Tippek, hogyan fürdessük úgy az 5 hetes lányunkat, hogy ne üvöltsön közben?
Kezdetek óta üvölt a fürdésnél.
Azt hiszem valamit nagyon rosszul csinálunk, mert még mindig ne múlt el és látszólag nem élvezi.
Van, amikor felfigyel a hangunkra és látszólag élvezi, de az sem tart sokáig :((
Lehet, hogy kicsit hideg vagy épp meleg neki a víz (változtassatok a hőfokon, ha jobban tetszik neki, akkor az az ő megfelelő fürdetési vízhőfoka!).
Lehet, hogy soknak érzi a vizet és fél benne (próbáljatok kevesebb vizet belerakni a kádba).
Csúszásgátló a kis kád aljára vagy egy textilpelus is jó, növeli a biztonságérzetét, mert csökkenti a lebegő érzést.
Határozottan tartsátok, mert lehet, hogy bizonytalanságot érez rajtatok.
Énekeljetek neki közben.
Több most nem jut eszembe, de ezeket megpróbálhatjátok, ha még nem kísérleteztetek eddig.
az én lányom meg akkor szokott üvölteni,amikor kiveszem a vízből.már párnaposan is abbahagyta a sírást ha beletettem.
amúgy nem hiszem,hogy bármit is rosszul csinálsz-egyszerűen csak nem szereti. már én is hallottam valakitől hogy ha pelust raktak a hasára és akkor abbahagyta a sírást.
Akkor is sír ha a feje a víz felé néz?
Az én kislányom 6 hetes, de a kezdetek óta sír fürdéskor, kivéve amikor a feje a víz felé néz. Na de így ugye nem tudom mindenhol megmosni. Pár napja javult a helyzet, már nem sír akkor sem, ha megfordítom. Csak akkor kezd rá, ha kiveszem és átrakom a törölközőre. Azt mondják, hogy csak később fogják élvezni a fürdést, addig meg kitartást!
Fordítsd lefele a tenyeredben, mármint fogd a mellkasát, de a babád lefele nézzen, hogy lássa a vizet.
Vagy vegyetek fürdetőkádat
Valószínű rosszul fogjátok, az a baja.
Vagy nem jó a víz hőmérséklete.
Vagy utál fürdeni, mert ilyen is van.
Pelusos dolgot próbáltuk már. Hasára és alá is raktuk.
Lassan is raktuk már bele, hogy érezze milyen. Akkor pár percre jó volt, de amint benne volt és felfogta, hogy mi történik vele újból elkezdte az üvöltést.
Beszélni szoktunk hozzá, különböző hanglejtésben.
Víz hőmérsékletét is csökkentettük és növeltük, de semmi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!