Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen sorrendbe vezettétek...

Milyen sorrendbe vezettétek be az ételeket a babátoknak? Leirnátok az elejétöl a hozzátáplálás menetét, ahogy ti csináltátok, mennyi idö volt mire kiváltottatok egy evést?

Figyelt kérdés
Most szeretném kezdeni a hozzátáplálást és nem tudom mi a menete,mindenki mást mond védönö,orvos,rokonok és pesze ahány könyv annyi modszer érdekelne hogy ti hogy csináltátok?!Az ételeket hány napig kell kostoltatni és mikor leheta következöre váltani,mennyi ideig kell egyet enni és hogy lehet haladni?
2009. febr. 18. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:
A bevezetés sztem elég különböző, van hogy almalével kedzik, mi almapürével kezdtük, mikor kisfiam majd 6 hós volt. Aztán azt adtam neki mindig kicsit szopi után 3-4 napig. Aztán jött a krumpli nálunk. Az is 1-2 napig. Minden újdonságot délelőtt adok a babának, hogy kiderüljön nem e allergiás rá. Szépen sorban jöttek a gyümik (alma - barack, üveges vagy ha van lefagyasztott az is jó - banán - körte) és a zöldségek. Ezen az oldalon találsz jó táblázatot a pontos bevezetésről, én ez alapján csinálom :) [link] Azt nem tudom, hogy pontosan mennyi idő volt míg kiváltottunk egy evést. 3-4 hét után már nem szopi után adtam hanem előtte. Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy kisfiam nem akar szopni. Most 7,5 hósak vagyunk (7,6kg) és este/éjjel szopik amúgy pedig naponta 4x eszik szilárdat. Szépen lassan haladj, és figyeld babádat. Én tudom, hogy az őszibarack a non-plus-ultra :) ha nagyon nem akar enni, kis őszit rakok a főzelékébe is akár és már eszi is :) ja reggel este HA milupa pépet eszünk (reggel gyümivel). Jó étvágyat :)
2009. febr. 18. 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindenképp döntsd el, hogy kinek hiszel, és az ő tanácsai alapján haladj-szerintem.

Mert ez valóban olyan, hogy mindenki mást mond.

Én a doktornőt választottam és úgycsináltam, hogy:

5,5 hósan, első két nap napjában 2X bolti baba almalé 2-3 kanállal. 3. nap almapép 3-4kanállal, utána cici, amikor igényelte (nem rögtön), kb az első almapép utáni 4. napon megevett egy kisebb almát. Innen 3. nap tettem bele pár karika banánt, mehet az őszibarack is (nekünk ettől nagyon görcsölt a hasa, nem használtam)és utána mehet a sütőtök első körben. Én nem kóstoltattam, mindig kicsit tettem az almába, és egyre többet, végül fele-fele arányban. (kevés üveges bébiitallal gyümölcslével higítottam) Ha ezeket végigette,és eltelt kb 3-4 hét, akkor jött a főzi. (eddigre lányom délben már nem szopizott, csak gyümit evett. ) A főzi alapja a krumpli, mehet bele sütőtök, cékla, sárgarépa -fele fele arányban. Én ezeket semkóstoltattam, egész adagot attam neki,és amennyit megevett, annyit evett. Ez után viszont már fontos, hogy itasd vízzel, vagy teával vagy ha akarod gyümilével. Ha ezek megvoltak, jöhet a sóska, saláta, spenót és a husi, majd mire ide eljutsz, tudni fogod a következőket (borsó, k betűsök...)

Ne félj, lesznek nehézségek és "nem tudom"-ok, de bízz magadban és menni fog:-)

8 hós kislányos

2009. febr. 18. 12:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia

Én először alma préslevét kóstoltattam, mivel bejött neki és gondot sem okozott, ezért másnap már reszelve kapta. 1-2 kiskanálnyit evett, harmadnap már 6 kanállal (arra vigyáztam hogy ne barnuljon meg a levegőn az alma, mert úgy székletfogó). Innentől kb 2 naponta vezettem be új ízeket.

Most 5 hónapos, és a következőket eszi: alma, őszi- és sárgabarack, szilva, meggy, sütőtök, sárgarépa, krumpli, pasztinák. 1x próbáltuk a körtét is már, meg 1x kapott üveges alma-áfonyát, de ezektől hasmenése lett. A banánnal még várok, mert sok az allergiás a családban.

Nemsoká próbát teszünk a gesztenyével és a rizzsel is.

Most átlag kb 90-110 grammnyi pépet eszik( kedvenceiből 130-at is bevág), és utána jól beiszik vizből.

Én tízóraira adom neki, mert így egész nap tudom figyelni, h gondot okoz-e neki.

jó kotyvasztást :)

2009. febr. 18. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!