Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, erősítsetek meg,...

Anyukák, erősítsetek meg, ugye nekem van igazam!?

Figyelt kérdés
7 hónapos a babám és keveset van el az ágyban vagy a járokában a játékaival, úgy 15 percet, van, hogy többet. Utána nyűgösködik, unatkozik, majd elkezd sírni, ha nem vesszük föl. Szerintem az alap, hogy nem hagyom ott sírni! A férjem meg most azt mondta, hogy hagyjam a szobájában, csukjam rá az ajtót és kész, mert az nem normális, hogy állandóan kézben van... Szerintem az a nem normális, amit mondott! Tuti nem hagynám semmi pénzért, megszakadnak a szívem, nem értek vele egyet, és mellesleg a sírásból csak nagyobb hiszti lenne, a hisztit meg már nem lehet megállítani. Azért sír, mert nem akar már egyedül lenni, föl kell venni, pont. Szerintem a legtöbb kismama ugyanúgy van vele, a babával foglalkozni kell, a házimunka vagy más megvár. Ugye igazam van???
2011. aug. 27. 14:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
ma 14:16 vagyok, bocs csak közben leesett, hogy 7 hónaposról van szó, biztos kúszik-mászik, hagyd, hogy menjen utánad, tényleg nem értem mit keres a kiságyba zárva egy ennyi idős mozgásra éhes baba. ezzel a fejlődését is megakadályozzátok! persze ha egyikőtök se ér rá bele lehet tenni a járókába, de azt is oda kell húzni ahol vagytok nem pedig rázárni az ajtót. így lesznek az antiszociális emberek :S
2011. aug. 27. 14:20
 12/26 A kérdező kommentje:
Nins ingerszegény környezetben!:) Nagyon sokat játszom vele, az apja is. A szobájában is szokott lenni, ott játszom vele rengeteget (sok játéka van, mindig eldugom őket és mást veszek elő neki), illetve ott van hintája is, azt is szoktunk, illetve leterítünk nagy játszószönyeget és azon is elvagyunk rengeteg ideig. A nappaliban van járokája, ha lent vagyunk, akkor odarakjuk, de lát, hall minket, beszélünk hozzá, játszunk állandóan, de neki ez nem elég, ha lát minket, akkor ki akar jönni mindenképp és a "sírásból" egy pillanat alatt kacagás van:) Akkor leterítek egy tiszta plédet az ülőgarniturára és azon vagyok vele, ha tvzünk. Ha konyhában vagyok, akkor etetőszékben van sok játékkal. Ha semmi nem jó már, akkor járkálunk a lakásban vagy kimegyünk a kertbe, nézelődni nagyon szeret. Úgyhogy tényleg állandóan vele vagyok. Nem azért nem szeret ágyban lenni, mert nem játszunk vele, hanem, mert ha lát, akkor a kezünkbe akar lennni:)
2011. aug. 27. 14:23
 13/26 A kérdező kommentje:
De miért kell belekötni az emberbe??? Nem írtam, hogy egyedül van a szobájában, ez csak egy beszólás volt a férjem részéről, sosem hagynám egyedül és ő sem tette eddig még soha! Csak beszólt, mert szerinte sokat van kézben. De egyébként mindig a bavával vagyunk egy szobában!
2011. aug. 27. 14:25
 14/26 A kérdező kommentje:
Ezt a 14:16nak írtam, kissé félreértett:) Nincs egyedül a baba, sőt!:)
2011. aug. 27. 14:27
 15/26 anonim ***** válasza:
bocs csak a kérdésedből úgy jött le, hogy a kiságyában egyedül van sok időt...
2011. aug. 27. 14:31
 16/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Akkor jól csinálom:) Meg is mutatom neki a kérdést, hogy ne is mondjon ilyeneket!

(14:16 még nem mászik a baba.)

2011. aug. 27. 14:32
 17/26 A kérdező kommentje:
A 15 perc az sok?
2011. aug. 27. 14:33
 18/26 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy ingergazdag környezet kell neki.

Ezt nem csak arra értem, hogy egy helyiségben kell lennie veletek, hanem hogy "részt kell vennie" az életben. Lehet, hogy a saját játékait már unja, amikor az etetőszékbe beülteted. Adj neki ilyenkor pl. konyhai eszközöket: fakanalat, szűrőt, vagy bármit, ami nem veszélyes.

Az talán lemarad a gondolataimból, hogy a sírni hagyást én sem tartom jó megoldásnak, inkább meg kell keresni mindig azt a tevékenységet, ami az adott helyen és időben lefoglalja, úgy, hogy közben mellette vagy. Mert az tök jó, hogy sokat játszotok vele, de a házimunkát akkor is el kell végezni így vagy úgy, baba mellett.

Nekem beteg a gerincem, ezért konkrétan kézben tartani viszonylag hamar már nem tudtam a gyerekeimet, mert nem bírtam 5 kiló felett. Mégis sikerült mindegyik gyerekemmel áthidalni ezt a helyzetet, amit egyébként én is jól ismerek. :o)

2011. aug. 27. 14:38
 19/26 anonim ***** válasza:

Pedig valahol a férjednek is igaza van ám. Pont azért sír a baba, ha egyedül kell elfoglalnia magát, mert gyakorlatilag egész nap lekötöd.

Valaki írta korábban, hogy nem lesz semmi baja, ha lerakod a játszószőnyegre, hagyod kúszni a lakásban, amíg te megfőzöl vagy elmosogatsz. Ha sír, és rögtön ugrasz, hosszútávon sem neki, sem magadnak nem teszel jót.

Én mindig vittem magammal a fiam főzni, teregetni stb, de nem kifejezetten vele foglalkoztam. Most másfél, remekül elszórakoztatja magát, én is tudom tenni a dolgomat. Van játszás és sétaidő is természetesen, de sajnos a háztartás sem állhat.

2011. aug. 27. 14:40
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ! Férjemnek megmutattam, igaz, csak az első pár válaszra volt türelme, de mosolygott rajta, ő is tudja, hogy nincs igaza:) Igaz, hogy ő talál ki mindig nagyon mókás játékokat a picivel, nagyon szeret vele játszani. Most elmentek kertbe nézelődni:) Értem én, mire gondolt a férjem és az egyik válaszoló, hogy sokat van kézben meg velünk (főleg velem), és megszokta. De az az igazság, hogy addig én sok mindent meg tudok csinálni, amíg elvan a járokában, főleg, amikor valami szuper új játékot kap vagy pl. nagyon sokáig tud szemezni a kutyával, akár 20 percig is. Szerintem egyébként ő azért nem szeret járokában lenni, mert társaság kell neki, illetve nem bír megmaradni egy helyen. Pl. ha a kertben vagyunk beszélgetünk, akkor 5 perc után már "szól", hogy menjünk tovább. Mindig valami új helyzet kell neki. Meg nekem nincs bajom ezzel az egésszel, sőt, szerintem jó, hogy sokat vagyok vele, a doktornőnk is mondta. Nem mindig lesz ez így. Szerencsére meg tudom oldani a háztartást, hetente jön takarítónő, a többi napon elég az a 20 perc, hogy gyorsan ezt-azt megcsináljak. Csak ugye, mikor hétvégén itt a férjem, akkor pofátlanul kihasználom a férjemet, hogy én is tudjak pihenni, de ugye ő is pihenne, mert egész héten sokat dolgozik:)

Ja, és amint mászni fog, hagyom mászkálni a lakásban, de még nem mászik 7 hónaposan, csak kúszik egyelőre. És a napokban csináltatjuk meg a biztonsági ajtókat a házban, túl sok a lépcső, egyelőre veszélyes lenne.

Most megijesztettetek, 7 hónaposan már másznia kellene?

2011. aug. 27. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!