Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vélemények a bébikompról?...

Vélemények a bébikompról? Vegyek vagy ne?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos,szépen ül és kúszik.Azaz tette ezt a hónap közepéig, mert onnantól 8 napig anyukáméknál voltunk és ott rájött, hogy állni akar, sőt lépeget is, ha fogjuk a kezét.Nem erőltetem, ő akarja csinálni.Viszont ha leteszem mászni, akkor maximum hátrafelé jön össze a dolog és 5 perc után üvölt.

Egyszerűen nem akarja csinálni, jobban élvezi a lépegetést.Bár az én derekam kevésbé :)

Alapjáraton nem akartam kompot neki, az ortopédus sem javasolta.

Ti mit gondoltok?Ellavírozna benne?Érdemes egyáltalán?Vagy hagyjam a csudába?

2011. aug. 29. 16:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen ügyesen felállt és lépeget, akkor hagyd. Pár nap és ügyesen megtanul menni a bútorok mellett. Ha már biztos(abb) lesz az egyensúlyérzéke, elengedi a kanapét és lépeget egyedül. Szerintem felesleges a komp, csak visszafogná. Ő már így is nagyon ügyes. :)
2011. aug. 29. 17:58
 22/25 anonim ***** válasza:

Szia!

A holdkomp tényleg káros, én sem ajánlom. Én biztos nem veszek a gyerekemnek.

Anyu erőltette nekem is, és a húgomnak is. Mindketten elestünk, kitört néhány fogunk. A húgomnak szépen visszanőttek a fogai, nekem össze-vissza. Fogszabályzóra nem volt pénz, így jártam.

"A holdkomp miatt:

- nem fejlődik a kicsi mozgása

- nem tud szabadon mozogni

- nem tanul meg kúszni és mászni, mert nincs ami ösztönözze (és ez hosszú távon diszlexiát, tanulási nehézségeket okozhat)

- késik az önálló járástanulás, mert a lábbal lökdösés technikája egészen más, mint a járásé."

2011. aug. 29. 18:20
 23/25 anonim ***** válasza:
Jesszus, a babák nem azért tanulnak meg mászni, mert látják, hogy mások másznak, hanem ez egy fejlődési fokozata a mozgásnak. A fiam 8 hónaposan felállt, addig kúszott, és csak a felállást követően kezdett el mászni. A komp nem egészséges!
2011. aug. 29. 19:21
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

sokan írták azokat amit én is akartam:

1.ne ilyedj meg lehet a mászás a járás után fog jönni

2.ne sétáltasd direktbe mert nem tanul meg esni,kitenni a kezét hisz mindíg van aki fogja

3.a komp eltereli a mászásról a figyelmét és annak lehetnek súlyos következményei.Mivel a jobb kéz-bal láb,bal kéz- jobb lább összehangolt mozgásával indul be azon agy része ami fontos késsőbb ha ez kimarad iskoláskorba ELŐFORDULHAT diszlexia,diszgráfia.

Tessék,hogy nehogy megkapjam,hogy csak hülyeségeket írkálok:

[link]

2011. aug. 29. 20:25
 25/25 anonim ***** válasza:
62%

Az én 1 éves fiam kúszik, mászik, feláll és a bútort fogva lépeget egy pár lépést. Vessenek meg kővel, de kompozik. Szegény mióta mászik és felállt egyfolytába ezeket csinálná, de még nem elég erős a lába és egy idő után elfárad. Ha belerakom a kompba annyira örül neki, hogy tud haladni úgy ahogy ő akarja. Én szeretem, hogy van sikerélménye a fiamnak és nem veszem el tőle. Napról napra látszik a mozgásbeli fejlődése és szerintem a komp nem fogja vissza, sőt. Nem hagyom benne órákat csak éppen 10-20 percet, hogy élvezze.

Ne haragudjatok, de én is a régi időkkel jövök bármennyit is fejlődött a tudomány. Az összes ismerősöm beleértve magamat is kompozott gyerek korában és mégsincs semmiféle mozgásszervi rendellenessége. Én versenyszerűen sportoltam.

Manapság annyi mindent tiltanak, hogy ezt ezért azt azért nem szabad, hogy már moccani sem lehet a gyereknek, mert biztos baj éri.

Én a kompra szavazok bizonyos használati elvek betartása mellett.

2011. aug. 29. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!