Vélemények a bébikompról? Vegyek vagy ne?
Kislányom 8 hónapos,szépen ül és kúszik.Azaz tette ezt a hónap közepéig, mert onnantól 8 napig anyukáméknál voltunk és ott rájött, hogy állni akar, sőt lépeget is, ha fogjuk a kezét.Nem erőltetem, ő akarja csinálni.Viszont ha leteszem mászni, akkor maximum hátrafelé jön össze a dolog és 5 perc után üvölt.
Egyszerűen nem akarja csinálni, jobban élvezi a lépegetést.Bár az én derekam kevésbé :)
Alapjáraton nem akartam kompot neki, az ortopédus sem javasolta.
Ti mit gondoltok?Ellavírozna benne?Érdemes egyáltalán?Vagy hagyjam a csudába?
Biztos tetszene neki, viszont eddig teljesen normális volt a lányod fejlődése, én biztos nem zavarnék bele egy komppal.
Persze hogy hisztizik, hiszen tudja, hogy előbb-utóbb sétáltatod. (amit mellesleg ugyanúgy nem kellene csinálni, mint kompba rakni.) szerintem ehhez is kicsi még! 8 hónapos! Tanuljon meg szépen mászni.
Az én kisfiam 7 hónaposan kezdte magát állásba felhúzni, 8 hónaposan ült, 9 hónaposan mászott, 11 hónaposan indult el.
Kaptunk kölcsön kompot, kétszer beleraktam, aztán elpakoltam a francba. Tök fölösleges szerintem.
Én nem akarnám, hogy kimaradjon a mászás, azt várjuk hónapok óta, de ha egyszer nem akar!
Semmivel nem tudom ösztönözni, semmi nem érdekli!Ha segítek neki és pakolom a lábát és a kezét akkor az nem jó!
Meg szerintem az is baj, hogy nem lát mászó kisgyereket, csak olyat aki rohangál.
A szomszédban van egy 22 hónapos kisfiú, egyfolytában menne utána a lányom és persze, hogy 2 lábon és nem mászva!
Ezzel nem tudok mit tenni, vagy tiltsam el a másik gyerektől, amíg nem mászik?
Most teljesen tanácstalan lettem :D
Kérdező, neked sem kellene ennyire sarkítanod.
Természetesen nem kell eltiltani a másik kisgyerektől, de a lányodnak sem lesz semmi baja egy kis duzzogástól, sőt, az lesz a legjobb ösztönzés neki, hogy nem tudja csinálni.
Majd rájön, nem kell pakolgatni a kezét meg a lábát. Szerinted más gyerek hogy tanul meg mászni?
De akkor ha annyira nem érdekel, vedd meg neki a kompot, aztán kész.
Jesszus!
Sokszor tettem már fel kérdést itt, de még egyszer sem kerekedett belőle ekkora vita!
Utolsónak:nem sarkítok, ez van!:)
És nem tudom, hogy mi a helyes, amíg ki nem tapasztalom (kb mint a hozzátáplálásnál és minden másnál is), hogy mi a jó a gyerekemnek.
Első baba, nincs tapasztalatom.Majd a másodikkal talán okosabb leszek.
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Nem fog kimaradni a mászás,azért mert belerakod a kompba.
Több baba is volt a környezetemben,aki előbb megtanult menni és csak utána mászni!Köztük a lányom is!Én is meg voltam ijedve hogy nem mászik,aztán azt mondta a doki is meg a védőnő is hogy majd mászik ha megérik rá..nem kell sürgetni meg segíteni neki...nem egyformák a babák..Valószínű a te babádnak most érdekesebb a séta mint a mászás,Ezzel nincs semmi gond..
2,5 éves kislány anyukája ismét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!