Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás - hogyan emeljem...

Hozzátáplálás - hogyan emeljem az adagot? Ti hogy csináltátok, csináljátok?

Figyelt kérdés

Naponta gyakrabban vagy egy evéskor többet cici után?

7 hóig csak anyatejet kapott, most az egyik szopi után (kb. délelőtt 10-12) 60 gramm sárgarépát, zöldséget kap. Mintha "desszert" lenne, függetlenül attól, hogy mennyi anyatejet evett, mindig megeszi.

Konkrétan hogyan emeljem: a 60-at 70, 80-ra...stb? Milyen időközönként és max. meddig? Vagy másik étkezés után is kezdjem 60-nal és miután minden nappali étkezés után eszik 60-at, azután emeljem?

Fontos: szeretném, ha még sokáig anyatej legyen a fő tápláléka (nincs okom, hogy ezt abbahagyja). Gondolom, akik ezt akarják, ott más ütemű a hozzátáplálás.

2009. ápr. 26. 11:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
szerintem ha a delelotti etkezest kivaltod gyumolcsre, attol meg nyugodtan mehet tovabb a szoptatas, vedd ugy, h "feldobod" a delelottjet egy kis valtozatossaggal, a tobbi etkezesre meg jon a "megnyugtato" szopi
2009. ápr. 27. 09:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ezt az elvet vallom, így én sem váltottam még ki egyetlen egy evést sem. Az én lányom 9 hós lesz és a déli szopi után eszik főzeléket vagy gyümölcsöt. Ezt nem szoktam méricskélni, mindig annyit eszik, amennyit kíván. Ez üveges ételbe mérve kb egy üvegnyi. Szerintem, amíg teheted, te se váltsd ki a szoptatást, utána kínáld meg azzal, amit adni szeretnél.

Jó babázást!

2009. ápr. 27. 10:29
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a jószándékát, tőle telhető legjobb tanácsát, és mivel ez egy olyan fórum, ahol utólag is előjönnek újra a kérdések, idemásolok egy linket: [link]

Végül eszerint döntöttem, mert az anyai ösztöneim ezt súgták, ez áll hozzám közelebb. Lényege, hogy az anyatej minden fontos tápanyagot tartalmaz, egy éves korig biztosan. Ha nem cél az elválasztás, akkor nem érdemes siettetni a hozzátáplálást, elég csak ismerkedni szopi után az új ételekkel, így marad fenn sokáig a szopizás (és nem utasítja el a baba), ami segíti az egészséges bélflóra kialakulását, később kevesebb eséllyel lesz a baba allergiás, immunvédő anyagokat tartalmaz...stb.

Mindenkinek jó babázást!

2009. ápr. 27. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!