Szobatisztasággal ki hogy áll?
sajnos kislányom nem szobatiszta
reggel a nagy wc-be kis üllőkével bele pisil de a kakilás nem megy az a pelusba megy.
a mama már zenélős bigyót is vett de nem
ha kint van bugyiba akkor is csak akkor szólamikor már pisilt.
Másfél éves,1 hónapja szobatiszta.1 éves kora óta,minden étkezés ,és pelenkacsere előtt bilizés.Egyre több sikerrel.Beszélni nem tud,de ha kell neki ,akkor jön és fogja a kukiját és morog.Nyáron sokat volt bugyiban,és ha bement,akkor nagyon úúútálkoztunk és együtt mostuk ki.
Egy hónapja a nagyanyja vett neki egy nagyon pici slicces alsónadrágot,a kisujjam nem fér be a sliccen,de nem ez a lényeg.Hanem hogy a férfiak,meg Apuci is ilyet hord,Azóta véletlenül se ment be ,még az eleje sem,és a nagydolognak sem.
21 hónapos a fiam.
2 hete érdekli intenzívebben a pelenka nélküli lét. Most nyáron, mikor meleg volt, nem adtam rá pelust, nem szobatisztasági célzattal, hanem mert dög meleg volt, de úgy láttam, még nem kapcsolja össze, hogy a pisi és a kukija összefügg. Nem érdekelte a nedves gatyó sem, ha nem vettem észre, akkor nyugodtan játszott tovább, bár szereti nézni, ahogy csurog a földre a pisi. A kakától mindig megijed, ha nem a pelusba megy, de ez ugye érthető élettanilag. Most már észrevette, hogy a kuki és a pisi összefügg, lelkesen markolja a kukacot, de eddig kb. 3-szor sikerült a pisi. Ráül szívesen a bilire is, de ha valóban pisilni kell neki, akkor feláll a biliről/WC szűkítőről és mellé pisil, a földre. (Azért írtam, hogy valóban, mert ha előveszem reggel a cserepelust, mutatja, hogy nem kell, és ül a bilire, tehát ezt már érti, hogy vagy pelus vagy bili.) Mondani nem mondja, de mutatja, hogyha pisilni kell, nyávog, hogy menjünk ki az udvarra és pisil a cicának. (A mamától hallotta, hogy lehet pisilni a cicának.) Most hasmenése van, így újra felkerült a pelus, rögtön mutatja, ha van benne csomag.
Már többször ébredt száraz pelussal nappali- és éjjeli alvásból is, tehát testileg lassan érett lesz a dologra, de pszichikailag még nem. Bár, anya és anyóspajti azt mondja, lehet, hogy 1-2 hónap múlva szobatiszta lesz, de moshatok, mint a mosómedve, ha bejönnek a hidegek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!