Anyukák, erősítsetek meg, ugye nekem van igazam!?
Köszi a válaszokat! Akkor jól csinálom:) Meg is mutatom neki a kérdést, hogy ne is mondjon ilyeneket!
(14:16 még nem mászik a baba.)
Én írtam, hogy ingergazdag környezet kell neki.
Ezt nem csak arra értem, hogy egy helyiségben kell lennie veletek, hanem hogy "részt kell vennie" az életben. Lehet, hogy a saját játékait már unja, amikor az etetőszékbe beülteted. Adj neki ilyenkor pl. konyhai eszközöket: fakanalat, szűrőt, vagy bármit, ami nem veszélyes.
Az talán lemarad a gondolataimból, hogy a sírni hagyást én sem tartom jó megoldásnak, inkább meg kell keresni mindig azt a tevékenységet, ami az adott helyen és időben lefoglalja, úgy, hogy közben mellette vagy. Mert az tök jó, hogy sokat játszotok vele, de a házimunkát akkor is el kell végezni így vagy úgy, baba mellett.
Nekem beteg a gerincem, ezért konkrétan kézben tartani viszonylag hamar már nem tudtam a gyerekeimet, mert nem bírtam 5 kiló felett. Mégis sikerült mindegyik gyerekemmel áthidalni ezt a helyzetet, amit egyébként én is jól ismerek. :o)
Pedig valahol a férjednek is igaza van ám. Pont azért sír a baba, ha egyedül kell elfoglalnia magát, mert gyakorlatilag egész nap lekötöd.
Valaki írta korábban, hogy nem lesz semmi baja, ha lerakod a játszószőnyegre, hagyod kúszni a lakásban, amíg te megfőzöl vagy elmosogatsz. Ha sír, és rögtön ugrasz, hosszútávon sem neki, sem magadnak nem teszel jót.
Én mindig vittem magammal a fiam főzni, teregetni stb, de nem kifejezetten vele foglalkoztam. Most másfél, remekül elszórakoztatja magát, én is tudom tenni a dolgomat. Van játszás és sétaidő is természetesen, de sajnos a háztartás sem állhat.
Köszönöm a sok hasznos választ! Férjemnek megmutattam, igaz, csak az első pár válaszra volt türelme, de mosolygott rajta, ő is tudja, hogy nincs igaza:) Igaz, hogy ő talál ki mindig nagyon mókás játékokat a picivel, nagyon szeret vele játszani. Most elmentek kertbe nézelődni:) Értem én, mire gondolt a férjem és az egyik válaszoló, hogy sokat van kézben meg velünk (főleg velem), és megszokta. De az az igazság, hogy addig én sok mindent meg tudok csinálni, amíg elvan a járokában, főleg, amikor valami szuper új játékot kap vagy pl. nagyon sokáig tud szemezni a kutyával, akár 20 percig is. Szerintem egyébként ő azért nem szeret járokában lenni, mert társaság kell neki, illetve nem bír megmaradni egy helyen. Pl. ha a kertben vagyunk beszélgetünk, akkor 5 perc után már "szól", hogy menjünk tovább. Mindig valami új helyzet kell neki. Meg nekem nincs bajom ezzel az egésszel, sőt, szerintem jó, hogy sokat vagyok vele, a doktornőnk is mondta. Nem mindig lesz ez így. Szerencsére meg tudom oldani a háztartást, hetente jön takarítónő, a többi napon elég az a 20 perc, hogy gyorsan ezt-azt megcsináljak. Csak ugye, mikor hétvégén itt a férjem, akkor pofátlanul kihasználom a férjemet, hogy én is tudjak pihenni, de ugye ő is pihenne, mert egész héten sokat dolgozik:)
Ja, és amint mászni fog, hagyom mászkálni a lakásban, de még nem mászik 7 hónaposan, csak kúszik egyelőre. És a napokban csináltatjuk meg a biztonsági ajtókat a házban, túl sok a lépcső, egyelőre veszélyes lenne.
Most megijesztettetek, 7 hónaposan már másznia kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!