Anyukák, erősítsetek meg, ugye nekem van igazam!?
Nekünk is van néha ilyen, bár szerencsére inkább csak este. 90 %-ban simán elalszik 8 körül, de van amikor nyűgösebb, fájdogál a hasa, olyankor időigényes. Én nem vagyok hajlandó letenni sírni, ringatom, tornáztatom, amíg jobban lesz és akkor már lehet tenni és elalszik.
Szerintem ez azért is lehet ilyen férfi dolog, mert mi vagyunk a picivel egész nap, más a kötődés, valószínűleg erősebb, ezért nem tudjuk hagyni sírni, kínlódni.
Köszi! Én is így gondolom, mások vagyunk mi, nők!:)
(Nem értem, miért kellett lepontozni az első válaszolót???)
Egy gyereket azért kell felvenni, mert még egyszerűen nem tudja, hogy mi történik, miért nem foglalkoznak vele, hisz neki baja van.
Sajnos egy szomorú példát tudok mondani. A szüleim apám anyjánál laktak, míg én, a kisebbik testvér 3 éves nem lettem. A bátyámnál a nagymama mindenbe beleszólt, anyukám szinte semmit nem tehetett, nem tudott elmenni onnan, az apám meg nem állt ki mellette. Szóval anyunak sírni kellett hagyni a tesómat, ő meg kinn sírt az előszobában. Ezen meg a nagymama ideges lett és ütötte anyukámat, ez meg behallatszott a tesómhoz. A mindenki sok sírásának a végeredménye az lett, hogy tesóm eleve dadogva kezdett beszélni, azóta is így beszél, 25 éve.
Szóval a sírni hagyni dolgot a korábbi időkben alkalmazták csak, amikor azért kellett sírni hagyni, mert egyszerűen az anyukának több dolga volt, mondjuk kézzel mosott órákig, ilyenek.
én írtam a "kúszni-mászni" dolgot. nem, nem kell még másznia, azért is írtam így :) nyugi, 10 hónapos korig kell.
enyém 6 hónaposan kezdett mászni, így nem tudhattam melyiket gyakorolja a babád :)
pl. én nem tettem soha járókába, mindig szabadon volt (bababiztos kis lakás), gondolom ezért lett hamar a kúszásból mászás. én fel se vettem ha nem volt muszáj, ha sírt, lefeküdtem mellé, játszottunk, énekeltem neki, mondjuk az is igaz, hogy enyém egyáltalán nem volt sírós, 5 hónapos korától az volt nálunk, hogy csináltam a dolgom ő meg jött utánam kúszva majd mászva és ez teljesen elég volt neki, nagyon szeretett mozogni :)
az jó ha bababiztossá tetted a lakást, sokat számít, hogy nincs járókába meg egy szobába bezárva, sokkal több minden felkelti az érdeklődését és jobban rákényszerül, hogy hatékonyabban, gyorsabban változtassa a helyét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!