Dohányzó anyukák! Rátok is úgy néz minden ember, mintha ki akarná kaparni a szemeteket?
20:56
Ha 2 évig kibírtad ez vicces akkor már 2év Úristen 2év! után már miért szoktál vissza??? :O NA EZ A DURVA!
Én 12 évig dohányoztam, majd a párom miatt leszoktam. Most már 6,5 éve teljesen tiszta vagyok, azóta egyetlen szálat nem szívtam el. Sőt, engem jobban zavar már a cigifüst, mint őt, aki életében rá se gyújtott. Egyik napról a másikra tettem le, mert AKARTAM.
A babád ugyan még nem tudja mondani, de biztosan érzi rajtad a cigiszagot. A kezeden, a ruhádon, a hajadon, a lehelleteden. Nem tudom, hogy a párod dohányzik-e, de egy dohányzó emberrel csókolózni olyan, mintha egy kiürült hamutartót nyalogatnál, egyszóval undorító.
Megmondom őszintén, hogy én bizony elsüllyednék szégyenemben, ha a babakocsi mellett gyújtanék rá. Pont azért is írom ezt, mert voltam dohányos, tudom, milyen az: egy bűzrúd vagy koporsószög (ki hogy hívja) rabja lenni.
Azt kellene felfognod, hogy ezzel a saját életedet rövidíted, és annál kevesebb időt tölthetsz majd a gyermekeddel, minél több cigarettát szívsz el. Keress rá a neten, hogy néz ki egy dohányos tüdő. Hát nem üdítő látvány...
Engem pont nem érdekel mások véleménye. Lehet, hogy ő nem dohányzik, de mondjuk otthon, ha nem látja senki, üti a gyerekét, vagy üvöltözik vele. Esetleg másképpen bántja.
Kocsiban, zárt térben a gyerekem mellett nem gyújtok rá. Nem mások véleménye miatt, hanem azért, hogy ne károsítsam a fiamat. Attól meg semmi baja nem lesz, ha úgy gyújtok rá, hogy nem is megy rá a füst. Játszón szintén kimegyek oda, ahol már lehet cigizni. Buszmegállókban is megállok távolabb. A többi meg nem érdekel.
Utóirat: Makkegészséges a fiam, még allergiája sincs. Sok olyan családot ismerek, ahol senki se cigizik, a gyerek mégis kéthetente beteg... Meg még több olyan családot, ahol pl. csupa penész a ház. Az sem jobb, mint a cigifüst, de rájuk nem néz csúnyán senki, mert nem tud róla senki. (Pedig hypóval az is kiirtható.) Lehet ítélkezni, de én egyetlen tökéletes szülőt sem ismerek. Se dohányost, se füstmenteset. Csak sajnos sokan mégis ezt képzelik magukról, és más gyerekével foglalkoznak a sajátjuk helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!