Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem megy nekem a hozzátáplálás...

Nem megy nekem a hozzátáplálás, leírnátok, hogy ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés

Lassan 7 hónapos lesz a lányom, de valahogy nem megy túl könnyen a hozzátáplálás. Elég hasfájós, születésétől kezdve.

Nem tudom eldönteni sokszor, hogy mitől fáj a hasa, ha eszik pl. délelőtt gyümölcsöt, akkor este vagy mikor kellene jelentkeznie, ha valami nem tetszett neki?

Sokszor alszik délelőtt, így délutánra marad a kóstoltatás, csak mindig attól félek, hogy az új ételektől éjszaka fog esetleg fájni a hasa?

Kicsit összezavarodtam. Estére, ha szeretném, hogy jól aludjon, adhatok neki például tejpépet, azt is be kell vezetni?

2011. febr. 3. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne aggódj!

Még csak 7 hónapos a babád. Második kislányom 7,5 hónapig CSAK anyatejet volt hajlandó elfogadni.

Ha nagyon hasfájós, akkor érdemes vigyázni a tejpéppel, főleg, ha anyatejes. (Ha tápszeres, akkor valószínűleg nem lesz gond)

Az téves elképzelés, hogy ha jól "megtömjük" este a babát, akkor majd többet alszik egyben. Ebben az életkorban gyakori, hogy sokszor ébrednek. Nőnek a fogak, megindul a lendületes mozgásfejlődés stb.

Gyümölcsnél 2-3 óra múlva szokott jelentkezni a pocibaj.

Ha valami jól bevált, akkor este is adhatod neki nyugodtan ugyanazt.

Jól csinálod, kóstoltatni akkor érdemes, amikor a baba nyitott rá. Amikor nem nagyon éhes, és nem is nagyon álmos.

2011. febr. 3. 13:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál! Anyatejes, és úgy érzem, hogy már kevés neki a tejem!
2011. febr. 3. 13:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnos mire "mennyiséget" esznek valamiből, addig még eltelik egy idő a kóstoltatástól. De szerintem ha eddig elég volt a tejed, akkor most is elég lesz neki. Engedd szopizni, amikor csak kéri.

És mivel 7 hónapos, próbálkozhatsz zöldségekkel is, hátha az jobban ízlik neki. Pl. krumpli, répa, rizs, sütőtök, cékla stb. És ha valamelyik bejön, tehetsz bele kis husit is (csirke mell, vagy felső combfilé)

Ismerek olyan babát, aki a főzeléket csak úgy ette meg, ha hús is volt benne. :o)

Bátran próbálkozz, mindig kis adagokkal kezd. A babák jelzik azt pontosan, hogy mi az, ami "bejön" nekik. És ne add fel, ha valami nem ízlik neki, később újra próbálhatod pár hét múlva...

Ami nálunk kardinális kérdés volt kezdetben: csak a teljesen simára pürésített és viszonylag híg dolgokat ette meg a babám. (Másik babámnak meg tök mindegy volt az állaga) Szóval ezzel is variálhatsz.

A tejpép szerintem fölösleges, hiszen van neki anyatej, és az elméletileg ugyanazt a "célt szolgálja".

első

2011. febr. 3. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!