Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás - hogyan emeljem...

Hozzátáplálás - hogyan emeljem az adagot? Ti hogy csináltátok, csináljátok?

Figyelt kérdés

Naponta gyakrabban vagy egy evéskor többet cici után?

7 hóig csak anyatejet kapott, most az egyik szopi után (kb. délelőtt 10-12) 60 gramm sárgarépát, zöldséget kap. Mintha "desszert" lenne, függetlenül attól, hogy mennyi anyatejet evett, mindig megeszi.

Konkrétan hogyan emeljem: a 60-at 70, 80-ra...stb? Milyen időközönként és max. meddig? Vagy másik étkezés után is kezdjem 60-nal és miután minden nappali étkezés után eszik 60-at, azután emeljem?

Fontos: szeretném, ha még sokáig anyatej legyen a fő tápláléka (nincs okom, hogy ezt abbahagyja). Gondolom, akik ezt akarják, ott más ütemű a hozzátáplálás.

2009. ápr. 26. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is a tej után adtam neki egy ideig, aztán a védőnő tanácsára átálltam arra, hogy tízóraira gyümölcsöt kap, uzsonnára pedig főzeléket (ebbe teszek anyatejet is). Így kb. 2 hét alatt ráállt, hogy 100-150 ml-eket eszik meg belőle, attól függően, mennyire szereti, amit éppen kap. Ez a mennyiség nála "teljes adagnak" számít, mert 5 hónaposan elég kisétkű.
2009. ápr. 26. 11:59
 2/13 A kérdező kommentje:

"egy ideig"... meddig?

Nem szokik le így az anyatejről, ha a teljes szopit kiváltja a zöldség?

2009. ápr. 26. 12:03
 3/13 anonim ***** válasza:

Kb. 2-3 hétig ette nasiként a gyümölcsöt, főzeléket. Semmilyen negatív hatást nem észleltem, szerencsére. Persze minden baba más. Az enyém talán még jobb étvéggyal is szopott az ilyen étkezések után.

Első voltam.

2009. ápr. 26. 12:06
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaidat!!

És hány félét evett ez alatt a 2-3 hét alatt?

Mi 6 napig eszünk ugyanazt, családi allergia miatt. Első hét: sárgarépa, 2. hét: sárgarépa+krumpli, 3. hét: sárgarépa+krumpli+csirkehús (lesz). Szerinted ezzel a tempóval mennyi idő után lehetne vagy kellene?

2009. ápr. 26. 13:06
 5/13 anonim ***** válasza:

Én üveges kaját is használok, szinte mindent eszik, ami 4 hónapos kortól engedett. A sütőtök az abszolut kedvenc, husival, almával, burgonyával. Ha főzök, akkor almát, burgonyát, céklát kap. Szerintem te is próbáld meg, hogy adsz neki 100-120 ml-t a gyümiből, főziből. Aztán szoptasd meg hamarabb, mint egyébként szoktad (ezek a kaják gyorsabban átfutnak rajtuk). Aztán naponta 10 ml-rel emelheted az adagot, nemsokára ti is 150 ml körül jártok.

Sok sikert!

2009. ápr. 26. 13:33
 6/13 A kérdező kommentje:

Miért jó, ha gyors ütemben eljutunk a 150 ml-ig? Úgy tudom, 1 éves korig a fő táplálék az anyatej.

Ha csak napi egy cici után kap hozzátáplálást, ez garancia hogy akkor nem szokik le a ciciről?

2009. ápr. 26. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

7 hós korára kiürül a vastartalom, nem teheted meg, hogy em adsz neki húst, sajtot stb., mert beteg lesz. Az anyatej lesz hamarosan az, ami a hozzátáplálás. Szóval azért mire 10 hós lesz majdnem mindent kellene kapnia. De nem tudom nem túl körülményes ez a méregetés? Reggel szopiztasd meg, adj délelőtt gyümölcsöt, aztán gondolom alszik, akkor megint adj szopit, aztán ebédre teljesen annyi főzit adj neki, amennyit kíván. egy óra múlva megint lerakod aludni, akkor kaphat cicit, délután egy kis túró, joghúrt, este meg pici főzi és cici. Egy teljes evése legyen ami nem cici. A fő tápláléka már nem lehet az anyatej, hiszen gyarapodnia kell és meg kell ismerkednie mindennel.

Én pici darabokra fagyasztottam a csirkemellett, meg sütőtököt, meg egyes zöldégeket, egy pici fazékba kis adagot is főzhetsz, pl. fél krumpli 3 kocka sütőtök, egy kanálnyi cs.mell, mixeled, rakj hozzá almát, ezt délben meg este megeszi. Meg majd vedd figyelembe, hogy sok baba 8-10-12 hós korára magától ellöki az anyatejet. Mert ők is érzik mi kell nekik.

De majd meglátod, mikor sasolja a tányérodat, úgyis adsz neki :O)

2009. ápr. 26. 14:08
 8/13 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, nincs garancia. A nagyfiam 8 hónapig csak cicizett és egyik napról a másikra nem kellett többé neki. A tejem egy év után apadt el. A pici fiam, meg 10 hónapig cicizett és ugyanúgy egyik napról a másikra eltolta magától. A tej is öregedik ugye tudod, nem minden babának tetszik. De ne aggódj, mi felnőttek is kívánósak vagyunk, érzi a szervezet mi kell neki.
2009. ápr. 26. 14:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem adhatok mindent a családi allergia miatt. (Nekem van sokmindenre.) 1 évig tejterméket egyáltalán nem lehet pl. Sajnos nem ilyen egyszerű az időbeosztás sem, mert nappal sokszor belelaszik a cicibe, azután eleve nem tudom hozzátáplálni. Amúgy alig alszik, ezért nem szívesen ébresztem fel. A mi időbeosztásunk is gyakran felborult eddig, nemcsak leugrok a boltba amikor minden legalább 20 km-re van, ez is felborítja. De köszönöm az eddigi válaszokat! Biztos így kellene, így működne jól, ahogy írtátok.
2009. ápr. 26. 14:34
 10/13 anonim ***** válasza:
nekem a babám evett többet minden nap többet igényelt föziböl. nem én emeltem neki az adagott.
2009. ápr. 26. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!