Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan zajlik a keresztelő?...

Hogyan zajlik a keresztelő? Én nem vagyok vallásos, de a férjem szeretné ha megkereszteltetnénk 1 éves lányunkat.

Figyelt kérdés
Hogyan zajlik a dolog? Miben keresztelik meg? Ki tartja a keresztvíz alá? Megszokták ilyenkor hívni a rokonokat? Nekem muszáj megkeresztelkednem hozzá? (katolikus keresztelőről lenne szó)
2009. szept. 1. 15:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Elsöként a papal kell egyesztetni,hogy mikor szeretnétek és keresztszülöt kérni akit akarsz ha még nem ajánloták.Asztán ki hogy akarja vendéglö vagy otthon ahogy nektek jobb.Amugy hamar megy.Ha valamit még szeretnél kérdezni irjál nyugottan.Szerintem az csak jo a babának
2009. szept. 1. 17:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Az is érdekelne, hogy nekem meg kell-e keresztelkednem hozzá és hogy baj-e az, hogy csak az egyik keresztszülő van megkeresztelve?
2009. szept. 3. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Papfüggő. Van ahol nem muszáj, van, aki ragaszkodik hozzá, ezt érdemes mielőbb tisztázni.Hívjátok fel a parókiát.

Nálunk kellett mindenkitől mindenféle papír, igazolás. A pap ragaszkodott a fehér keresztelőruhához, az mindegy volt, hogy rugi, vagy öltöny.A keresztszülők kezében van jóformán végig, a pap jön oda a tálkával, ő önti le vízzel.

2009. szept. 3. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
beszélj a pappal! ő elmond mindent!
2009. szept. 3. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekünk most volt a keresztelő.Beszéltem a pappal.Ki kellett tölteni egy papírt (meg vagyunk e keresztelve,milyen vallásúak vagyunk,voltunk-e elsőáldozók meg bérmálkozók stb) kersztszülők neve stb.Semmit nem kellett igazolni csak a keresztszülő keresztlevelének a másolata kellett.(tehát a lényeg,hogy a keresztszülő meg legyen keresztelve).A tesóm volt a keresztanya-ő tartotta a keresztvíz alá én ott ültem mellette.(keresztapa nem volt).Fogni kellett a gyertyát,kaptunk egy kis inget és a keresztlevelét.Meghívtuk a nagyszülőket és a tesónkat.Az én fiamat aug.2-án keresztelték meg,mivel meleg volt ezért egy fehér rövidujjú kis felső és egy vajszínű kantáros rövid naci volt rajta.

a keresztelő után elmentünk ebédelni egy vendéglőbe mert már nem volt erőm főzöcskézni.Nagyjából ennyi :)

2009. szept. 3. 18:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 4. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!