Hogyan zajlik a keresztelő? Én nem vagyok vallásos, de a férjem szeretné ha megkereszteltetnénk 1 éves lányunkat.
Papfüggő. Van ahol nem muszáj, van, aki ragaszkodik hozzá, ezt érdemes mielőbb tisztázni.Hívjátok fel a parókiát.
Nálunk kellett mindenkitől mindenféle papír, igazolás. A pap ragaszkodott a fehér keresztelőruhához, az mindegy volt, hogy rugi, vagy öltöny.A keresztszülők kezében van jóformán végig, a pap jön oda a tálkával, ő önti le vízzel.
Nekünk most volt a keresztelő.Beszéltem a pappal.Ki kellett tölteni egy papírt (meg vagyunk e keresztelve,milyen vallásúak vagyunk,voltunk-e elsőáldozók meg bérmálkozók stb) kersztszülők neve stb.Semmit nem kellett igazolni csak a keresztszülő keresztlevelének a másolata kellett.(tehát a lényeg,hogy a keresztszülő meg legyen keresztelve).A tesóm volt a keresztanya-ő tartotta a keresztvíz alá én ott ültem mellette.(keresztapa nem volt).Fogni kellett a gyertyát,kaptunk egy kis inget és a keresztlevelét.Meghívtuk a nagyszülőket és a tesónkat.Az én fiamat aug.2-án keresztelték meg,mivel meleg volt ezért egy fehér rövidujjú kis felső és egy vajszínű kantáros rövid naci volt rajta.
a keresztelő után elmentünk ebédelni egy vendéglőbe mert már nem volt erőm főzöcskézni.Nagyjából ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!