Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El van maradva? Lehet a sulya...

El van maradva? Lehet a sulya miatt?

Figyelt kérdés
7 honapos lett a tegnap. 2x atfordult hasrol hatra 4 es fel honaposan, azota semmi. 9 es fel kilos baba, mindig is nagyobb volt az atlagnal.
2009. ápr. 13. 00:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%
Hát az enyémek is nagy babák voltak de azért ebben a korban már sok mindent csináltak.Pl feláltak kapaszkodva ültek meg ilyenek akkor ott más a gond nem a súly.
2009. ápr. 13. 06:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
gyógytornászt keressetek meg, pl. dévény alapítvány
2009. ápr. 13. 08:21
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
védőnő, orvosotok??? Ők nem mondanak semmit??? Ilyen korban már tényleg kellene mást is csinálni.
2009. ápr. 13. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell még nagyon kétségbe esned. Védőnőd, orvos mit mond? Az én kisfiam is nagyobb az átlagnál, 7 hósan 9060 g és 73 cm volt. 4 hós körül fordult először hátról hasra, utána 1 hónapig semmi, aztán megint elkezdett fordulni hasra, de nem szeretett hason lenni sosem, mindig kiabált, hogy fordítsam vissza. Én is kezdtem kétségbe esni, a védőnőm azt mondta, hogyha 7 hósan sem fordul, akkor már jobban odafigyelnek rá. Aztán 6 hónapos volt, mikor megtanult hasról is hátra fordulni, na azóta folyton hason van. 7 hónapot töltötte éppen be, mikor négykézláb húzta magát és úgy hintázik előre-hátra, ennek két hete. A babák másképp fejlődnek. Van néhány hasonló korú gyerkőc a közelünkben, kettő már áll és lépegetni tanul, a harmadik viszont most tanult meg forogni, de ő pl. beszél néhány szóban. Lehet a tied is másban jeleskedik inkább, amiben a többség nem. Hol szokott feküdni? Keményebb talajon könnyebben forognak, tedd le földre plédre, vagy habtapira, nálunk ez nagyon bevált. Szoktál vele játszani úgy, hogy a játékait olyan távolságba rakod, hogy ne érje el csak úgy, hogy forogni kelljen hozzá? Vagy ráfekteted plédre/takaróra és óvatosan emeled az egyik végét, hogy átgördüljön az oldaláról? Más ötletem most nincs, mi ilyeneket csináltunk.
2009. ápr. 13. 08:45
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
Az én fiam 7 hónaposan 9,2 kg volt ( 77 cm ) és akkor állt fel először a kiságyban.
2009. ápr. 13. 11:10
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Az Én kisfiam 5 és fél hónapos és 9 kg de mér forog és a kuszást is kezdi próbálgatni igaz mi jártunk Dévényi tornára nyaki hipotónia miatt.De szerintem a súlya nem kellene hogy befolyásolja.
2009. ápr. 13. 15:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. A doktornonek amikor mondtam, hogy nem forgolodik, akor csak elmosolyodott, es semmilyen valaszt nem adott. Ulni ul szepen, sot mar allni is tud, igaz nem magatol all fel, hanem a kezet fogjuk, es igy segitjuk fel. Csak hat a forgas. Mondjuk hason csak furdes utan szokott lenni, amikor babaolajjal masszirozom. Talan azert nem forog, mert ilyen keveset van hason?
2009. ápr. 13. 21:10
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

8:45 vagyok

Hogy ült fel? Magától, vagy te ültetted? Ha ti erőltettétek a dolgot, talán ez a probléma. Én is húztam ülésbe, aztán olvastam, hogy ez egyáltalán nem jó, sőt, kifejezetten ártalmas, mert a gerince nem bírja, azóta nem csinálom. Állni meg ne húzd. A fejlődés sorrendje normál esetben úgy van a babáknál, hogy forgás, kúszás, mászás, ülés, állás. Persze egyes babák ettől eltérhetnek, de csak ha ők maguktól csinálják és nem a szülők "kényszerítik, erőltetik" ki. Valószínűleg az is közrejátszhat, hogy nem forog, amiért keveset van hason, de az enyém sem volt előtte sokat, mint írtam, mert nem szerette. Így csak rövid időket töltött hason, amíg bírta, aztán valahogy mégis rájött hogy tud megfordulni (ő a billentyűzetet akarta elérni, akkor fordult hasról hátra először) és utána már csinálta. Persze ő is szeretne ülni, meg "állni", de ezeket csak ritkán csináljuk, ráér még vele és ha ül mindenképpen támasztjuk a hátát, állni meg csak úgy, hogy a hóna alatt fogjuk, nem engedjük a súlyát rá. Inkább neked is ösztönözni kéne játékkal, hogy rájöjjön a forgás szépségére, izgalmasságára. Ha már most állni tanítod és kimarad a mászás, annak súlyos következményei lehetnek a későbbiekben, nézz utána. Kérdezd meg a védőnődet, gyerekorvosodat mit javasolnak. Persze nekem is van olyan ismerősöm, akinek a kislánya 2 hét leforgása alatt előbb megtanult ülni, aztán mászni, felállt és járni tanult, de ő akkor már 10 hónapos volt.

2009. ápr. 13. 22:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Milyen sulyos kovetkezmenye?
2009. ápr. 13. 23:20
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Figyelmedbe ajánlom ezt a két oldalt, de van még a neten egy csomó ilyen, keress rá, biztosan találsz még. Röviden: A kúszás-mászás fontos lépcsőfoka a fejlődésnek, szükséges az izomzat és az idegrendszer fejlettsége hozzá. Azoknál a babáknál, akik ezt kihagyják a későbbiekben tanulási probléma, dyslexia fordulhat elő. Bár ez nem 100%-ban bizonyított, de én nem kockáztatnék a helyedben.

[link]

[link]

2009. ápr. 14. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!