Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vélemények a bébikompról?...

Vélemények a bébikompról? Vegyek vagy ne?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos,szépen ül és kúszik.Azaz tette ezt a hónap közepéig, mert onnantól 8 napig anyukáméknál voltunk és ott rájött, hogy állni akar, sőt lépeget is, ha fogjuk a kezét.Nem erőltetem, ő akarja csinálni.Viszont ha leteszem mászni, akkor maximum hátrafelé jön össze a dolog és 5 perc után üvölt.

Egyszerűen nem akarja csinálni, jobban élvezi a lépegetést.Bár az én derekam kevésbé :)

Alapjáraton nem akartam kompot neki, az ortopédus sem javasolta.

Ti mit gondoltok?Ellavírozna benne?Érdemes egyáltalán?Vagy hagyjam a csudába?

2011. aug. 29. 16:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Biztos tetszene neki, viszont eddig teljesen normális volt a lányod fejlődése, én biztos nem zavarnék bele egy komppal.

Persze hogy hisztizik, hiszen tudja, hogy előbb-utóbb sétáltatod. (amit mellesleg ugyanúgy nem kellene csinálni, mint kompba rakni.) szerintem ehhez is kicsi még! 8 hónapos! Tanuljon meg szépen mászni.

Az én kisfiam 7 hónaposan kezdte magát állásba felhúzni, 8 hónaposan ült, 9 hónaposan mászott, 11 hónaposan indult el.

Kaptunk kölcsön kompot, kétszer beleraktam, aztán elpakoltam a francba. Tök fölösleges szerintem.

2011. aug. 29. 17:13
 12/25 A kérdező kommentje:

Én nem akarnám, hogy kimaradjon a mászás, azt várjuk hónapok óta, de ha egyszer nem akar!

Semmivel nem tudom ösztönözni, semmi nem érdekli!Ha segítek neki és pakolom a lábát és a kezét akkor az nem jó!

Meg szerintem az is baj, hogy nem lát mászó kisgyereket, csak olyat aki rohangál.

A szomszédban van egy 22 hónapos kisfiú, egyfolytában menne utána a lányom és persze, hogy 2 lábon és nem mászva!

Ezzel nem tudok mit tenni, vagy tiltsam el a másik gyerektől, amíg nem mászik?

Most teljesen tanácstalan lettem :D

2011. aug. 29. 17:16
 13/25 anonim ***** válasza:
62%
Teljesen igaza van az utolsónak.Igen a "régen" -el jövök mert érdekes hogy régen nem volt ennyi minden káros.De persze mindenkinek a saját döntése.
2011. aug. 29. 17:17
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
Bocsi a 17.13-nak van igaza.
2011. aug. 29. 17:18
 15/25 anonim ***** válasza:
32%
Egyáltalán nem marad ki a mászás mert kompba rakod.
2011. aug. 29. 17:19
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked sem kellene ennyire sarkítanod.

Természetesen nem kell eltiltani a másik kisgyerektől, de a lányodnak sem lesz semmi baja egy kis duzzogástól, sőt, az lesz a legjobb ösztönzés neki, hogy nem tudja csinálni.

Majd rájön, nem kell pakolgatni a kezét meg a lábát. Szerinted más gyerek hogy tanul meg mászni?

De akkor ha annyira nem érdekel, vedd meg neki a kompot, aztán kész.

2011. aug. 29. 17:20
 17/25 anonim ***** válasza:
nincs mászó baba? anyuka, tessék négykézlábra ereszkedni és mászni otthon akár 1-2 órát is! igen, a gyerekek utánoznak, délután a szomszéd kisfiút, este meg titeket ;)
2011. aug. 29. 17:21
 18/25 anonim ***** válasza:
32%
Hát én nem hinném, hogy valami fázis kimarad a komp miatt. Nekünk van, a kislányom 6 hónapos, de ő már stabilan ül egyedül, mászik és fel is áll. Szerintem mindenképpen jó, ha másért nem is, akkor amíg nem tud egyedül menni a kicsi, addig is tud haladni-mászkálni.
2011. aug. 29. 17:23
 19/25 A kérdező kommentje:

Jesszus!

Sokszor tettem már fel kérdést itt, de még egyszer sem kerekedett belőle ekkora vita!

Utolsónak:nem sarkítok, ez van!:)

És nem tudom, hogy mi a helyes, amíg ki nem tapasztalom (kb mint a hozzátáplálásnál és minden másnál is), hogy mi a jó a gyerekemnek.

Első baba, nincs tapasztalatom.Majd a másodikkal talán okosabb leszek.

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2011. aug. 29. 17:23
 20/25 anonim ***** válasza:
23%

Nem fog kimaradni a mászás,azért mert belerakod a kompba.

Több baba is volt a környezetemben,aki előbb megtanult menni és csak utána mászni!Köztük a lányom is!Én is meg voltam ijedve hogy nem mászik,aztán azt mondta a doki is meg a védőnő is hogy majd mászik ha megérik rá..nem kell sürgetni meg segíteni neki...nem egyformák a babák..Valószínű a te babádnak most érdekesebb a séta mint a mászás,Ezzel nincs semmi gond..

2,5 éves kislány anyukája ismét!

2011. aug. 29. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!