Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két hónapos kislányom leginkáb...

Két hónapos kislányom leginkább cumival alszik el. Hagyjam, ne hagyjam?

Figyelt kérdés
Már végképp nem tudok eligazodni a sok jó tanács között. Pro és kontra mindent mondanak. Nektek mi a tapasztalatotok?
2009. ápr. 15. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém ennyi idősen még cicivel aludt el,jó sokáig(még néha most is).Most ő 10,5 hónapos és cumizik mostanában egyedül elalszik(nem mindig) persze cumival.Amikor már mélyen alszik akkor elveszem tőle a cumit!

Még mindig jobb a cumi mintha vísítana órákat!

2009. ápr. 15. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 19 hónapos, és még mindig cumival alszik el, más esetben nem kapja meg. Ha mélyen alszik, kiköpi, de éjjel van mikor felébred és kéri. Ezen kívül már nagyon rég nem használunk cumit iváshoz pl.
2009. ápr. 15. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányom most 7 hós, és még cumival alszik. Napközben inkább rágogatja, játszik vele, nem szopizza - de elalváshoz fontos kellék neki.

Én nem bánom, hogy van egy tárgya, amiben tudom, hogy mindig megnyugvást talál, és állítólag az ujjszopásról nehezebb leszoktatni a gyerekeket, mint a cumiról.

2009. ápr. 15. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom lassan 2 éves lesz és kb 1 hónapos kora óta használunk cumit. Eleinte alváshoz nem kellett, csak nappal amikor nyűgös volt. De csak akkor adtam neki, amikor tényleg nem tudtam másképp megnyugtatni. Mivel nem tudtam szoptatni, azt is a cumi pótolta. Aztán valahogy megfordult az arány és mostmár csak alváshoz kell, máskor soha nincs a szájába. Reggel az az első, hogy ideadja. Már tettem néhány gyenge kísérletet a leszoktatásra, eddig sikertelenül. De szerintem megvárom amíg magától úgy dönt, hogy nem kell neki. Amúgy el tud aludni nélküle is, pl kocsiban, vagy amikor be van dugulva az orra. Szóval azért írtam ilyen hosszan a sztorit, mert én semmi kivetnivalót nem találok benne, ha így használja valaki, mint mi. Nem lóg egész nap a szájában, az utcán még kis korában sem használtuk. Így nem hiszem, hogy káros lenne. Szépek a fogai is. És átalussza az éjszakát, még akkor is ha kiesik a szájából.
2009. ápr. 15. 11:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Az enyém is cumival alszik el. 11 hónapos. Nekem is sokan mondják, hogy persze, majd nem tudod leszoktatni róla, de én emiatt nem aggódom, sőt már semmi miatt nem aggódom, mert eddig minden problémát simán megoldottunk, pedig nagyon aggódtam, értem itt a szilárd kaját, a darabosat, az egyedül alvást stb.. Úgyhogy valószinű a cumit is megoldjuk valahogy. Én még egy felnőttet sem láttam cumival a szájában aludni, gondolom az én lányom is leszokik róla egyszer.

Ne aggódj! Ha majd nem kell neki, úgyis kiköpi.

2009. ápr. 15. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem hagyd rá,egy igazán hasznos eszköz.A fiacskám 3 hónapos,cumizik,de csak kizárólag akkor,ha már nagyon álmos.Eltelik egy-két perc és repül a cumi...csak kicsit nyugtatja vele magát.

Ez már egy régebbi történet :),a húgom 19 éves és közel 10 éves koráig cumizott! :D Én pedig szintén 10 éves voltam,amikor leszoktam a cumisüvegezésről.Elfogultság nélkül mondom,hogy szép,egyenes és egészséges a fogsorunk.

2009. ápr. 15. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi is két hónaposak vagyunk, és mi is cumival alszunk el. Eleinte nekem is voltak kétségeim, hogy vajon nem baj e hogy csak ezzel tud elaludni, de ha neki ezzel sokkal gyorsabban megy, akkor minek kínozzam, hogy nem adom neki oda. Neki és nekem is jó, ha ezzel könnyen el tud aludni. Aztán majd leszokik róla egyszer.
2009. ápr. 15. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!