Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nem használnak légzésfigy...

Akik nem használnak légzésfigyelőt megindokolnák miért?

Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 14:17
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát hasznos mindegyik, és sajnálom ami a babáddal történt kedves válaszoló!
2011. aug. 12. 15:27
 22/29 anonim ***** válasza:

14:33-as vagyok,koraszülött kisfiú anyukája.

Nekünk nem saját volt,hanem bababoltból kölcsönzött.

Ja,tudom,hogy ha összeadogatom a havi 2000 forintokat,akkor simán megvan a sajátnak is az ára,csak mi nem tudtunk volna egy összegben ennyit egyszerre áldozni rá,inkább havonta béreltük...

Ennyi!

2011. aug. 12. 15:35
 23/29 anonim ***** válasza:
Szóval mi sem vettünk légzésfigyelőt,mert nem telik rá,de béreljük. Ma 7 hetes a kislányom, és szívzörejt diagnosztizáltak nála,aznap, amikor hazajöhettünk volna a kórházból. Na akkor eldöntöttem,h kell! Tudom,h nem olyan komoly szívbetegség,de én aggódom. Sírni se merem hagyni,mert iszonyat,ahogy veszi olyankor a levegőt. Egy fokkal nyugodtabban alszom. Ha visszamentünk a kardiológiára kontrollra,majd eldöntöm,meddig kell használni! Sose bocsájtanám meg magamnak,ha nem tettem volna meg mindent a babámért baj esetén. Nem csak betettük az ágyba, utána jártunk,mit kell tenni légzésleállás esetén. Mindenki vigyázzon nagyon a babájára! Tudom,h mi is felnőttünk annak idején,de nem is volt annyi rizikótényező,mint manapság!!!
2011. aug. 12. 15:40
 24/29 anonim ***** válasza:

mi ajándékba kaptunk.

az elején próbáltuk a babát a kiságyba szoktatni. persze amint letettem, visított, inkább nappal aludt. aztán amikor kb. ötödször jelzett be éjnek évadján, szerencsére tévesen, és verte ezzel fel a családot, akkor meguntam.

a gyerek aludt köztünk, mint a bunda, nappali alváskor volt csak a kiságyban, de akkor is a légzésfigyelő nélkül.

teljesen egészséges, időre született stb.

kb. annyi értelmét látom, mint lesni az utcán, hogy mikor fog egy autó elütni. mert ugye az is előfordulhat, sose lehet tudni...

2011. aug. 12. 16:39
 25/29 xStefix ***** válasza:

Azért, mert együtt aludtam a lányommal, így nem volt rá szükség.

Statisztikailag is igazolt, hogy együttalvásnál kisebb a bölcsőhalál előfordulási gyakorisága, mintha külön aludna az anya és a baba. Ennek az okai: a baba légzésére jó hatással van a testközelség és az anyuka alvásritmusa idővel a babáéhoz igazodik, plusz sokkal felszínesebben is alszik. Így a légzéskiamaradás is ritkább ill. magától megoldódik, vagy gyorsabban tud reagálni az anyuka, mert hamarabb észreveszi.

Mindez még nem jelenti azt, hogy az együttalvás 100%-osan biztonságos lenne (ilyen nincs is) és azt sem, hogy az együttalvás mindenkinek való. Én és a lányom alkalmasak voltunk rá és a körülmények is adottak voltak, ezért működött és így nem kellett a figyelő sem (pedig kaptunk).

2011. aug. 12. 16:41
 26/29 ava87 ***** válasza:

Nos, én azért nem vettem, mert nem lett volna miből. Nem azért, mert hiper szuper babakocsit vettem inkább, hiszen abból is az olcsót kerestem.

De igazából amikor a fiam született, nem nagyon ismertem az ilyen íratlan szabályokat. Mármint tudtam, hogy mire való, de azzal nem voltam tisztában, hogy aki nem maximálisan óvatos minden téren, azt ki szokták kiáltani felelőtlen anyának.

Valószínű, hogy ha lett volna annyi pénzem, vettem vagy béreltem volna, mert nem ellenzem egyáltalán, de nem is éreztem égető szükségét. De hát akkor igen vacak volt az anyagi helyzetem, ez van. Illetve volt, szerencsére.

2011. aug. 12. 18:59
 27/29 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, ami Veled történt, kedves 14.47-es! :( És még ezek után mondja valaki, hogy felesleges a légzésfigyelő?? Komolyan mondom, érthetetlen számomra... Amivel a kisbabánk életét menthetjük meg, az miért lehet felesleges?
2011. aug. 12. 21:58
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem azok koze tartozom akiknek nincs, de en leirom hogy miert vettem...

A parom testverenek a kisfia szep, egeszsees, 40. hetre szuletett 3900gr-os baba volt, semmi problema nem volt vele, 10es apgarral szuletett, stb stb...

3 honapos volt amikor mentot kellett hivni mert bejelzett a legzesfigyelo, es nem hamis jelzes volt, a kisfiu feje mar lilult.. Na, akkor en azt mondtam hogy megveszem akarmibe kerul.

2011. aug. 12. 22:07
 29/29 anonim ***** válasza:

Őszintén?

Mert nem tellett rá, pedig vettem volna.De utólag olvastam rossz dolgokat is róla,így az ötletet is elvetettük.

A lányom makk egészséges :)

7 hónapos

2011. aug. 12. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!