aug. 30. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!