Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás? Ti hogyan...

Hozzátáplálás? Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés

Már kapott almát, banánt, barackot. Mivel iszonyúan szenvedett, szorulása volt a fiamnak, így ezek után jött a szilva, ami segített neki. Most akarom bevezetni a meggyet, amit szüleimtől kaptunk. Szóval le van fagyasztva. Pár nap múlva kapná. Ilyenkor hogy kell neki oda adni? Elősző nap kiveszek pár szemet, s hűtőbe teszem, s másnap tízóraira (9-11 között szokott lenni, attól függ, reggel mikor evett, s onnantól számolom a 2-3 órát, ez tőle is függ, mennyi idő múlva éhezik meg) oda adom neki felmelegítve?

Leírnátok ti hogyan csináltátok, s hány szemet adtatok neki eleinte, mikor még csak új íznek számított nála?

S kevertétek valamivel? Ezen gyümölcsök közül, amiket fentebb felsoroltam, hogy eszi, melyikkel érdemes oda adnom?

A rizst is hallottam, s azt is lehet adni egy 6 hónaposnak tízóraira? Múlt hó 30.-án töltötte a 6 hónapot, s 5 hónap 1 hetesen kezdtük a hozzátáplálást.

2011. aug. 3. 00:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Én először csak a meggy levét adtam a babáimnak,(2-3 kanállal), aztán másnap már pürét,de persze minimálisat. Következőre már ráraktam egy normál adagot a tejpépre. Imádják a mai napig! Tegnap pl. krumlip főztem,turmixoltam kicsi sinlac-kal és arra öntöttem a meggypürét. Az egyik kedvencük. Egyszer pedig banánnal adtam.
2011. aug. 3. 09:22
 2/9 A kérdező kommentje:

Én még tejpépet nem adtam, néha kap csak tápszert, mert nem hízott kellőképpen, amúgy anyatejes.

S a fagyasztott meggyet hogyan adtad oda nekik? Mennyi idővel a kóstoltatás előtt kell kivenni a fagyóból?

Én barack, banán, ezekre gondoltam, bár most kicsit félek a banántól, hogy nagyon szenvedett.

Almát nem nagyon eszi, azzal még nem adom neki.

S a rizs az amivel adnám is, meg nem is, csak ne vagyok benne biztos, hogy azt lehet-e tízóraira, s ilyen korán, védőnő meg szabadságon van majdnem egy hónapig, s nem akarom zavarni.

2011. aug. 3. 23:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem adhatod rizzsel,de én azt inkább ebédre adnám.(ahogy krumplival is ebédre főzöm nekik.) Bár ha csak kevés rizzsel sűríted,úgy adhatod,-vagyis én adnám- uzsira. Tízóraira vagy uzsira add (majd tejpéppel) vagy sinlac-kal.Az dúsítja,jól is lakik. Az almát nekem sem eszik meg magában,de más gyümivel ill. krumplival igen! Fagyasztott meggyet még nem adtam,csak frisset,de szerintem ne csinálj belőle nagy problémát,vegyél ki pár szemet,hagyd kiolvadni és adhatod.
2011. aug. 4. 12:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is azért érdeklődök, mert korábban tettem fel kérdést, s ott rizzsel ajánlották, holott írtam, hogy csak a tízórai kiváltásánál tartunk. Még a többi étkezést nem kezdtem el kiváltani. De lehet inkább barack vagy alma marad. Szépen sorban szeretnék haladni. Most még a tízórait váltjuk ki, majd az ebéd, s uzsi azután. Neked első babák? Sinlacot még nem használtam, anyatejjel akarom sűríteni, meg vízzel, ha majd ott tartunk. S sinlacot az orvos ír fel magától vagy kérni kell?
2011. aug. 4. 16:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen,nekem első babák:)

Sinlacot az orvos írja fel ha megkéred. Én is csak szép sorjában akartam haladni,először a 10órai kiváltásával kezdtem. Aztán mivel sokszor ki kellett hagyni a 10órait,áttértünk az uzsira,majd nem sokkal késöbb az ebédre. Muszáj volt,mert csak így tudnak zöldséget (főzit) és gyümit is enni egy nap. De minden rendben megy:)

Etettél azóta meggyet a babáddal? Ízlett neki?

2011. aug. 5. 09:52
 6/9 A kérdező kommentje:

Még nem :) Halasztgatom, de lassan már azt is ki akarom vele próbáltatni. Sajnos nagyon keveset eszik, s most inkább azon vagyok, hogy az ismert ízeket megegye. 20-40 ml között szokott enni, de inkább 20 ml. Meg valamikor attól is függ, após bent van-e a konyhában, mert olyankor őt figyeli, ahogy főz. Sajnos vele élünk, külön kaján, s hát így nehezebb.

Most alma-banán-barackot adtam neki, először a 3-at együtt, kevés almával, mert ha egyforma a mennyiség vagy az alma több, akkor már nem eszi meg. S így megevett 45 ml gyümit, s még 75 ml anyatej rögtön utána :) Ez nála haladás. Ezt adom még 2 napig, s utána már tényleg adom a meggyet. Az ebédet meg ebben a hónapban, hó vége körül elkezdtem kiváltani. majd megírom, hogy ízlett a meggy:)

Nem lehet könnyű, első baba, s ikrek, nem irigyellek így elsőre, de amúgy én is szerettem volna ikreket :) Nagyon örültem volna nekik :)

Lehet elsőre én is magában adom, kiveszek vagy 2-3 szemet, lehet még este beteszem a hűtőbe, ha ott tartok majd, s csak ha megszokta vagy ha nem ízlik, akkor keverek bele barackot.

2011. aug. 5. 11:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Ebédre te főzöl vagy bébiételt adsz a babáknak?

Én mindenképp főzni akarok, bébiételt ritkán kapna.

Csak nem tudom úgy jó lenne-e elkezdeni, ha mondjuk evett, s tízórai után kezdeném el főzni eleinte zöldség/zöldségek, majd idővel húsi, kész lesz-e, ha legtöbbször 2 óra elteltével éhes. Nem nagyon bírja ki a 3 órát.

Itt arra gondolok, hogy mondjuk ma pl 7:33-kor reggelizett, s 9:50kor már adnom kellett neki, mert már nagyon balhézott.S kb. 10:30-ra fejeztük be. Szóval ha most kellene neki adnom, s egyből el tudom tőle kezdeni, meg hát ha üres a konyha, de tervezem h kiírom a hűtőre, hogy tízóraitól számítva szopi után főzök, s aztán etetés megint.

Ha most adnék neki, 12:30ra kész kellene lennie a kajának, hogy tudjon enni, de legkésőbb 13ra.

Amúgy nálunk se mindig egyforma az étkezés. valamikor már 6kor, van hogy 7-8 körül kell reggelizni, s onnantól számolom a 2-3 órát. Amint elkezd hisztizni, rögtön megyek készülni, de a 2 óra elteltét mindig megvárom.

Meg általában mi is úgy kapunk a dokihoz időpontot vagy a kardiológia, oda mondjuk viszek magammal bébiitalt s azt kap.

2011. aug. 5. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Én általában főzök nekik. De őszintén,a legelején több üvegest kaptak,bár az is igaz,hogy akkor még semmilyen pürésítő-eszközöm nem volt. Most már van,gyümölcsöt csak olyat veszek üvegesből,amit frissen nem ehetnének ill. nekem lenne nagyon macerás megcsinálni vagy pénzkidobás volna). Gondolok itt a sárgabarackra,amire azt mondták,allergizál,de bébikajában már van 4 hós kortól. Ill. a hippes vegyes gyümölcsdesszert,amit szintén imádnak. De van benne ananásztól elkezdve minden,így gazdaságosabb üvegest vennem és nem nekem szerencsétlenkedni. Amúgy ha veszek,akkor csak Hipp,Univer, Babylove jöhet szóba,a többi mind cukros. Zöldséges vagyis főzelékes cuccokból szinte csak a sütőtököset veszem meg,mert azt én nem sütök,viszont ők imádják. A sárgarépás,krumplis,cukkinis stb...főziket megfőzöm. Hát ennyi kb.

Hát igen,nem egyszerű ikrekkel,néha belegondolok mennyi időm lenne plusszban egy babával...de persze nem lehet tudni:)

2011. aug. 5. 14:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Egy babával is nehéz néha, de ez sok mindentől függ. Minden baba más, s vannak rosszabb napjaik nekik is, de van, hogy egész nap nagyon jól be lehet osztani az időt. Gondolom az ikreknél is úgy van, csak duplán.

Amúgy nekem a húgaim ikrek :)

A meggyet végre megkóstoltattam vele, nagyon ízlett neki. Még jobban, mint az alma, még nem is fintorgott.

Ma kapta 3.-jára.

S ebédre először adtam neki főzeléket, s mivel többet vettem ki a fagyóból, mert első nap ugye levet adtam neki, második nap pépet, kevés volt, s abba tettem banánt. Most simán adtam neki a meggy pépet.

S maradt meg belőle, s azt a burgonyához turmixoltam.

Hiába vettem olyan szűrőt, amin elméletben átmegy a pép is, csak a meggy héja nem, legalábbis eladónak szóltam olyan van-e náluk, de csak a lé megy át rajta.

2011. aug. 9. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!